Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Ştiri din sport, multe şi mărunte

GALERIE
burleanu-rz
  • burleanu-rz
- +

Medalie de argint pentru Alina
Sportiva Alina Emilia Vuc a fost învinsă, joi, cu 4-8, de către Nadejda Fedorova din Rusia, în finala categoriei 48 de kilograme din cadrul Campionatelor Europene de lupte sub 23 de ani, care se desfăşoară în Polonia la Walbrzych. Rezultatele sportivei legitimate la CSA Steaua până în finală au fost următoarele: 5-4 cu Ervin Demirhan (Turcia), în calificări, 11-0 cu Julie Sabatie (Franţa), în sferturile de finală, şi 14-4 cu letona Karalina Tjapko în semifinale. În vârstă de 21 de ani, Vuc este vicecampioană mondială de juniori în 2013, la Sofia (Bulgaria). De asemenea, ea a mai cucerit patru medalii europene şi mondiale la juniori.
 
 
Parteneriat FRF – Bancpost
Federaţia Română de Fotbal (FRF) şi Bancpost au semnat, un parteneriat pe doi ani, instituţia financiară devenind sponsor oficial al forului, dar şi al echipei naţionale. Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu,  a precizat că înţelegerea se poate prelungi la finalul celor doi ani. "Durata acestui contract este de doi ani cu opţiune de prelungire în funcţie de performanţa sportivă pe care o vom înregistra. Nu mi-e frică de faptul că după semnarea acestui contract jucătorii vor cere prime mai mari. S-au negociat deja aceste lucruri, iar plăţile de acum înainte se vor face prin Bancpost", a completat Burleanu. Preşedintele executiv al Bancpost, George Georgakopoulos, a afirmat că este onorat că instituţia pe care o conduce va fi sponsorul FRF, chiar dacă are capital majoritar grecesc.  România ocupă locul 1 în Grupa F a preliminariilor Euro-2016, cu zece puncte, după patru etape, iar Grecia este pe locul 6, ultimul, cu un punct. Anul trecut, România a învins Grecia în deplasare, cu scorul de 1-0, returul urmând a avea loc în 7 septembrie, la Bucureşti.
 
Arbitri portughezi la meciul cu Feroe
Meciul dintre reprezentativele României şi Insulelor Feroe, care se va disputa, duminică, la Ploieşti, în preliminariile Campionatului European din 2016, va fi arbitrat de o brigadă din Portugalia, cu Artur Dias la centru. Artur Dias va fi ajutat de asistenţii Bertino Miranda şi Rui Tavares şi de asistenţii suplimentari Manuel De Sousa şi Hugo Miguel. Arbitru de rezervă va fi Alvaro Mesquita. Artur Dias a fost asistent suplimentar la meciul pe care Steaua l-a terminat la egalitate, scor 1-1, în 6 noiembrie 2013, în deplasare cu FC Basel, în grupele Ligii Campionilor. Echipa naţională a României întâlneşte, duminică, de la ora 19.00, selecţionata Insulelor Feroe, într-o partidă contând pentru Grupa F a preliminariilor Euro-2016.
 
Big Ghiţă şi Little Messi
Fotbalistul argentinian Lionel Messi s-a întâlnit cu fostul baschetbalist Ghiţă Mureşan, la Washington, conform imaginilor din presa americană. Mureşan, singurul român care a jucat în NBA şi care are o înălţime de 2,31 metri, apare într-o fotografie în care dă mâna cu Lionel Messi, jucător de 1.69 metri. Messi se află alături de naţionala Argentinei la Washington, în vederea meciului de sâmbătă cu El Salvador. Jucătorii argentinieni au asistat la meciul de baschet dintre Washington Wizards, echipă la care a evoluat în trecut Mureşan, şi Indiana Pacers, scor 101-103, unde a fost prezent şi fostul sportiv român.
 
Dorinţa Cameliei Potec
Preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern (FRNPM), Camelia Potec, a declarat, ieri, la Aeroportul Henri Coandă, că principalul său obiectiv este să aducă înotul între cele mai practicate cinci sporturi din România. "Dorinţa mea este să aduc înotul între cele mai practicate cinci sporturi din ţară. Eu estimez că lucrul acessta se poate realiza în 10-15 ani. Nu pot să garantez că va fi posibil, dar eu voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru a realiza acest obiectiv. Poate părea ceva imposibil acum, dar aşa părea şi obiectivul meu de acum 20 de ani de a deveni campioană olimpică", a spus oficialul FRNPM. Camelia Potec a participat, ierii, la lansarea campaniei "Paşaport pentru performanţă", organizată de Federaţiaa Română de Nataţie şi Pentatlon Modern şi Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.
 
 
Tuktamîşeva, regină în China
Rusoaica Elizaveta Tuktamîşeva domină concursul feminin din cadrul Campionatelor Mondiale de patinaj artistic ediţia 2015, după desfăşurarea programului scurt la Shanghai (China).  
Tuktamîşeva, în vârstă de 18 ani, a obţinut 77,02 puncte în urma evoluţiei sale, punctaj care reprezintă a treia performanţă din toate timpurile într-un program scurt feminin. Câştigătoare a titlului de campioană europeană în urmă cu două luni, patinatoarea rusă a reuşit să impresioneze încă de la început, printr-un triplu axel pe care a executat-o perfect.  Elizaveta Tuktamişeva a devansat-o cu aproape opt puncte pe compatrioata sa Elena Radionova (69,51 p), poziţia a treia fiind ocupată de japoneza Satoko Miyahara (67,02 o).
Everest, fără oxigen
Alpinistul Justin Ionescu, în vârstă de 38 de ani, vrea să escaladeze vârful Everest fără oxigen suplimentar, sportivul plecând într-o expediţie în cursul zilei de joi, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX. "Everest, fără oxigen, pentru România este una dintre marile dorinţe pe care le am ca sportiv. Deşi avem o istorie bogată în alpinism, niciun român nu a reuşit să treacă această performanţă în istoria sportului românesc. Este o expediţie grea, în care limitele oricărui alpinist sunt împinse la maxim. Este cu atât mai dificil cu cât voi merge fără oxigen suplimentar", a declarat Ionescu. Din cei 4.042 de alpinişti care au escaladat Everestul, numai 170 au ajuns pe vârf fără oxigen suplimentar. Justin Ionescu este alpinist din 1995. De la începutul anului 2015, este preşedintele Federaţiei Române de Alpinism şi Escaladă. De asemenea, Ionescu este primul alpinist român care a urcat două vârfuri de peste 8.000 de metri într-un singur an (Shishapangma - 8.027m şi Cho Oyu - 8.201m, în 201
 
Arbitri români la Antipozi
Centralul Ovidiu Haţegan va arbitra meciuri la Campionatul Mondial under-20 din Noua Zeelandă, turneul fiind preogramat în perioada 30 mai - 20 iunie, informează frf.ro. Haţegan va fi însoţit de arbitrii asistenţi Octavian Şovre şi Sebastian Gheorghe.  Toţi  arbitrii ce vor lua parte la Campionatul Mondial U20 vor avea un stagiu de pregătire în care vor fi instruiţi şi testaţi în perioada 23 - 29 mai, în Auckland.
 
Liber pentru Alonso şi Bottas
Piloţii Fernando Alonso şi Valtteri Bottas, absenţi de la prima cursă a sezonului de Formula 1 din motive medicale, se vor afla la volanul monoposturilor McLaren-Honda, respectiv Williams, începând de vineri, odată cu antrenamentele Marelui Premiu al Australiei. Atât Bottas, cât şi Alonso au efectuat, joi, o serie de teste fizice în faţa comisiei medicale a FIA, pe care cei doi le-au trecut cu bine, astfel că au fost declaraţi apţi pentru a concura în Marele Premiu al Malaysiei, din acest week-end. Fernando Alonso a suferit un accident, la 22 februarie, într-o sesiune de teste desfăşurată de la Barcelona, fiind transportat cu elicopterul la spital. Finlandezul Valtteri Bottas (Williams) a acuzat dureri la spate şi a fost spitalizat după calificările care au avut loc la 14 martie.
 
Ratare a baschetbaliştilor craioveni
Echipa de baschet masculin SCM Craiova a rata în deplasare, calificarea în semifinalele Ligii Balcanice, după ce a fost învinsă şi în manşa retur din sferturile competiţiei de formaţia Sigal Pristina (Kosovo). Echipa kosovară s-a impus, miercuri seară, cu scorul de 98-70 (53-38), după ce în tur învinsese la Craiova, cu 77-73 (38-31). Astfel, Sigal Priştina se califică în semifinale, fază în care se va duela cu KK Kozuv (în 1 şi 8 aprilie), în timp ce în a doua semifinală se vor întâlni Rilsi Sportist (Bulgaria) şi KB Peja (Kosovo), în 31 martie şi 7 aprilie.  Finala pentru câştigarea Ligii Balcanice este programată între câştigătoarele din semifinale, în 21 şi 29 aprilie.  SCM Craiova s-a calificat în premieră în sferturile Ligii Balcanice, în sezonul 2014-2015 aflându-se la start 10 echipe. SCM U Craiova a evoluat prima dată în Liga Balcanică în sezonul 2013-2014, dar a ratat calificarea în play-off, încheind cu un bilanţ de şase victorii şi 10 înfrângeri.
 
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri