Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Ştiri din sport, multe şi mărunte

GALERIE
Tiberiu Dolniceanu,
  • Tiberiu Dolniceanu,
- +

 
Dolniceanu – scrimerul anului
Sabrerul Tiberiu Dolniceanu,format la Iaşi, medaliat cu bronz la Campionatele Mondiale de la Kazan (Rusia), a primit, ieri, în cadrul unui eveniment organizat la Muzeul Militar Naţional "Ferdinand I", premiul pentru cel mai bun sportiv al Federaţiei Române de Scrimă în anul 2014. Dolniceanu a fost urmat în clasament de spadasina Simona Gherman, medaliată cu aur în proba de echipe de la Campionatul European de la Strasbourg, competiţie unde a urcat şi pe treapta a treia a podiumului în proba individuală. Spadasina Ana Maria Brânză s-a clasat pe locul trei, în timp ce pe locurile patru şi cinci s-au clasat coechipierele ei, Simona Pop şi Maria Udrea. Floretista Maria Boldor, medaliată cu bronz la Campionatele Europene de juniori de la Ierusalim, a fost desemnată a şasea sportivă a anului, ea fiind urmată de sabrerii Alin Badea, Iulian Teodosiu, Ciprian Gălăţanu şi Tudor Cucu. "A fost un an dificil pentru toată lumea, dar ne bucurăm că avem ce premia. Am obţinut performanţe şi ne-am îndeplinit obiectivele. Urmează un an şi mai greu, pentru că vin calificările pentru Jocurile Olimpice de la Rio. Acum, suntem în toiul pregătirilor pentru sezonul viitor", a declarat preşedintele FR Scrimă, Mihai Covaliu.

Performanţă mare la polo
Echipa de polo Steaua Bucureşti s-a calificat miercuri, în deplasare, în semifinalele Eurocup, după ce a remizat cu formaţia germană Waspo 98 Hanovra, scor 9-9 (2-3, 3-1, 2-2, 2-3), în manşa retur din sferturile competiţiei. În tur, Steaua s-a impus, pe teren propriu, cu scorul de 9-7 (1-3, 2-1, 4-2 şi 2-1) şi obţine astfel calificarea în semifinalele Eurocup. Semifinalele sunt programate în partide tur-retur, pe 11 februarie şi 4 martie.
 
 
Adversari de clasă pentru Asesoft
Campioana României la baschet masculin, CSU Asesoft Ploieşti, va întâlni adversare din Rusia, Franţa, Spania sau Turcia în grupa N, din 16-imile Eurocup, potrivit anunţului organizatorilor competiţiei. CSU Asesoft Ploieşti, care s-a calificat în 16-imi de pe locul 4 al grupei preliminare E, va întâlni în grupa N formaţiile Lokomotiv Kuban Krasnodar (Rusia, liderul grupei preliminare F), SLUC Nancy (Franţa, locul 2 în grupa C), respectiv ultima clasată din grupa D a Euroligii, Valencia Basket (Spania) sau Galatasaray Istanbul (Turcia). Din această fază, care include 32 de echipe împărţite în opt grupe, primele două clasate se vor califica câte două echipe în faza a eliminatorie.
 
ASA a rămas şi fără director
Consiliul Director al clubului de fotbal ASA Târgu Mureş şi directorul general Daniel Stanciu au ajuns la un acord comun cu privire la rezilierea contractului dintre cele două părţi, cu data de 1 ianuarie 2015. În perioada următoare, conducerea executivă va fi asigurată de reprezentanţi din actuala structură a clubului, precizează sursa amintită. Conducerea clubului ASA Târgu Mureş şi antrenorul principal Cristian Pustai au demarat discuţiile cu privire la rezilierea de comun acord a colaborării. Totodată, ASA negociază cu Liviu Ciobotariu, pentru preluarea postului de antrenor principal al formaţiei, anunţă clubul.  
ASA Tg. Mureş a început sezonul cu antrenorul Adrian Falub, iar din etapa a zecea echipa a fost preluată de Cristian Pustai. Ardelenii au încheiat turul pe locul al cincilea în Liga I, cu 30 de puncte.  Potrivit unor surse, Daniel Stanciu va fi numit în conducerea echipei FC Dinamo Bucureşti.
 
Pârvulescu, împrumutat la Mediaş
Fundaşul formaţiei Steaua, Paul Pârvulescu, va evolua sub formă de împrumut la echipa Gaz Metan Mediaş până la finalul ediţiei 2014/2015 a Ligii I, a anunţat, ieri gruparea ardeleană pe contul oficial de Facebook.  Paul Pârvulescu, în vârstă de 26 de ani, a fost achiziţionat de Steaua de la Gaz Metan Mediaş la începutul anului 2012. Pentru formaţia bucureşteană a evoluat în 62 de partide înscriind două goluri.

Cap de Zmeu a ajuns la Viitorul
Fostul mijlocaş al echipei FC Braşov, Cătălin Munteanu, a semnat, ieri, un contract până la finalul sezonului cu formaţia FC Viitorul. "M-am despărţit pe cale amiabilă cu FC Braşov, iar principalul motiv pentru care am plecat de la Braşov a fost acela că vreau să fiu aproape de familie. Am primit promisiuni că îmi voi primi banii şi ne-am strâns mâinile. Sunt convins că FC Braşov se poate salva de la retrogradare, dar important este să se plătească măcar o parte din restanţele financiare, pentru că doar aşa va fi linişte la echipă", a spus Cătălin Munteanu, care este primul jucător care părăseşte echipa FC Braşov în această iarnă. În Liga I, Munteanu, 35 de ani, a mai evoluat la Steaua, Dinamo şi FC Braşov, iar în Spania a fost legitimat la Salamanca, Atletico Madrid, Espanyol Barcelona, Albacete şi Murcia.
 
 
Finala Real Madrid – San Lorenzo
Echipa argentiniană San Lorenzo, câştigătoarea Copei Libertadores, s-a calificat în finala Campionatului Mondial al cluburilor, în urma victoriei de, ieri, scor 2-1, după prelungiri, în faţa formaţiei Auckland City, reprezentanta Oceaniei, în semifinalele competiţiei. Pentru San Lorenzo au marcat Barrientos (‘45^2) şi Matos (‘93), iar pentru Auckland a înscris Berlanga (‘ 67). În finală, San Lorenzo va întâlni Real Madrid, câştigătoarea Ligii Campionilor.
 
 
Tsonga ratează Cupa Hopman
Tenismanul francez Jo-Wilfried Tsonga are probleme la un braţ şi va lipsi de la Cupa Hopman, competiţie pentru echipe mixte ce va avea loc în luna ianuarie, în Australia, au anunţat organizatorii. Tsonga, numărul 12 mondial, deţinător al trofeului alături de Alizé Cornet (19 WTA), a declarat că regretă cu nu poate participa la ediţia din 2015 a Cupei Hopman. "Îmi pare rău că a trebuit să renunţ la Cupa Hopman când îmi propuneam să revin la Perth pentru a juca împreună cu Alizé, dar o problemă la braţ a făcut să nu am altă opţiune decât să mă retrag", a precizat sportivul într-un comunicat. Jo-Wilfried Tsonga nu a precizat dacă va fi apt pentru Australian Open, turneu ce va avea loc în perioada 19 ianuarie - 1 februarie 2015. La Cupa Hopman (4-10 ianuarie 2015) vor participa echipele SUA, Marii Britanii, Australiei, Cehiei, Italiei, Poloniei, Franţei şi Canadei.
 
 
Opt ani suspendare pentru Drummond
Fostul antrenor al sprinterului american Tyson Gay, Jon Drummond, a fost suspendat opt ani pentru că "a deţinut, a distribuit şi a administrat produse dopante unui sportiv aflat în responsabilitatea sa", a anunţat Agenţia Americană Antidoping (USADA). Drummond, campion olimpic la ştafetă 4x100 metri în anul 2000, nu va putea pe perioada suspendării să antreneze, să consilieze sportivi sau să participe la competiţii organizate sub egida Federaţiei Americane de Atletism. Suspendarea lui Jon Drummond este valabilă din data de 17 decembrie.
 
Fuga nu e sănătoasă
Luptătorul francez Steeve Guenot, campion olimpic la Beijing în 2008, la categoria 66 de kilograme, a fost suspendat un an de Agenţia franceză de luptă împotriva dopajului (AFLD), pentru că a încălcat regulile antidoping, a anunţat, ieri, site-ul leparisien.fr. "Steeve Guenot s-a sustras de la două controale antidoping şi pentru acest lucru a fost suspendat un an", se arată într-un comunicat al Federaţiei Franceze de Lupte. Guenot, în vârstă de 29 de ani, se află în recuperare după o operaţie la şoldul drept suferită în luna noiembrie. Federaţia Franceză a anunţat că sportivul nu va face apel la această decizie şi va putea reveni în competiţii la 30 iulie 2015. Steeve Guenot a mai cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012.
 
 
 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri