Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Succes clar, atmosferă de vis

GALERIE
public-jucatori-csms-craiova151623
  • public-jucatori-csms-craiova151623
- +

   CSMS Iaşi – CSU Craiova 3-0 (2-0), în etapa a V-a a play-out-ului Ligii I de fotbal * CSMS a câştigat net şi a urcat pe o poziţie care asigură calificarea în cupele europene. Echipa a jucat excelent în prima repriză, iar 10 000 de oameni au făcut spectactol în tribune

 

 

CSMS: Grahovac – Voicu, Mihalache, Ciucă, Ţigănaşu – Böle, Mitic, V. Gheorghe, Llullaku (’72 - Viveiros) – Cristea (’62 - Creţu), Golubovic (’84 - Onduku). Antrenor: Nicolo Napoli.
Craiova: Straton – Popov (’76 - Dumitraş), Iliev, Acka, Bancu – Zlatinski, Madson, Rocha – Ivan, Măzărache (’81 - R. Petre), Herghelegiu (’59 Băluţă). Antrenori: Daniel Mogoşanu, Victor Naicu.
Cartonaşe galbene: Voicu (’27), V. Gheorghe (’60), Ţigănaşu (’78) – Madson (’75).
Arbitri: Ad. Cojocaru (Galaţi); V. Marinescu (Bucureşti), M. Orbuleţ (Bucureşti).
 
1-0, min. 2: Straton a respins în faţă şutul lui Llullaku, din colţul careului mare, lateral stânga, Vasile Gheorghe a reluat în plasă din apropiere;
2-0, min. 29: aflat în poziţie de ofsaid, Golubovic a înscris din careul mic, cu poarta goală, după centrarea lui Ţigănaşu, de pe stânga;
3-0, min. 78: Ţigănaşu, dintr-o lovitură liberă de la 30 de metri.
 
Dacă astăzi s-ar încheia Liga I, Iaşul ar juca în cupele europene, fapt ce ar constitui o premieră în istoria oraşului! Iar la cum arată lucrurile acum, CSMS chiar merită să se claseze pe primul loc în play-out, poziţie care generează calificarea în Europa League. Ieri, formaţia ieşeană a zdrobit principala contracandidată la câştigarea zonei a doua a campionatului, CSU Craiova, succesul fiind just, meritat.
Victoria s-a conturat încă din primul act, când diferenţa de pregătire a partidei s-a simţit din plin. Ieşenii au intrat în meci extrem de motivaţi (financiar, după ce remiza de la Chiajna a adus un bonus suplimentar, de 500 de euro şi moral, intrarea liberă având ca efect un aflux consistent de spectatori), diferenţa de prospeţime fiind un alt element extrem de important (CSMS a jucat miercuri la Chiajna şi s-a întors joi cu avionul din Capitală, în timp ce oltenii au jucat joi în inferioritate numerică şi au făcut deplasarea cu autocarul în Moldova).
Drept urmare, cu excepţia a două minute, când Grahovac a parat şuturile lui Măzărache (’25) şi Zlatinski (’26), gazdele au dominat cu autoritate actul întâi, când au marcat de două ori, prin Vasile Gheorghe şi Golubovic şi au ratat mai multe ocazii, oportunitate lui Böle (’21) fiind cea mai clară.
Prea relaxaţi după odihnă, moldovenii au cedat iniţiativa oltenilor în startul actului secund, Zlatinski (’50 – bară, dintr-o lovitură liberă din lateral dreapta, Grahovac fiind pe fază; ’54 – şut de la 16 metri parat de Grahovac) dând emoţii legate de relansarea meciului. A fost un simplu foc de paie, partida rulând apoi mult timp în zona neutră, dominarea uşoară a craiovenilor fiind anihilată fără probleme de trupa lui Napoli. Liniştea totală s-a lăsat în minutul 78, când Ţigănaşu a închis tabela şi a făcut ca prima victorie din acest an pe teren propriu pentru CSMS să aibă cote de neprezentarea adversarului.
 
Atmosferă superba  în Copou
 
^ Crica 10 000 de oameni au fost prezenţi ieri în Copou, atmosfera fiind de vis în multe momente: asistenţa a făcut valuri, a scandat, pe două voci (una din peluză, alta – din tribuna B), încurajări la adresa echipei ori numele oraşului. Prezent la un meci de fotbal al CSMS în premieră în acest an, primarul interimar Mihai Chirica a coborât prin teren la sfârşitul meciului pentru a merge la vestiare, alături de preşedintele CSMS, Florin Prunea. Chirica a anunţat că intrarea va fi liberă şi la celelalte meciuri care se vor mai juca în acest an în Copou. ^ Florin Prunea: “Cu băieţii nu am vorbit de bani, nu am vorbit de alte lucruri. Le-am spus doar atât: ţineţi oamenii la stadion! La ce lume a venit, eram convins că vom călca în picioare Craiova!”. ^ La partidă a asistat şi cel mai bun sportiv al Iaşului în 2015, Vlăduţ Simionescu. El s-a întreţinut cu Ştefan Popescu, tatăl fotbalistului de la Modena, care i-a donat o sumă importantă pentru operaţia de la genunchi. Supergreul de la Poli va fi operat sâmbătă, în Turcia. ^ Ca de obicei, Silvian Cristescu, oficial al oaspeţilor, a fost pus pe harţă. Fostul jucător craiovean i-a strigat până şi lui Petrică Ciobanu, “mascota” CSMS, care defila cu un praz în mână, să meargă prin faţa tribunelor cu o sârmă, ironie la adresa moldovenilor. ^ Format la Iaşi, Herghelegiu a jucat aproape o oră la olteni. Napoli, Mitic şi Ciucă au lucrat la Craiova, însă la FC Universitatea. ^ Llullaku a fost pentru prima dată titular la CSMS.
 
 
 
Declaraţiile tehnicienilor
Nicolo Napoli: “A fost o seară frumoasă, i-am făcut fericiţi pe spectatori. Am făcut o primă repriză super, cred că a fost cea mai bună repriză a noastră din acest an. N-am greşit nimic, am înscris două goluri, am ratat alte trei-patru ocazii. În repriza a doua, ne-am retras puţin, însă ei n-au avut ocazii. Mai avem nouă războaie, e devreme să vorbim despre cupele europene”.
Victor Naicu: “Nu cred că asta ne este adevărata valoare. Am făcut multe greşeli individuale şi colective. S-a simţit din plin oboseala faptului că noi am jucat joi timp de 60 de minute cu un om mai puţin şi am făcut un drum lung. În plus, am avut şi trei absenţe importante. Nicio echipă nu e salvată, nicio echipă nu e sigură de locul VII, lupta va fi aspră în continuare. Evenimentele de la Primăria Craiova nu ne afectează, sportul nu are legătură cu politicul”.
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri