Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Ştiri din sport, multe şi mărunte

GALERIE
scrima-asalt-pufnei09
  • scrima-asalt-pufnei09
- +

 
Scrimeri români la Baku
Sportivul Radu Dărăban s-a calificat la Jocurile Europene de la Baku, în proba de floretă, în urma rezultatelor înregistrate, sâmbătă, la concursul de calificare de la Budapesta. Dărăban a câştigat grupa preliminară, iar pe tabloul de 8 s-a impus în faţa sportivului Luka Gaganitze, scor 15-8. Ajungând în primii patru, floretistul român a obţinut automat calificarea la competiţia ce va avea loc la Baku, în perioada 12-28 iunie 2015.  Mai mult, Radu Dărăban a terminat pe locul 1 în clasamentul realizat de organizatorii turneului de calificare, de la Budapesta. Mai sunt calificaţi pentru Baku-2015 componenţii loturilor de sabie masculin şi spadă feminin (câte patru la fiecare armă), care vor trage atât la individual cât şi la echipe, precum şi Maria Boldor (floretă feminin) şi Bianca Pascu (sabie feminin).
 
Remiză de despărţire
Formaţia Al Ahli, cu Cosmin Olăroiu la conducerea tehnică, a obţinut o remiză, sâmbătă, pe teren propriu, scor 0-0, cu echipa Bani Yas, în etapa a XIII-a a campionatului Emiratelor Arabe Unite, joc după care românul va pleca la naţionala Arabiei Saudite. Al Ahli se află pe locul 6 în clasamentul campionatului din Emiratele Arabe Unite, cu 20 de puncte.Clubul Al Ahli a anunţat, la începutul săptămânii, că tehnicianul Cosmin Olăroiu va fi selecţionerul naţionalei Arabiei Saudite, el urmând să pregătească prima reprezentivă la Cupa Asiei pe naţiuni, competiţie care se va desfăşura din 9 ianuarie 2015, în Australia.
 
 
Din Costa Rica în Honduras
Columbianul Jorge Luis Pinto a fost numit în funcţia de selecţioner al Hondurasului, având ca obiectiv calificarea la Cupa Mondială din 2018. "Visul meu este să ajungem în Rusia", a afirmat antrenorul într-o conferinţă de presă la Tegucigalpa. Pinto, 62 de ani, a fost selecţioner al echipei statului Costa Rica, pe care a condus-o până în sferturile Cupei Mondiale din Brazilia.  El îi succede în funcţie lui Hernan Medford, demis din cauza rezultatelor slabe.
 
Gol marcat de Stancu
Fotbalistul echipei Gençlerbirligi, Bogdan Stancu, a înscris un gol în meciul câştigat, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 5-0, în faţa formaţiei Konyaspor, în etapa a XIV-a a campionatului Turciei. Stancu a marcat în minutul 44 şi a primit un cartonaş galben în minutul 64. Românul a jucat până în minutul 79. Liviu Antal nu a făcut parte din lotul gazdelor pentru acest meci, la fel şi Ciprian Marica şi Gabriel Torje la oaspeţi. Gençlerbirligi se află pe poziţia 7 în clasamentul campionatului Turciei, cu 20 de puncte, iar Konyaspor ocupă locul 11, cu 16 puncte.
 
Cristiano şi-a admirat statuia
Atacantul portughez echipei Real Madrid, Cristiano Ronaldo a participat, ieri la dezvelirea propriei statui la Funchal, oraşul său natal din Insula Madeira. Statuia de bronz, care a fost sculptată de Ricardo Velosa şi care are o înălţime de 3,40 metri şi 800 de kilograme, a fost amplasată în Praca do Mar, pe malul mării, locul pe unde trec cei mai mulţi turişti."Este un moment special pentru mine. Sunt foarte mândru să am o astfel de statuie. Este o motivaţie în plus pentru a continua să câştig trofee şi titluri", a declarat Ronaldo, care a fost înconjurat de familie la acest eveniment.
 
Roberto Carlos n-are spor în Turcia
Fostul internaţional brazilian Roberto Carlos a demisionat din funcţia de antrenor al echipei Sivasspor, a anunţat, presa turcă. Sivasspor a fost învinsă, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, de formaţia Istanbul BB şi ocupă penultimul loc în campionatul Turciei, cu doar două victorii şi patru remize în 14 etape.Roberto Carlos, în vârstă de 41 de ani, a preluat-o pe Sivasspor în 2013, iar în sezonul trecut a dus-o pe locul cinci în clasament.
 
Muhammad Ali suferă de pneumonie
Fostul pugilist Muhammad Ali a fost spitalizat pentru o uşoară pneumonie, a anunţat, sâmbătă, postul ESPN, citându-l pe purtătorul de cuvânt al fostului campion mondial la categoria grea. Ali, 72 de ani, a fost internat sâmbătă, dar nu va rămâne mult timp în spital, a declarat purtătorul de cuvânt. La cererea familiei Ali nu s-au oferit informaţii despre spitalul în care a fost internat fostul pugilist, care suferă şi de Parkinson.
 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri