Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Tinerii interesaţi de problemele europene invitaţi la Sesiunea Regională de Selecţie EYP Moldova

GALERIE
EYP
  • EYP
- +

Ai peste 16 ani? Eşti interesat de problemele europene actuale? Doreşti să te implici? Te invitam sa partici la Sesiunea Regională de Selecţie EYP Moldova 2014-toamnă care va avea loc in loc. Oglinzi, Jud. Neamt în perioada 21-23.11.2014.

Parlamentul European al Tinerilor (European Youth Parliament-EYP) este o structură apolitică, educativă si nonprofit creată si sustinută financiar si logistic de Parlamentul European si Comisia Europeană, care functionează sub patronajul onorific al presedintelui Parlamentului European, dl. Martin Schulz, Presedinte al Parlamentului European si al dl. Torbjorn Jagland, secretar general al Consiliului Europei. Organizatia urmăreste educarea viitoarei generatii de politicieni europeni care să ducă mai departe idealul constituirii Uniunii Europene, dar şi educarea viitoarei generaţii de politicieni în plan naţional, conservarea şi promovarea în plan european a valorilor culturale naţionale.

Complexitatea programului constă în organizarea unor activităţi combinate: educative, culturale, ştiinţifice şi sociale, toate în conformitate cu cele mai noi tehnici de organizare şi comunicare.

Prin invăţarea funcţiilor instituţiilor europene şi mai ales a Parlamentului European, EYP permite tinerilor să se familiarizeze cu modul de gândire şi de viaţă al altor natiuni, să respecte diferenţele dintre ele, să lucreze în echipă, să poată stăpâni mai multe limbi şi să înţeleagă motivul conflictelor internaţionale. EYP tinde, de asemenea, să dezvolte spiritul de iniţiativă şi dorinţa de actiune constructive in rândul tinerilor prin proiecte concrete care permit fiecăruia dintre membrii să aibă prima experienţă responsabilă din viaţa lor, rol de organizator-coordonator, sef de comitet de lucru, journalist etc.

Sesiunea Regională de Selecţie EYP Moldova2014-toamnă are ca obiectiv selectarea delegaţilor pentru participarea la Sesiunea de Selecţie Naţională 2015- vara. Cu ocazia Sesiunii Naţionale de Selecţie 2015 - vară vor fi selectaţi reprezentanţii României la cea de-a 80-a Sesiune Internaţionala EYP din toamna anului 2015 – Leipzig, Germania. România participă la Sesiunile Internaţionale EYP cu un număr de 9 delegaţi (8 politicieni şi 1 muzician). Sesiunile Internaţionale EYP sunt evenimentele cele mai importante organizate de Parlamentul European al Tinerilor, sunt găzduite de marile capitale europene şi reunesc peste 250 de tineri participanţi din toate ţările Europei geografice.

Tinerii care doresc să participe la Sesiunea Regională de Selecţie EYP Moldova 2014- toamnă (21-23.11.2014, Oglinzi, Neamţ) trebuie să formeze o delegaţie de 11 membri (10 politicieni+1 muzician), apoi ambasadorul delegaţiei trebuie să trimită toate aplicaţiile către office@eypromania.eu, până la data 10.10.2014 orele 24.00. După ce candidatura va fi oficial acceptată de către EYP România prin mail de accept trimis catre ambasadorul delegaţiei, taxa de participare va fi vărsată în contul EYP România conform termenului acordat prin mailul de accept. Taxa de participare este 260 lei, reprezentând cazarea, mesele şi materialele necesare desfăşurării activităţii. Mai multe detalii despre eveniment gasiti pe site-ul oraganizaţiei http://www.eypromania.eu/ 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri