Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Un frate al magazinelor Billa îşi va deschide porţile în Nicolina (FOTO)

Pe terenul unei fabrici de mobilă va răsări un nou centru comercial.

GALERIE
foto DAN LUCA - mobilafoto DAN LUCA - mobila-1foto DAN LUCA - mobila-2foto DAN LUCA - mobila-3foto DAN LUCA - mobila-4foto DAN LUCA - mobila-5
  • foto DAN LUCA - mobila
  • foto DAN LUCA - mobila-1
  • foto DAN LUCA - mobila-2
  • foto DAN LUCA - mobila-3
  • foto DAN LUCA - mobila-4
  • foto DAN LUCA - mobila-5
- +

 Un nou supermarket se va deschide în municipiul Iaşi până la sfârşitul acestui an. Acesta va fi amplasat în Nicolina, pe strada Bradului nr. 6, în “coasta” MC Mobili SA. Este vorba despre primul Penny Market din municipiul Iaşi.

 Lucrările la construcţia noului magazin din Nicolina vor demara cât de curând, în cursul acestei veri. Supermarketul va fi ridicat pe terenul firmei MC Mobili SA. “Da, este vorba despre Penny. Lucrările vor începe cât de curând deoarece dorim ca deschiderea magazinului să aibă loc undeva la sfârşitul acestui an”, a declarat Ştefan Durac, directorul MC Mobili SA, jurnaliştilor “Ziarului de Iaşi”. MC Mobili SA, firmă care desfăşoară în principal activităţi de fabricarea mobilei (conform codului CAEN), este deţinută de vasluianca Tinca Gâlcă, aceasta având 50,001% din pachetul total de acţiuni al societăţii. Restul de 49,99% aparţine Gabrielei Monica Tomescu, iar administrator împuternicit este Ştefan Durac, potrivit datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului. Pe data de 16 aprilie 2014 a fost lansată intenţia de elaborare a planului urbanistic zonal (PUZ) în vederea realizării investiţiei. Pe lângă construcţia supermarketului Penny, în planurile constructorilor este şi demararea lucrărilor la noi ansambluri rezidenţiale. Iniţiatorul PUZ-ului este SC Standard Ideal Consulting SA prin BIA Herghelegiu Bogdan Ionuţ, iar terenul pentru care se va face documentaţia este de 19.409 mp. În prezent, Penny Market România este prezent în judeţul Iaşi prin cele două supermarketuri deschise în urmă cu trei ani în municipiul Paşcani. Lanţul de magazine cu profil discount Penny Market, parte a grupului german Rewe, deţine în România 157 supermarketuri şi peste 3.200 de angajaţi. Germanii de la Rewe mai au în România şi supermarketurile Billa, care numără în prezent 80 de unităţi în toată ţara. Potrivit presei centrale, în perioada 2014-2015, Rewe România are în planurile de extindere inaugurarea între 35 şi 45 de noi unităţi Penny Market. Totodată, conducerea companiei ţinteşte spre a treia platformă logistică, în zona Moldovei, după cele două deja existente, în Turda, judeţul Cluj, respectiv cea din comuna ilfoveană Ştefăneştii de Jos. “Piaţa de retail din România are în continuare un enorm potenţial pentru dezvoltare, dat fiind că ponderea numărului de magazine aferente comerţului modern pe cap de locuitor este abia la 25% din media europeană”, a indicat conducerea REWE România într-un comunicat dat publicităţii în luna mai a acestui an. Investiţia într-un magazin Penny Market este de circa două milioane euro din care jumătate reprezintă costul terenului, conform datelor publicate anterior de presa centrală.

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri