Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Ştiri din sport, multe şi mărunte

GALERIE
del-bosque
  • del-bosque
- +

 
Antrenorii nu vor boicot
Antrenorii echipelor naţionale, printre care selecţionerul Spaniei, Vicente del Bosque, şi cel al Germaniei, Joachim Löw, au respins, ieri, la Sankt Petersburg, ideea unui boicot al Cupei Mondiale din 2018 din Rusia, din cauza conflictului din estul Ucrainei. Un boicot european al evenimentelor sportive prevăzute să se desfăşoare în Rusia, inclusiv al Cupei Mondiale de fotbal, au fost evocate la începutul lunii septembrie, într-un document de lucru al ţărilor membre ale UE. "Ideea unui boicot al Cupei Mondiale din Rusia nu va avea susţinerea familiei selecţionerilor şi antrenorilor de fotbal", a declarat Vicente de la Bosque, în timpul unei conferinţe tehnice post-CM 2014, oragnizată la Sankt Petersburg. "Noi încercăm să-i adunăm pe oameni, nu să-i separăm. Noi suntem sportivi şi nu facem politică. Noi îi susţinem pe cei care joacă fotbal", a adăugat spaniolul."Nu cred în această idee nicio secundă", a precizat directorul tehnic naţional francez François Blaquart. Selecţionerul campioanei mondiale, Joachim Löw, a refuzat să se refere la posibile sancţiuni împotriva Rusiei. "Nu am intenţia de a comenta apelurile sau deciziile politice. Rusia este foarte motivată şi are totul pentru a organiza o mare Cupă Mondială", a subliniat Löw.

Victorie drept degeaba
Echipa naţională de fotbal feminin a României a învins,ieri, la Iaşi, cu scorul de 2-0 (2-0), reprezentativa Estoniei, în preliminariile Campionatului mondial din 2015, din Canada. Golurile au fost marcate de Florentina Spânu Olar, în minutele 18 şi 39. România a încheiat grupa a II-a de calificare pe locul patru, cu 14 puncte, la fel ca şi Cehia, clasată pe locul III datorită golaverajului, ambele ratând calificarea la CM 2015.
 
 
Reghecampf, aproape finalist
Echipa saudită Al Hilal, antrenată de Laurenţiu Reghecampf, a învins, marţi, pe teren propriu, cu scorul de 3-0 (0-0), formaţia Al Ain (Emiratele Arabe Unite), în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor Asiei. Mijlocaşul Mihai Pintilii a jucat tot meciul pentru Al Hilal. Golurile învingătorilor au fost marcate de Nasser Al Shamrani ('61, '65) şi Thiago Neves ('71). Al Ain a jucat în inferioritate din minutul 66, după eliminarea portarului Khalid Essa. Partida retur se va disputa la 30 septembrie. În cealaltă semifinală, echipa sud-coreeană FC Seul a remizat pe teren propriu cu formaţia australiană Western Sydney Wanderers. Returul se va disputa pe 1 octombrie, la Sydney.
 
 
Mutu la Bollywood?
Finanţatorul grupării Petrolul Ploieşti, Daniel Capră, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că are cunoştinţă de intenţia unui club din India de a-l transfera pe Adrian Mutu, dar a precizat că acea propunere datează din vară şi în momentul de faţă nu este nimic concret. "Am cunoştinţă de intenţia celor din India în ceea ce îl priveşte pe Mutu, a apărut această propunere în vară, în timpul cantonamentului din Slovenia, dar nu s-a materializat nimic. Aşa că acum nu este nimic concret. Adrian Mutu este jucătorului Petrolului pe care ne bazăm în continuare, mai ales că urmează meciul cu Steaua", a spus Capră. Presa bucureşteană a speculat, ieri, informaţia potrivit căreia Adrian Mutu va fi transferat la unul din cele opt cluburi care vor participa la prima ediţie a Indian Super League (ISL), competiţie care se va desfăşura pe parcursul a trei luni (octombrie-decembrie). în Indian Super League vor mai participa vedete ale fotbalului mondial precum francezii David Trézéguet şi Robert Pirès, italianul Alessandro Del Piero şi englezul David James.
 
Golul “milenar” al lui Benzema
Atacantul Karim Benzema a reuşit în partida cu FC Basel, scor 5-1, contând pentru prima etapă a Ligii Campionilor, golul cu numărul 1.000 al echipei Real Madrid în cupele europene. Real a înscris 826 de goluri în Cupa Campionilor Europeni/Liga Campionilor, 57 în Cupa Cupelor, 111 în Cupa UEFA şi 6 în Supercupa Europei. Golul 1.000 a fost marcat de Benzema în minutul 79 al partidei de pe Santiago Bernabeu, francezul stabilind scorul final. Celelalte reuşite le-au aprţinut lui Suchy (autogol), Bale, Cristiano Ronaldo şi James Rodriguez, în timp ce pentru FC Basel a înscris Gonzalez.
 
Torje, golul săptămânii în Turcia
Reuşita prin care mijlocaşul Gabriel Torje a deschis scorul în meciul Konyaspor - Balikesirspor a fost votată "golul săptămânii" în Turcia, în urma unui sondaj realizat de televiziunea care a transmis partida, informează presa turcă. Torje a înscris în mintul 29, după un şut din foarfecă laterală de la aproximativ 20 de metri. Pentru internaţionalul român acesta a fost cel de-al doilea gol marcat în campionatul turc. Konyaspor a învins, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (1-0), formaţia Balikesirspor, în etapa a II-a a primei ligi.
 
Revolta indienilor în NFL
Organizaţii ale amerindienilor şi de apărare a drepturilor civice au cerut, ieri, intervenţia patronilor cluburilor de fotbal american pentru ca echipa din Washington să-şi schimbe numele Redskins (pieile roşii), pe care îl consideră rasist. Într-o scrisoare adresată celor 31 de patroni ai cluburilor din NFL, coaliţia "Schimbaţi mascota" le-a transmis acestora că au puterea de a-l obliga pe omologul lor Dan Snyder, proprietarul Redskins, să abadoneze "această insultă rasistă la adresa amerindienilor". "Într-o ţară în care fanii sportului aparţin din ce în ce mai mult unor comunităţi diferite, Snyder pune în pericol liga, avansând un cuvânt ostil oamenilor de culoare", se arată în scrisoare. De mai multe luni, organizaţiile amerindiene şi suporterii lor şi-au multiplicat iniţiativele pentru a-l obliga pe patronul Redskins să schimbe numele echipei, însă acesta a refuzat. Mai mult, Snyder apreciază că acest nume îi onorează pe indieni şi comuniatea lor, care se ridică astăzi al aproximativ trei milioane de persoane.
 
Guttierez suferă de cancer
Mijlocaşul argentinian al echipei Newcastle United, Jonas Guttierez, a anunţat că suferă de cancer testicular şi le-a mulţumit fanilor care i-au transmis mesaje de încurajare, Fotbalistul în vârstă de 31 de ani a fost deja operat în ţara sa natală, unde i s-a îndepărtat testiculul stâng, după ce i s-a descoperit o tumoare, iar acum urmează un tratament de chimioterapie. "Vă mulţumesc tuturor pentru mesaje. Tot timpul voi privi în faţă", a scris Gutierrez, pe contul său de Twitter. Gutierrez, care a fost împrumutat la Norwich în sezonul trecut, a înscris 10 goluri în 177 de meciuri disputate pentru Newcastle United. Fost jucător la Velez Sarsfield şi Mallorca, Gutierrez a dezvăluit că suferă de această boală în timpul unui interviu difuzat în Argentina în cursul zilei de marţi.
 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri