Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Succes clar, atmosferă de vis

GALERIE
public-jucatori-csms-craiova151623
  • public-jucatori-csms-craiova151623
- +

   CSMS Iaşi – CSU Craiova 3-0 (2-0), în etapa a V-a a play-out-ului Ligii I de fotbal * CSMS a câştigat net şi a urcat pe o poziţie care asigură calificarea în cupele europene. Echipa a jucat excelent în prima repriză, iar 10 000 de oameni au făcut spectactol în tribune

 

 

CSMS: Grahovac – Voicu, Mihalache, Ciucă, Ţigănaşu – Böle, Mitic, V. Gheorghe, Llullaku (’72 - Viveiros) – Cristea (’62 - Creţu), Golubovic (’84 - Onduku). Antrenor: Nicolo Napoli.
Craiova: Straton – Popov (’76 - Dumitraş), Iliev, Acka, Bancu – Zlatinski, Madson, Rocha – Ivan, Măzărache (’81 - R. Petre), Herghelegiu (’59 Băluţă). Antrenori: Daniel Mogoşanu, Victor Naicu.
Cartonaşe galbene: Voicu (’27), V. Gheorghe (’60), Ţigănaşu (’78) – Madson (’75).
Arbitri: Ad. Cojocaru (Galaţi); V. Marinescu (Bucureşti), M. Orbuleţ (Bucureşti).
 
1-0, min. 2: Straton a respins în faţă şutul lui Llullaku, din colţul careului mare, lateral stânga, Vasile Gheorghe a reluat în plasă din apropiere;
2-0, min. 29: aflat în poziţie de ofsaid, Golubovic a înscris din careul mic, cu poarta goală, după centrarea lui Ţigănaşu, de pe stânga;
3-0, min. 78: Ţigănaşu, dintr-o lovitură liberă de la 30 de metri.
 
Dacă astăzi s-ar încheia Liga I, Iaşul ar juca în cupele europene, fapt ce ar constitui o premieră în istoria oraşului! Iar la cum arată lucrurile acum, CSMS chiar merită să se claseze pe primul loc în play-out, poziţie care generează calificarea în Europa League. Ieri, formaţia ieşeană a zdrobit principala contracandidată la câştigarea zonei a doua a campionatului, CSU Craiova, succesul fiind just, meritat.
Victoria s-a conturat încă din primul act, când diferenţa de pregătire a partidei s-a simţit din plin. Ieşenii au intrat în meci extrem de motivaţi (financiar, după ce remiza de la Chiajna a adus un bonus suplimentar, de 500 de euro şi moral, intrarea liberă având ca efect un aflux consistent de spectatori), diferenţa de prospeţime fiind un alt element extrem de important (CSMS a jucat miercuri la Chiajna şi s-a întors joi cu avionul din Capitală, în timp ce oltenii au jucat joi în inferioritate numerică şi au făcut deplasarea cu autocarul în Moldova).
Drept urmare, cu excepţia a două minute, când Grahovac a parat şuturile lui Măzărache (’25) şi Zlatinski (’26), gazdele au dominat cu autoritate actul întâi, când au marcat de două ori, prin Vasile Gheorghe şi Golubovic şi au ratat mai multe ocazii, oportunitate lui Böle (’21) fiind cea mai clară.
Prea relaxaţi după odihnă, moldovenii au cedat iniţiativa oltenilor în startul actului secund, Zlatinski (’50 – bară, dintr-o lovitură liberă din lateral dreapta, Grahovac fiind pe fază; ’54 – şut de la 16 metri parat de Grahovac) dând emoţii legate de relansarea meciului. A fost un simplu foc de paie, partida rulând apoi mult timp în zona neutră, dominarea uşoară a craiovenilor fiind anihilată fără probleme de trupa lui Napoli. Liniştea totală s-a lăsat în minutul 78, când Ţigănaşu a închis tabela şi a făcut ca prima victorie din acest an pe teren propriu pentru CSMS să aibă cote de neprezentarea adversarului.
 
Atmosferă superba  în Copou
 
^ Crica 10 000 de oameni au fost prezenţi ieri în Copou, atmosfera fiind de vis în multe momente: asistenţa a făcut valuri, a scandat, pe două voci (una din peluză, alta – din tribuna B), încurajări la adresa echipei ori numele oraşului. Prezent la un meci de fotbal al CSMS în premieră în acest an, primarul interimar Mihai Chirica a coborât prin teren la sfârşitul meciului pentru a merge la vestiare, alături de preşedintele CSMS, Florin Prunea. Chirica a anunţat că intrarea va fi liberă şi la celelalte meciuri care se vor mai juca în acest an în Copou. ^ Florin Prunea: “Cu băieţii nu am vorbit de bani, nu am vorbit de alte lucruri. Le-am spus doar atât: ţineţi oamenii la stadion! La ce lume a venit, eram convins că vom călca în picioare Craiova!”. ^ La partidă a asistat şi cel mai bun sportiv al Iaşului în 2015, Vlăduţ Simionescu. El s-a întreţinut cu Ştefan Popescu, tatăl fotbalistului de la Modena, care i-a donat o sumă importantă pentru operaţia de la genunchi. Supergreul de la Poli va fi operat sâmbătă, în Turcia. ^ Ca de obicei, Silvian Cristescu, oficial al oaspeţilor, a fost pus pe harţă. Fostul jucător craiovean i-a strigat până şi lui Petrică Ciobanu, “mascota” CSMS, care defila cu un praz în mână, să meargă prin faţa tribunelor cu o sârmă, ironie la adresa moldovenilor. ^ Format la Iaşi, Herghelegiu a jucat aproape o oră la olteni. Napoli, Mitic şi Ciucă au lucrat la Craiova, însă la FC Universitatea. ^ Llullaku a fost pentru prima dată titular la CSMS.
 
 
 
Declaraţiile tehnicienilor
Nicolo Napoli: “A fost o seară frumoasă, i-am făcut fericiţi pe spectatori. Am făcut o primă repriză super, cred că a fost cea mai bună repriză a noastră din acest an. N-am greşit nimic, am înscris două goluri, am ratat alte trei-patru ocazii. În repriza a doua, ne-am retras puţin, însă ei n-au avut ocazii. Mai avem nouă războaie, e devreme să vorbim despre cupele europene”.
Victor Naicu: “Nu cred că asta ne este adevărata valoare. Am făcut multe greşeli individuale şi colective. S-a simţit din plin oboseala faptului că noi am jucat joi timp de 60 de minute cu un om mai puţin şi am făcut un drum lung. În plus, am avut şi trei absenţe importante. Nicio echipă nu e salvată, nicio echipă nu e sigură de locul VII, lupta va fi aspră în continuare. Evenimentele de la Primăria Craiova nu ne afectează, sportul nu are legătură cu politicul”.
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri