Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Ştiri din sport, multe şi mărunte

GALERIE
chiriches-tottenham_2
  • chiriches-tottenham_2
- +

 
 
Chiricheş, tot mai aproape de Roma
Clubul AS Roma ar fi ajuns la un acord pentru a-l împrumuta pe fundaşul Vlad Chiricheş de la Tottenham, în perioada de transferuri din ianuarie, a anunţat Gazzetta dello Sport, citată de presa internaţională. Potrivit publicaţiei italiene, Tottenham şi-ar dat acceptul de principiu pentru ca internaţionalul român să se transfere la AS Roma, club care va putea să-l achiziţioneze definitiv pe jucător în vară. Anterior, gruparea italiană a obţinut şi acordul lui Chiricheş pentru ca această mutare să se realizeze. Vlad Chiricheş, 25 de ani, este dorit insistent la Roma de antrenorul Rudi Garcia pentru a întări compartimentul defensiv al formaţiei clasate pe locul 2 în Serie A.În acest sezon, Chiricheş nu a prea a fost folosit de tehnicianul Mauricio Pochettino, fostul stelist evoluând de cinci ori în cele 17 etape disputate în Premier League.
 
 
Pantilimon se impune la Sunderland
Portarul Costel Pantilimon a fost lăudat de fundaşul John O'Shea, coechipierul său de la Sunderland, după ce intervenţiile românului i-au împiedicat pe fotbaliştii de la Newcastle United să înscrie în meciul disputat duminică, în etapa a XVII-a a campioantului englez. "În momentele cruciale, când adversarii au pus presiune în repriza a doua, el a avut intervenţii fantastice. şi nu numai la mingile pe sus, ci şi la cele pe jos. El are o talie mare şi a evoluat la nivel înalt, aşa că noi ştim de ce este în stare. Şansele de a marca pe care le-am ratat i-au încurajat un pic pe cei de la Newcastle, dar Costel a apărat fantastic de câteva ori", a declarat internaţionalul cu 100 de meciuri pentru Irlanda, fost jucător la Manchester United. Echipa Sunderland, cu portarul Costel Pantilimon integralist, a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 1-0 (0-0), formaţia Newcastle United, într-un meci din etapa a XVII-a din Premier League. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Adam Johnson, în minutul 90.
 
 
Curg sancţiunile la CFR Cluj
Comisia de Disciplină din cadrul FRF a sancţionat gruparea CFR Cluj cu suma totală de 6.000 de lei penalitate sportivă pentru neplata restanţelor contractuale către cinci foşti jucători, informează, site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal. Daniel Stana, Ioan Hora, Claudiu Voiculeţ, Vasile Maftei şi Laszlo Sepsi au câştigat litigiile deschise la CNSL pentru recuperarea restanţelor financiare, însă conducerea CFR Cluj nu a efectuat plăţile conform deciziei instanţei. În consecinţă, cei cinci fotbalişti s-au adresat Comisiei de Disciplină, care a sancţionat gruparea ardeleană cu 6.000 de lei şi i-a acordat termen de graţie de cinci zile pentru plata debitelor. De asemenea, Comisia de Disciplină din cadrul FRF a sancţionat clubul Petrolul Ploieşti cu 3.000 de lei penalitate sportivă şi i-a acordat termen de graţie de cinci zile pentru plata datoriei către gruparea Oţelul Galaţi.
 
Marseille, campioană de toamnă
Echipa Olympique Marseille şi-a asigurat titlul onorific de campioană de toamnă în Ligue 1, graţie victoriei cu 2-1 înregistrată pe teren propriu în faţa formaţiei Lille, duminică seara, într-o partidă din cadrul etapei a 19-a a campionatului de fotbal al Franţei (ultima a turului).  Elevii antrenorului argentinian Marcelo Bielsa s-au impus prin golurile lui Nolan Roux (min.32 - autogol) şi Michy Batshuayi (min.69), în timp ce pentru oaspeţi a marcat Idrissa Gueyé (min.61). Olympique Marseille încheie astfel prima parte a sezonului cu un avans de două puncte faţă de Olympique Lyon, care s-a impus în deplasare, cu 5-0, în faţa formaţiei Girondins Bordeaux, prin dubla lui Alexandre Lacazette (min.39 şi 90), Corentin Tolisso (min.56), Nabil Fekir (min.81) şi Jordan Ferri (min.85). Paris Saint Germain (38 p) ocupă locul III.
 
Pleacă Zeman. Vine Zenga?
Cehul Zdenek Zeman, în vârstă de 67 de ani, a fost demis, luni, din funcţia de antrenor principal al echipei Cagliari, pe lista posibilor înlocuitori aflându-se şi Walter Zenga, fost tehnician la FC Naţional, Steaua şi Dinamo, a scris Gazzetta dello Sport. Decizia a fost luată în urma înfrângerii suferite, joi, pe teren propriu, scor 1-3, în faţa formaţiei Juventus Torino. Zeman se afla în funcţie de la începutul sezonului, iar după disputarea a 16 etape din campionatul italian, Cagliari se află pe locul 18, retrogradabil, cu 12 puncte. Conform sursei citate, pe lista înlocuitorilor se află Gianfranco Zola, Walter Zenga şi Delio Rossi.
 
 
Stepanek ratează începutul de sezon
Cehul Radek Stepanek, confruntat cu o problemă musculară, a declarat forfait duminică pentru Cupa Hopman, competiţie de tenis rezervată echipelor mixte programată în perioada 4-10 ianuarie la Perth (Australia), precum şi pentru Openul Australiei, primul turneu de Grand Slam din acest an, ce va avea loc în perioada 19 ianuarie-1 februarie la Melbourne. "Muşchii de la piciorul drept trec printr-un proces de atrofiere. Piciorul nu funcţionează decât la 50 la sută din capacitate şi ar fi foarte riscant să joc", a declarat nr. 68 mondial, component al echipei Cehiei învingătoare în Cupa Davis în 2012 şi 2013. În Hopman Cup, unde ar fi urmat să joace alături de compatrioata sa Lucie Safarova, Stepanek (36 ani) va fi înlocuit de tânărul Adam Pavlasek (nr.240 mondial). Serena Williams şi Andy Murray vor fi vedetele ediţiei 2015 ale Cupei Hopman, la care participă echipele SUA, Marii Britanii, Australiei, Cehiei, Italiei, Poloniei, Franţei şi Canadei.
 
 
 
Laureaţii sportului german
Schioarea Maria Hoefl-Riesch, aruncătorul de disc Robert Harting şi echipa de fotbal a Germaniei, campioana mondială en titre, au câştigat premiile pentru cei mai buni sportivi ai Germaniei în anul 2014. Hoefl-Riesch, 30 ani, care s-a retras din activitate la finele sezonului 2013/2014, a primit premiul pentru cea mai bună sportivă germană, pentru a doua oară în cariera ei, pentru aurul şi argintul olimpic de la Soci, plus Globul de Cristal din proba de coborâre a Cupei Mondiale.
Robert Harting, 30 ani, primul în clasamentul băieţilor pentru al treilea an consecutiv, a câştigat medalia de aur europeană. Premiul pentru cea mai bună echipă a revenit naţionalei de fotbal Germaniei, câştigătoarea Cupei Mondiale 2014, care îi succede în palmaresului acestui premiu echipei Bayern München. Ancheta a fost realizată în rândul a 1.200 de jurnalişti de sport
 
Nou antrenor la Levski
Tehnicianul Stoicio Stoev a fost numit, ieri, în funcţia de antrenor principal al echipei Levski Sofia, ocupanta locului şase în campionatul Bulgariei. Stoev (52 de ani), care a câştigat titlul în Bulgaria sezonul trecut cu Ludogoreţ Razgrad, este al şaselea tehnician în ultimii doi ani pentru Levski Sofia. Levski Sofia a fost pregătită la începutul sezonului de spaniolul José Murcia, care a fost demis la doar două luni de la instalare, iar interimatul a fost asigurat de Georgi Ivanov. După disputarea a 19 etape, Levski Sofia, de 26 de ori campioană a Bulgariei, se află pe locul şase în clasament, ultimul care permite accederea în play-off, la 16 puncte în urma liderului ŢSKA Sofia.
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri