Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Ultimul tren pentru Bute

GALERIE
bute-luciandegale-james
  • bute-lucian
  • degale-james
- +

  Lucian se va lupta cu englezul James DeGale, la Quebec pentru titlul mondial al categoriei supermijlocie

 
 
Boxerul român Lucian Bute are ocazia perfectă, probabil ultima, în meciul de astăzi, cu campionul mondial IBF la supermijlocie, James DeGale, de a-şi recupera titlul mondial după trei ani şi de a dovedi lumii întregi că mai are un cuvânt de spus în ringul profesionist.  Bute, 35 ani, cu 32 victorii şi 2 înfrângeri în palmares, îl înfruntă pe campionul James De Gale, 29 ani, 21 victorii şi 1 înfrângere, într-un meci programat la Quebec, în care britanicul îşi apără pentru prima oară centura mondială cucerită în mai în faţa americanului Andre Dirrell. DeGale a fost campion olimpic la amatori, în 2008 la Beijing (categoria 75 kg), când l-a învins în finală pe boxerul cubanez Emilio Correa jr.

Gălăţeanul a deţinut cinci ani titlul IBF la supermijlocie, înainte de a fi învins de britanicul Carl Froch în meciul de tristă amintire de la Nottingham, din mai 2012, în care Bute a fost învins prin KO tehnic în repriza a cincea. După acel meci, ceva s-a dereglat în psihicul boxerului româno-canadian care a mai fost acelaşi dinainte în următoarele sale trei meciuri. O primă confruntare câştigată cu rusul Dennis Gracev în noiembrie 2014, a fost urmată de un nou eşec, în faţa lui Jean Pascal, în ianuarie 2014, într-un meci în care Bute a fost o umbră a fostului campion mondial. În august 2015, Bute a revenit în ring cu o nouă victorie, prin KO tehnic în repriza a patra, în faţa italianului Andrea Di Luisa. Acum, la sfârşitul lunii noiembrie, Bute are şansa unui meci de totul sau nimic.

Antrenat de fraţii Otis şi Howard Grant, Bute pare să-şi fi regăsit încrederea şi forma fizică. Singura incertitudine este dacă pumnii săi vor urma viteza de execuţie a creierului său. Dacă învinge, Bute redevine campion mondial şi revine în atenţia lumii întregi. Însă dacă pierde, românul care va împlini 36 ani în februarie nu va mai avea altă cale decât retragerea.  ''El a venit aici cu mare încredere, să arate că este campionul. Respect asta. Dar eu ştiu ce ştiu, ştiu cum sunt, îmi cunosc foarte bine atuurile şi veţi vedea sâmbătă seara că Lucian Bute nu este terminat, ci un boxer foarte puternic fizic, care are puterea să-l facă KO'', a declarat Bute la conferinţa de presă a meciului.

James DeGale este puternic, tehnic şi mai tânăr, dar încă nu a boxat cu un adversar de profilul lui Lucian Bute, iar în meciul cu Dirrell, deşi l-a trimis la podea de două ori, a pierdut cinci din ultimele şase reprize. În plus, Bute are o mai mare experienţă în meciurile cu miză, disputând 11 asemenea lupte cu centura mondială pe masă. Cei doi boxeri au trecut azi noapte de proba cântarului la Centre Videotron, unde va avea loc şi gala de sâmbătă seara. Accesul publicului la acest prim eveniment va fi gratuit. Circa 10.000 de spectatori sunt aşteptaţi la gala ce are cap de afiş meciul dintre Lucian Bute şi James DeGale.

Gala de sâmbătă noaptea va fi transmisă în direct de Showtime în 80 de ţări (dar nu şi în România), iar în cadrul acesteia va evolua şi greul român Bogdan Dinu (29 ani), împotriva argentinianului Manuel Alberto Pucheta (44 ani), într-un meci programat pe durata a opt reprize. Partida Bute-DeGale va începe la ora 4:00
 
  
Kliciko – Fury pe DigiSport
În schimb un meci deosebit de interesant poate fi urmărit în această seară, pe DigiSport 1. Multiplul campion mondial Vladimir Kliciko (Ucraina) îşi pun toate cele patru centuri mondiale pe care le deţine (IBF, IBO, WBA şi WBO) în faţa britanicului de 27 de ani Tyson Fury. Acesta a ajuns să se confrunte cu supercampionul ucrainean după o victorie obţinută pe 28 februarie la Londra în faţa pugilistului gălăţean Cristian Ciocan, prin KO în repriza a opta. Meciul dintre Ciocan şi Fury se va disputa pe Nord Rhein Westfallen Arena din Düsseldorf de la ora 23:00 şi poate fi vizionat pe DigiSport.
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri