Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Ştiri din sport, multe şi mărunte

GALERIE
vanpraag
  • vanpraag
- +

 

FRF susţine candidatul olandez
Federaţia Română de Fotbal (FRF) susţine candidatura lui Michael van Praag la alegerile pentru funcţia de preşedinte al FIFA, olandezul fiind adversar al favoritului Joseph Blatter, actualul conducător al forului mondial, a declarat, ieri preşedintele FRF, Răzvan Burleanu. Comitetul Executiv al FRF a ratificat în şedinţa de ieri o decizie anterioară a Comitetului de Urgenţă, scrisoarea de susţinere a preşedintelui Federaţiei Olandeze de Fotbal, Michael van Praag, fiind transmisă de acesta la sediul FIFA în cursul zilei de marţi, au declarat pentru MEDIAFAX, surse de la Casa Fotbalului.  Conform regulilor de înscriere a candidaturilor la preşedinţia FIFA, un participant la alegeri trebuie să fie susţinut de cel puţin cinci federaţii naţionale.  Depunerea candidaturilor are loc până la 29 ianuarie. Alegerile vor avea loc la 29 mai, iar elveţianul Joseph Blatter, în funcţie din 1998, este marele favorit. În ultimul moment, şi-a anunţat candidatura şi fostul internaţional portughez Luis Figo. Ceilalţi candidaţi sunt francezii Jérôme Champagne, David Ginola şi prinţul iordanian Ali bin Al Hussein.
 
 
Tomis a pierdut, dar s-a calificat
Echipa de volei masculin Tomis Constanţa a fost învinsă, pe teren propriu, de formaţia italiană Copra Volley Piacenza, cu scorul de  2-3 (-18, 21, -23, 26, -16) în ultimul meci din grupa A a Ligii Campionilor. În celălalt meci al competiţiei, formaţia belgiană Knack Roselaere a învins în deplasare cu 3-1 echipa Dragons Lugano (Elveţia). Tomis Constanţa era deja calificată în faza Play-off 12 a competiţiei înaintea acestui meci. Echipa constănţeană a ocupat primul loc în grupă, cu 14 puncte, urmată de Piacenza (12 p), Roselaere (9) şi Lugano (1)
 
Dulca preia naţionala de tineret
Fostul antrenor al echipei Gaz Metan Mediaş, Cristian Dulca, a preluat conducerea tehnică a reprezentativei de tineret a României, el semând un contract pentru o perioadă de doi ani. "Pentru mine faptul că am fost numit în această funcţie de selecţioner al echipei de tineret a României este o mândrie, o onoare şi o mare responsabilitate. Echipa naţională nu se refuză, indiferent de nivelul la care antrenezi. Este o generaţie bună şi încercăm să ne concentrăm pentru a ne îndeplini obiectivul de calificare la Campionatul European. Contractul se întinde pe o perioadă de doi ani de zile. Eu am mai avut oferte de la echipe din Liga I, dar pe mine m-a interesat acest proiect de la naţionala under-21, nu m-a interesat partea financiară", a declarat Dulca, miercuri, la Casa Fotbalului. Dulca îl înlocuieşte la naţionala de tineret pe Mihai Teja, care a preluat formaţia Dinamo.
 
Fane Radu, învingător pe San Siro
Formaţia Lazio Roma, cu fundaşul Ştefan Radu integralist, s-a calificat în semifinalele Cupei Italiei, după ce a învins, marţi, în deplasare, echipa AC Milan, cu scorul de 1-0. Unicul gol al meciului a fost marcat de Biglia, din penalti, în minutul 38. Din minutul 45, Lazio a evoluat cu un jucător mai puţin după ce Cana a fost eliminat. Celelalte meciuri din sferturile Cupei Italiei sunt: Parma - Juventus, AS Roma - Fiorentina şi Napoli - Internazionale Milano.
 
 
Eşec petrolist în Antalya
Formaţia Petrolul Ploieşti a fost învinsă, ieri, cu scorul de 0-1, de echipa Podbeskidzie Bielsko-Biala, locul VIII în campionatul Poloniei, într-un meci amical disputat în cadrul stagiului de pregătire din Antalya, informează site-ul oficial al grupării prahovene. Unicul gol al meciului a fost marcat de Malinowski, în minutul 40. Tehnicianul Mircea Reddnic a început meciul cu următorii jucători: Bolboaşă - Peteleu, Geraldo, Satli, Beţa - Mustivar - Astafei, Marinescu, Gallegos, Mareş - Pastorini. Pe parcursul meciului au mai evoluat Pecanha, Alcenat, Filip, Nepomuceno, Chiriţă, N’Koyi, De Lucas şi Teixeira. Petrolul va reveni în ţară vineri, iar luni se va reîntoarce în Antalya pentru cel de-al doilea stagiu de pregătire al iernii.
 
Neînvinse aproape de finiş
Echipa de baschet feminin CSU Alba Iulia a învins în deplasare, formaţia cehă CEZ Nymburk, cu scorul de 74-61 (29-34), în cea de-a cincea partidă din grupa A a Ligii Europei Centrale (CEWL). Principalele marcatoare ale echipei CSU Alba Iulia au fost Agunbiade 15 puncte, Kuster 13, Uiuiu – 12 şi McFarland – 11 puncte. Cu victoria de marţi seară, CSU Alba Iulia acumulează 10 puncte şi este în continuare liderul grupei A. În ultima partidă din grupă, echipa din Alba Iulia va juca, tot în deplasare, cu Kara Trutnov, în deplasare. CSU Alba Iulia este câştigătoarea din 2014 a CEWL, în finală învingând echipa ICIM Arad, echipa care joacă în grupa B a competiţiei.
 
Încă două calificate în CAN
Reprezentativele Ghanei şi Algeriei s-au calificat în sferturile de finală ale Cupei Africii pe Naţiuni, după victoriile obţinute în ultima etapă a grupei C. Ghana a învins Africa de Sud, scor 2-1. Pentru ghanezi au marcat Boye (‘73) şi A. Ayew (‘83), iar pentru sud-africani a înscris Masango (‘17). Algeria a trecut de Senegal, scor 2-0, prin golurile marcate de Mahrez (‘11) şi Bentaleb (‘82). Ghana şi Algeria au acumulat câte şase puncte, fiind urmate în clasament de Senegal (4 p) şi Africa de Sud (1 p).
 
Poloneza zburătoare
Poloneza Kamila Licwinko a stabilit cea mai bună performanţă mondială a sezonului la săritura în înălţime, trecând peste ştacheta înălţată la 2 metri, în cadrul reuniunii atletice în sală de la Cottbus (Germania). Licwinko, care şi-a egalat propriul record naţional, a îmbunătăţit cu 4 cm precedenta cea mai bună performanţă a sezonului stabilită în urmă cu doar două zile de două sportive, rusoaica Maria Kucina şi italianca Alessia Trost. Poloneza în vârstă de 28 de ani a reuşit saltul victorios din prima încercare, la fel ca la Mondialele în sală de anul trecut în faţa publicului său din Sopot, când a împărţit titlul cu Kucina. Kamila Licwinko s-a impus în faţa lituaniencei Airine Palyste - 1,98 m - şi a dublei campioane europene en titre spaniole Ruth Beitia - 1,96 m.  
 
Minifotbalul vrea recunoaştere
Federaţia de Minifotbal din România a depus la Ministerul Tineretului şi Sportului documentaţia necesară pentru demararea procesului de recunoaştere a acestei discipline sportive, se arată într-un comunicat remis, ieri agenţiei MEDIAFAX. Echipa naţională de minifotbal a României a câştigat cinci titluri europene, în Slovacia 2010, România 2011, Republica Moldova 2012, Grecia 2013 şi Muntenegru 2014. O delegaţie MTS condusă de Sergiu Nechita a asistat la mai multe meciuri din cadrul Cupei Munteniei "BSP Arena" 2015, din Bucureşti, aceasta fiind prima vizionare din totalul de trei. Următoarea va avea loc în luna aprilie, în cadrul campionatului de minifotbal din Bucureşti. Minifotbalul nu este o disciplină recunoscută de FIFA şi nici de UEFA.
 
Noutăţi în Giuleşti
Mijlocaşul ceh Marcel Gecov şi fundaşul francez Jérémy Sapina au efectuat, ieri dimineaţă, vizita medicală la policlinica din Chiajna, şi se vor alătura lotului formaţiei Rapid la întoarcerea din stagiul de pregătire din Grecia. Cei doi jucători au ajuns, marţi, la Bucureşti şi au semnat contracte cu gruparea giuleşteană. Gecov are 27 de ani şi a mai evoluat la Slovan Liberec, Fulham, Gent şi Slavia Praga. În vârstă de 29 de ani, Sapina a mai jucat la AS Nancy, Excelsior Mouscron, Maritimo şi Mons. Echipa condusă de Cristian Pustai se află în prezent într-un stagiu de pregătire în Grecia, întoarcerea la Bucureşti fiind programată pentru astăzi.
 
 
Adio, Bătrână Doamnă!
Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a decis în şedinţa de miercuri dezafilierea a 11 cluburi, printre care Gloria Bistriţa, câştigătoare a Cupei României în 1994, şi UT Arad, de şase ori campioană şi de două ori câştigătoare a Cupei României. Printre alte cluburi cunoscute care au fost dezafiliate se numără CSM Moineşti, Dunărea Galaţi şi Sporting Suceava
 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri