Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Ştiri din sport, multe şi mărunte

GALERIE
platini-m
  • platini-m
- +

 
Platini nu-l concurează pe Blatter
Preşedintele UEFA, Michel Platini, nu va candida la funcţia de conducător al Federaţiei Internaţionale de Fotbal, a anunţat, joi, belgianul Michel D'Hooghe, membru atât al forului mondial, cât şi al celui european. Conform sursei citate, Platini nu doreşte să intre în competiţie cu actualul preşedinte al FIFA, Joseph Blatter, deoarece nu este sigur de victorie. Singura persoană care şi-a anunţat până în acest moment candidatura la preşedinţia FIFA este francezul Jerome Champagne, în vârstă de 56 de ani. Alegerile pentru preşedinţia FIFA vor avea loc în 29 mai 2015. Blatter a lăsat să se înţeleagă că va candida pentru al cincilea mandat, dar nu şi-a oficializat încă decizia.

Tribuna lui Moţi
Patronul clubului Ludogoreţ, Kiril Domusciev, a declarat, joi, că în oraşul Razgrad construieşte un stadion nou, iar o tribună a arenei va primi numele fundaşului Cosmin Moţi, un erou al Bulgariei prin contribuţia sa la calificarea în premieră a echipei de la sud de Dunăre în grupele LC. "Rezultatul final este foarte corect. Moţi va primi o primă specială, bineînţeles. Construim un nou stadion la Razgrad şi o tribună va primi numele lui Moţi. Nu este numai un erou pentru oraşul nostru, el este un erou al Bulgariei. Singurul jucător de la Steaua pe care aş fi gata să-l cumpăr este Chipciu, dar nu este posibil pentru că în Bulgaria perioada de transferuri s-a încehiat la 15 august", a declarat Kiril Domusciev. Finanţatorul a dăugat că fiecare jucător al echipei Ludogoreţ va primi o primă de 100.000 de euro.
 
Ratare cu ghinion
Naţionala de baschet masculin a României a ratat calificarea la turneul final al CE din 2015 la coşaveraj, fiind singura echipă de pe locul doi în grupele preliminare, poziţie calificantă pentru şase reprezentantive, care nu a prins "biletele" pentru competiţia de anul viitor. Naţionala de baschet masculin a României a fost învinsă, miercuri seară, la Sibiu, de Letonia, cu scorul de 70-82 (37-37), în ultimul meci din grupa F preliminară a turului doi contând pentru CE din 2015 şi a încheiat pe locul secund, cu 10 puncte. Din această fază s-au calificat la turneul final echipele Bosnia, Islanda (grupa A), Israel, Olanda (B), Polonia, Germania (C), Belgia, Macedonia (D), Georgia, Cehia (E), Letonia (F), Italia şi Rusia (G).
 
Braşovul, bun de plată
Camera Naţională pentru Soluţionarea Litigiilor (CNSL) din cadrul FRF a obligat,ieri, clubul FC Braşov să plătească 120.500 de euro către jucătorii Romeo Surdu, Andrei Cristea, Alexandru Mateiu, Cristian Bordea şi Janos Szekely. De asemenea, FC Braşov va trebui să achite 1.820 de lei cheltuieli de judecată. Suma de 120.500 de euro pe care FC Braşov o are de achitat celor cinci fotbalişti se împarte astfel: 42.000 de euro lui Surdu, 35.000 de euro lui Cristea, 33.000 de euro lui Mateiu, 6.500 de euro lui Bordea şi 4.000 de euro lui Szekely.  Clubul Astra Giurgiu a fost obligat să achite suma de 20.000 de euro către Andrei Mureşan şi 8.000 de euro către Sergiu Ungurean, plus 910 lei cheltuieli de judecată. Gruparea CFR Cluj a fost obligată la plata sumei de 20.300 de euro, echivalentul în lei, către atacantul Paul Batin şi 455 de lei taxă de procedură.  Clubul FC Vaslui a fost obligat la plata a 62.064 de euro net către portarul Cătălin Straton şi 455 de lei taxă de procedură.
 
Gură de oxigen pentru HCM Constanţa
Consiliului Local Constanţa a decis, ieri, ca formaţia de handbal masculin HCM Constanţa să primească un ajutor de 1,5 milioane de lei. Suma este un avans din bugetul de 4 milioane de lei pe care Primăria Constanţa îl alocă la începutul fiecărui sezon şi care reprezintă jumătate din bugetul total al echipei, cealaltă jumătate fiind susţinută de Consiliul Judeţean. În urma acestei decizii, HCM Constanţa poate achita o parte din restanţele salariale către jucători şi staful tehnic şi totodată poate plăti taxa de participare la turneul preliminar de calificare în grupele principale ale Ligii Campionilor.
 
Accident dubios
Un baschetbalist american care juca de câteva zile la Gaz Metan Mediaş a ajuns la spitalul din localitate după ce în timpul antrenamentelor a fost agitat, iar ulterior a fugit din unitatea medicală, miercuri seară fiind găsit plin de sânge, pe malul râului Târnava Mare. Potrivit preşedintelui clubului Gaz Metan Mediaş, Ioan Horoba, jucătorul american, Kevin Thomson, semnase contractul cu echipa în urmă cu două zile şi urma să facă vizita medicală la Sibiu. "Este un caz mai puţin obişnuit. “A semnat contractul cu noi în urmă cu două zile şi urma să facă vizita medicală la Sibiu. Acum nu ştiu ce se va întâmpla, având în vedere cele petrecute. A fost găsit pe malul râului. Am anunţat şi Ambasada SUA despre starea lui, pentru că nu ne-am mai confruntat cu un astfel de caz până acum", a declarat pentru MEDIAFAX, Ioan Horoba. Conform sursei citate, a fost necesară intervenţia Poliţiei, care l-a transportat la Spitalul Municipal Mediaş, dar sportivul a fugit din unitatea medicală, fiind găsit în cursul serii pe malul râului Târnava Mare, plin de sânge.
 
 
Suporteri ploieşteni, arestaţi în Croaţia
Doi suporteri petrolişti au fost reţinuţi, ieri, după ce vameşii au găsit în bagajele lor torţe, fapt interzis de legea croată, au declarat surse din cadrul galeriei echipei prahovene. Un prim autocar al fanilor petrolişti ajuns în vama croată a fost controlat "la sânge" de oamenii legii. Cei doi fani sunt anchetaţi de către un judecător administrativ şi riscă o amendă de cel puţin 100 euro, potrivit unor surse croate.  Înaintea partidei Dinamo Zagreb - Petrolul forţele de ordine croate au luat măsuri de siguranţă sporite. Staff-ul Petrolului a fost escortat de la aeroport la hotelul Sheraton de o maşină a Poliţiei, iar ceilalţi reprezentanţii ai clubului, care s-au deplasat, miercuri, cu autocarul au fost trataţi similar.  Î
 
Xabi Alonso, la Bayern
Clubul Bayern München a anunţat, pe site-ul oficial, că a ajuns la un acord de transfer cu mijlocaşul echipei Real Madrid, Xabi Alonso, iar jucătorul va susţine astăzi, vizita medicală. "Am ajuns la un acord cu Xabi Alonso pentru transferul său. Sperăm să ajungem la un acord şi cu Real Madrid în următoarele două zile", a declarat Hans-Christian Dreesen, directorul financiar al grupării germane. Xabi Alonso, în vârstă de 32 de ani, care miercuri şi-a anunţat retragerea din naţionala Spaniei, mai are contract cu Real Madrid până în vara anului 2016. Xabi Alonso a câştigat cu naţionala Spaniei titlul european în 2010 şi pe cel european în 2008 şi în 2012.
 
Negruţ se operează în Turcia
Mijlocaşul formaţiei CFR Cluj, Sergiu Negruţ, a fost supus unei intervenţii chirurgicale de reconstrucţie la ligamentele încrucişate la o clinică din Turcia şi va fi indisponibil pentru următoarele 6-7 luni, informează site-ul oficial al grupării ardelene. Negruţ a fost operat la genunchiul drept de doctorul Omer Taşer, la Centrul de Medicină Sportivă a Spitalului Acibadem Fulya. Atacantul formaţiei CFR Cluj s-a accidentat în partida cu Steaua, din cadrul etapei a III-a a Ligii I, în urma unui duel cu portarul Giedrius Arlauskis.
 
Del Piero va juca în India
Fostul atacant al formaţiei Juventus Torino, Alessandro Del Piero, va juca, în perioada 12 octombrie - 20 decembrie, în campionatul Indiei, la formaţia Dynamos Delhi, a anunţat, ieri, cotidianul The Times of India. Del Piero va fi prezentat oficial astăzi, într-o conferinţă de presă. Echipa Dynamos Delhi este proprietatea unei companii de televiziune prin cablu. În nou înfiinţatul campionat al Indiei vor mai evolua francezii David Trézéguet şi Robert Pirès, spaniolii Luis Garcia şi Joan Capdevilla şi englezul David James. Cele opt echipe care vor juca în campionatul indian sunt Goa, Dynamos Delhi, Guwahati, Kochi, Kolkata, Mumbai, Pune FC şi Chennai.
 
S-a retras şi Eto’o
Atacantul camerunez Samuel Eto'o, care a semnat marţi un contract pe doi ani cu Everton, a anunţat că se retrage din naţionala ţării sale. "Vă informez pe această cale că îmi închei cariera la echipa naţională. Mulţumesc Africii şi tuturor fanilor mei pentru dragostea lor", a precizat Eto'o, miercuri, pe contul său de Twitter. Fotbalistul în vârstă de 33 de ani a participat cu reprezentativa Camerunului la patru ediţii ale Cupei Mondiale (1998, 2002, 2010, 2014). El a evoluat în 116 meciuri pentru naţionala cameruneză, cu care a câştigat de două ori Cupa Africii pe Naţiuni (2000, 2002). Eto'o este cel mai bun marcator din istoria echipei Camerunului, cu 56 de reuşite.
 
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri