Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Ştiri din sport, multe şi mărunte

GALERIE
Ciobanu-Alex-aparare-strinsa-iasi-alexandria40
  • Ciobanu-Alex-aparare-strinsa-iasi-alexandria40
- +

 
Handbaliştii joacă la Târgovişte
 
După ce a trecut în prima etapă de CSU Galaţi, pe teren propriu, Politehnica Unistil Iaşi are astăzi posibilitatea de a bifa al doilea succes în Divizia A de handbal masculin. Trupa pregătită de Florin Spiridon şi Ioan Zepciuc evoluează în deplasare, la Târgovişte, pe terenul Universităţii, o formaţie care s-a cam chinuit în ultimele sezoane. Deşi dâmboviţenii au învins în prima rundă în deplasare, 34-22, pe terenul unei grupări modeste, HCM Câmpina, ieşenii au anunţat că vizează victoria astăzi. Partida de la Târgovişte începe la ora 11. (Ovidiu MINEA)
 
 
Cu gândul la India
Atacantul formaţiei Petrolul, Adrian Mutu, nu va evolua în derbiul de duminică, împotriva echipei Steaua, acesta transmiţându-i antrenorului Gheorghe Mulţescu că îi este teamă să nu se accidenteze şi să compromită transferul în India. "Mutu nu intră în calcul pentru meciul de duminică. Aseară, a venit la mine şi mi-a spus că nu vrea să rişte. Îi e teamă să nu se accidenteze şi să compromită acest transfer. Este o pierdere, Mutu era jucătorul care, în orice moment, putea produce ceva în plan ofensiv. în afara lui, ne confruntăm şi cu absenţele lui Albin, Teixeira, N'Koyi şi Bolboaşă. Acest meci ne-a prins puţin descoperiţi, dar, în acelaşi timp, este şi un prilej pentru ceilalţi jucători să-şi arate calităţile", a declarat Mulţescu.
 
.Li Na îşi confirmă retragerea
Jucătoarea chineză de tenis Li Na, în prezent numărul 6 mondial, a confirmat, ieri, că se va retrage din activitate, din cauza problemelor fizice. "Deoarece nu mai sunt în măsură să joc la acelaşi nivel am luat decizia care se impune: să mă retrag din activitate. Ceea ce am realizat în carieră depăşeşte toate visele mele şi cea mai mare mândrie este că am adus glorie ţării", a declarat jucătoarea de 32 de ani, câştigătoare a Australian Open în acest an şi laureată la Roland Garros în 2011. Televiziunea publică CCTV anunţase deja joi că Li Na se va retrage, citând o sursă din anturajul sportivei. Jucătoarea a explicat că vrea să dedice mai mult timp familiei şi a menţionat că a avut un an "2014 foarte dificil". Li Na a câştigat nouă turnee la simplu şi premii în valoare totală de 16,7 milioane de dolari, fiind prima jucătoare de tenis din Asia care a cucerit  un titlu de Grand Slam.
 
Al doilea set alb al Stelei
Formaţia Steaua, care a învins, joi, cu scorul de 6-0 (0-0), formaţia AaB Aalborg, în prima etapă a Grupei J a Ligii Europa, şi-a egalat cea mai categorică victorie din istoria participărilor în cupele europene. Steaua a mai câştigat o singură dată în istorie cu scorul de 6-0 în cupele europene. Se întâmpla în primul tur al Cupei Cupelor, sezonul 1979-1980, când gruparea bucureşteană învingea, pe teren propriu, formaţia elveţiană Young Boys Berna. De asemenea, aceasta este cea mai categorică victorie a Stelei în cupele europene după 1989. Până acum, Steaua mai înregistrase o victorie cu 5-0, în turul I al Cupei Cupelor, ediţia 1990/1991, contra nord-irlandezilor de la Glentoran Belfast. Cea mai categorică victorie a unei echipe româneşti în cupele europene a fost realizată de Dinamo Bucureşti, care a învins, pe teren propriu, cu scorul de 11-0, formaţia nord-irlandeză Glentoran Belfast, în sezonul 1973-1974 al Cupei Campionilor Europeni.
 
Se poate juca în Israel
UEFA a decis, ieri, ridicarea interdicţiei cu privire la disputarea meciurilor din cupele europene în Israel, a anunţat  secretarul general al forului, Gianni Infantino. Această interdicţie data de la 16 iulie, motivul de atunci fiind situaţia instabilă din regiune. Pe de altă parte, Infantino a spus că referendumul privind independenţa Scoţiei nu va avea consecinţe asupra fotbalului scoţian în opinia UEFA. "Nu va avea consecinţe, deoarece scoţienii au deja propriul campionat, separat de cel al Angliei", a precizat oficialul UEFA. Gianni Infantino a mai declarat că la sediul UEFA a avut loc, joi, o reuniune între oficialii federaţiilor din Rusia şi din Ucraina referitoare la Crimeea. "A fost o întâlnire constructivă. Va fi înfiinţat un grup de lucru şi simţim că se poate găsi o soluţie şi că se va putea juca fotbal, însă în conformitate cu statutele", a explicat Infantino.
 
Paşaport biologic în UCL
Paşaportul biologic, folosit în lupta împotriva dopajului, va fi introdus în Liga Campionilor de la ediţia 2015/2016 a competiţiei, a anunţat UEFA, joi. "Dopajul care nu este detectat prin analiza directă poate fi descoperit prin schimbările din profilul biologic al jucătorului", a explicat secretarul general al UEFA, Gianni Infantino. Infantino a mai precizat că în competiţiile UEFA va fi implementată cu efect imediat o nouă procedură în cazul comoţiilor cerebrale. "În cazul unei posibile comoţii cerebrale, arbitrul va putea întrerupe jocul cel mult trei minute, pentru a permite evaluarea jucătorului de către medicul echipei sale. Fotbalistul respectiv poate reveni în joc doar dacă medicul îi va confirma arbitrului că jucătorul este apt", a spus Gianni Infantino.
 
Magath, mătrăşit de la Fulham
cianul german al echipei Fulham, Felix Magath, a fost concediat, joi, de gruparea londoneză din liga a doua, după ce a obţinut şase înfrângeri şi o singură remiză în primele şapte etape. Magath a preluat conducerea tehnică a clubului în luna februarie şi nu a reuşit să-i salveze pe londonezi de la retrogradare. Felix Magath a primit un vot de încredere din partea conducerii în vară, însă în primele şapte etape, Fulham a pierdut de şase ori şi ocupă ultima poziţie în  Championship, cu un singur punct. În ultima etapă, disputată miercuri, Fulham a condus cu 3-2 până în minutul 77 al partidei din deplasare cu Nottingham Forest, însă fosta dublă campioană a Europei a revenit şi s-a impus cu 5-3. Locul lui Magath va fi luat de galezul Kit Symons.
 
Voigt a bătut recordul orei
Ciclistul german al echipei Trek, Jens Voigt, a îmbunătăţit recordul orei, joi, pe velodromul de la Granges (Elveţia), reuşind să parcurgă 51,115 kilometri. Voigt a îmbănătiţit cu 1.415 metri vechiul record care îi aparţinea cehului Ondrej Sosenka din 19 iulie 2005 şi care fusese stabilit pe velodromul de la Moscova. Jens Voigt a devenit la 43 de ani cel mai vârstnic deţinător al recordului orei. Rutierul german şi-a anunţat retragerea din activitate în acest sezon, după 18 de ani în ciclismul profesionist.
 
Jocurile Asiei, în Indonezia
Biroul executiv al Consiliului Olimpic al Asiei (COA) a decis, vineri, să acorde Indoneziei organizarea următoarei ediţii a Jocurilor Asiei, competiţie ce urmează să aibă loc în 2018, a anunţat şeicul Amad Al-Fahad Al-Sabah. Biroul executiv a decis ca următoarea ediţie a Jocurilor Asiei să aibă loc la Jakarta, în Indonezia, a declarat şeful COA. Membrii COA s-au reunit la Incheon, în Coreea de Sud, înainte de deschiderea celei de-a XVII-a ediţii a Jocurilor Asiei, la care vor participa 13.000 de sportivi din 45 de ţări. Iniţial, ediţia din 2018 trebuia organizată în Vietnam, însă oficialităţile locale au renunţat din cauza problemelor financiare.
 
 
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri