Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Ştiri din sport, multe şi mărunte

GALERIE
bilinski-dinamo-breeveld-pandurii
  • bilinski-dinamo-breeveld-pandurii
- +

 
 
Semifinale în Cupa Ligii
Echipa Steaua Bucureşti va întâlni Astra Giurgiu, iar Pandurii Târgu Jiu va juca împotriva formaţiei Dinamo Bucureşti, în semifinalele Cupei Ligii Adeplast, s-a stabilit,ieri, în urma tragerii la sorţi efectuată la sediul LPF. Steaua şi Pandurii vor juca prima manşă pe teren propriu. Meciurile din semifinalele Cupei Ligii Adeplast se vor disputa la 16-18 februarie (turul) şi 10-12 martie (returul). Preşedintele LPF, Gino Iorgulescu a propus ca partidele din semifinale să se dispute în cuplaj pe Arena Naţională, însă clubul din Târgu Jiu nu este de acord
 
 
Înfrângere organizatorică la futsal
România a pierdut organizarea Campionatului European de futsal din 2018, după ce Comitetul Executiv al UEFA a decis, ieri, să încredinţeze această competiţiei Sloveniei.  România şi Macedonia au pierdut organizarea CE de futsal în faţa Sloveniei, care a propus ca meciurile să se desfăşoară în Stozice Arena din Ljubljana, cu o capacitate de 12.500 de locuri. CE de futsal din 2016 va avea loc la Belgrad. Candidatura României la organizarea Campionatului European de futsal din 2018 a fost propusă de fostul preşedinte al FRF, Mircea Sandu, fiind susţinută şi de actuala conducere a forului de la Casa Fotbalului.
 
 
Iaca şi candidatura europeană
Preşedintele Federaţiei Olandeze de Fotbal (KNVB), Michael van Praag, a anunţat, ieri, că va candida la funcţia de preşedinte al FIFA, la alegerile din 29 mai, de la Zürich. Scrisoarea oficială a fost trimisă la sediul FIFA de la Zürich, însoţită de cinci declaraţii din partea federaţiiilor naţionale care susţin candidatura lui Van Praag. Citat în comunicat, Van Praag a afirmat că este "foarte îngrijorat în legătură cu FIFA şi toată lumea ştie acest lucru". "Este timpul ca lucrurile să revină la normal în această organizaţie şi să se concentreze din nou pe fotbal", a declarat el, afirmând că a aşteptat în zadar ca un alt "candidat credibil" să se prezinte.  Depunerea candidaturilor are loc până la 29 ianuarie. Alegerilor vor avea loc la 29 mai, iar elveţianul Joseph Blatter, în funcţie din 1998, este marele favorit. Ceilalţi candidaţi sunt francezii Jérôme Champagne şi David Ginola şi prinţul iordanian Ali bin Al Hussein.
 
Cassano şi-a reziliat contractul cu Parma
Atacantul Antonio Cassano şi-a reziliat de comun acord contractul cu echipa FC Parma, ocupanta ultimului loc în Serie A, a anunţat, ieri, clubul italian. Antonio Cassano, în vârstă de 32 de ani, a mai evoluat în cariera sa la formaţiile AS Bari, AS Roma, Real Madrid, Sampdoria Genova, AC Milan şi Internazionale Milano. După disputarea a 20 de etape din campionatul Italiei, FC Parma se află pe ultimul loc, cu nouă puncte.
 
Congo cu Congo în sferturi
Echipele Tunisiei şi RD Congo s-au calificat  în sferturile de finală ale Cupei Africii pe Naţiuni, după meciurile din ultima etapă a grupei B. RD Congo şi Tunisia s-au întâlnit, luni, în meci direct, scorul fiind egal, 1-1. Pentru RD Congo a marcat Jeremy Bokila (‘66), fostul jucător al Petrolului, iar pentru Tunisia a înscris Akaïchi (‘31). În celălalt meci al grupei B, Zambia şi Insulele Capului Verde au încheiat la egalitate, scor 0-0. În sferturi, Tunisia va întâlni Guineea Ecuatorială, iar RD Congo va juca în compania selecţionatei statului RP Congo.
 
 
Finala aşteptată în Cupa Asiei
Echipa naţională a Australiei s-a calificat în finala Cupei Asiei, după ce a învins, ieri, în semifinale, la Newcastle, cu scorul de 2-0 (2-0), reprezentativa Emiratelor Arabe Unite, informează site-ul oficial al competiţiei. Golurile învingătorilor au fost marcate de Trent Sainsbury ('3) şi Jason Davidson ' (14). În finala Cupei Asiei, Australia va întâlni sâmbătă, de la ora 11.00, selecţionata Coreei de Sud, care a trecut, cu scorul de 2-0, de formaţia Irakului. Finala mică se va disputa vineri, de la ora 11.00.
 
 
Exilat de nevoie
Fostul internaţional columbian Faustino Asprilla a fost ameninţat şi şantajat în Columbia, anul trecut, iar atacantul a decis să părăsească ţara. Asprilla locuia la Tulua împreună cu familia sa, iar în ultimele luni a fost ameninţat şi şantajat de un grup de persoane înarmate care i-au cerut bani. "Mi-au spus că mă ucid dacă nu le dau bani. Iată motivul pentru care am decis să plec din ţară. Mi-am dedicat toată viaţa pentru a reprezenta la nivel înalt Columbia şi acum sunt constrâns să părăsesc ţara pe care o iubesc, din cauza acestor oameni", a declarat Asprilla.Poliţia locală a oferit o recompensă de 115 milioane de pesos, aproximativ 40.000 de euro, pentru informaţii care pot duce la găsirea celor responsabili pentru ameninţările la adresa lui Asprilla.Faustino Asprilla, în vârstă de 45 de ani, a jucat în cariera sa la echipele Cucuta Deportivo, Atletico Nacional, FC Parma, Newcastle United, Palmeiras, Fluminense, Atlante, Universidad de Chile şi Estudiantes La Plata.
 
 
Brănescu, împrumutat în Ungaria
 Portarul echipei Juventus Torino Laurenţiu Brănescu a fost cedat sub formă de împrumut la formaţia ungară Szombathelyi Haladas. Brănescu, în vârstă de 20 de ani, a fost cedat sub formă de împrumut în ianuarie 2014 la Virtus Lanciano, dar nu a evoluat niciun minut la formaţia din Serie B. Juventus Torino l-a achiziţionat pe Laurenţiu Brănescu în vara anului 2011 de la CSM Râmnicu Vâlcea. După disputarea a 17 etape din campionatul Ungariei, Szombathelyi Haladas ocupă locul 17, penultimul, cu 11 puncte.
 
Euro de tineret în Polonia
Campionatului European de fotbal tineret din 2017 va fi organizat în Polonia, a anunţat, ieri, UEFA, la încheierea Comitetului Executiv. Campionatul European de tineret din 2013, organizat în Israel, a fost câştigat de Spania, iar ediţia din 2015 va fi organizată de Cehia. Comitetul Executiv al UEFA a mai decis ca ediţia din 2017 a Campionatului European under-19 să aibă loc în Georgia, iar cea din 2018 în Finlanda.
 
 
 
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri