Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Trei pentru un fotoliu

GALERIE
gatu-cristiandedu1draganescu
  • gatu-cristian
  • dedu1
  • draganescu
- +

Gaţu, Dedu şi Drăgănescu candidează la alegerile pentru preşedinţia FR Handbal, care vor avea loc luni



Adunarea Generală a FR Handbal, programată luni, va decide noua conducere a forului, trei candidaţi - Cristian Gaţu, Alexandru Dedu şi Remus Drăgănescu - luptând pentru preşedinţie, opt pentru posturile de vicepreşedinte şi alţi 37 de candidaţi pentru comisii şi statutul de membru al CA. Adunarea Generală a FRH, programată iniţial pentru 27 ianuarie, a fost amânată cu două săptămâni din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Pe 10 februarie, reprezentanţii celor 200 de structuri sportive din România cu drept de vot sunt aşteptaţi pentru a-şi exprima opţiunile în privinţa noii conduceri.  
Cristian Gaţu este cel mai longeviv preşedinte de federaţie "extra-fotbal", fiind depăşit în sportul românesc doar de Mircea Sandu (FR Fotbal). Conduce forul din 1996 şi, chiar dacă în 2013 spunea că va renunţa, a decis să intre în cursa pentru un nou mandat.  Conform platformei-program prezentată în ultimele săptămâni viitorilor alegători strategia sa include, printre altele, schimbarea mentalităţii despre performanţă, trecerea la profesionism, reorganizarea activităţii şi a colectivelor tehnice la nivelul loturilor naţionale, prezentarea obligatorie a programelor echipelor naţionale cluburilor, reabilitarea noţiunilor şi activităţilor de refacere - recuperare. De asemenea, în strategia pe termen scurt şi mediu, se includ  înfiinţarea şi consolidarea Ligii Profesioniste de Handbal, introducerea probelor fizico-tehnice la nivelurile competiţionale de juniori şi seniori, înfiintarea Centrelor Regionale (Euroregionale) de selecţie, iniţiere şi pregătire pentru copii şi juniori, înfiinţarea Diviziei B, înfiinţarea Corpului de control al FRH sau implementarea beach-handbalului în România.
Alexandru Dedu, fostul component al naţionalei României, dar şi al titratei FC Barcelona, are 42 de ani. Conform platformei sale, viitoarea organigramă a FRH ar include la nivelul conducerii Consiliul de Administraţie, Comitetul Director, preşedintele, directorul sportiv, directorul de business, secretarul general şi alte cinci comisii independente. Pe termen mediu, Dedu pune accent pe formarea de centre zonale pentru juniori, modernizarea sediului FRH şi a Sălii Lucian Grigorescu, construirea unei săli destinate doar handbalului pentru meciuri la nivel înalt, depunerea candidaturii României pentru organizarea unui turneu final de Campionat European, iar pe termen lung propune definirea handbalului ca sport naţional, obţinerea de medalii la CE, CM şi JO, dar şi un sediu propriu al FRH.
Remus Drăgănescu, 64 de ani, a îndeplinit mai multe funcţii de-a lungul carierei în structurile FRH sau la nivelul echipelor naţionale. Astfel, începând cu 1990 a fost antrenor federal la nivelul echipelor naţionale de junioare şi tineret, interval în care reprezentativele au obţinut mai multe medalii europene şi mondiale, iar la nivel de club a câştigat titlul naţional şi Cupa României, cu Rulmentul Braşov, în 1981, echipă cu care a jucat şi semifinala Cupei Campionilor Europeni un an mai târziu.  În programul prezentat de Remus Drăgănescu, acesta susţine că a decis să candideze "datorită experienţei acumulate şi activităţii intenese derulate în sprijinul handbalului românesc, dar şi trecutul din structurile federaţiei". Câteva puncte din strategia sa, conform programului prezentat, sunt colaborarea deplină cu ministerele, instituţiile naţionale şi locale, dar şi cu cluburile, pentru dezvoltarea handbalului şi atragerea de noi sponsori. La nivel internaţional, Drăgănescu propune candidatura României pentru organizarea turneelor finale ale CE şi CM, promovarea arbitrilor şi observatorilor români în comisiile EHF şi IHF.
La Adunarea Generală din 10 februarie sunt aşteptaţi delegaţii a 200 de structuri sportive cu drept de vot. Pentru a fi validată adunarea este nevoie de prezenţa a două treimi, adică 134 de structuri sportive. Sub acest număr, statutul FRH prevede suspendarea şi reprogramarea AG

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri