Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Un renumit neurolog ieşean a fost găsit mort în propria maşină

GALERIE
dr popescu-recuperare1
  • dr popescu-recuperare1
- +

Prof. Cristian Popescu, fost director al Spitalului de Recuperare, a fost găsit în localitatea Petreşti, comuna Golăieşti, după ce familia anunţase vineri dispariţia acestuia.

Profesorul Cristian Dinu Popescu, me­dic primar neurolog, a fost găsit mort pe raza comunei Golăieşti, de un echipaj al Poliţiei de Frontieră. Medicul în vârstă de 67 de ani s-a stins din viaţă duminică, 2 aprilie, în maşina personală. Medicul se afla sub tratament şi făcea recuperare, după ce în iunie 2016 a suferit un accident vascular cerebral. Conform familiei, care a primit rezultatele necropsiei de la Institutul de Medicină Legală, dr. Popescu ar fi su­ferit un alt accident vascular cerebral.

 
Unul dintre cei mai cunoscuţi medici ai Iaşului, neurologul Cristian Popescu, şi-a pierdut viaţa în maşina personală. Renu­mitul profesor a fost găsit inconştient, du­minică dimineaţa, pe raza localităţii Petreşti, din comuna Golăieşti, în autoturismul pe care îl deţinea. Victima a fost găsită de un echipaj al Poliţiei de Frontieră care a sunat la 112. „Apelul a fost înregistrat la ora 00.42. Potrivit solicitării, în localitatea Petreşti a fost găsit într-o maşină un bărbat necunoscut, inconştient. La locul indicat în urma apelului s-a deplasat un echipaj C2, cu medic, al SAJ Iaşi. Din păcate, bărbatul era deja decedat şi nu s-a mai putut face nimic. Au fost anunţaţi reprezentanţii Poliţiei şi criminaliştii, după cum se procedează în astfel de cazuri“, a subliniat Nicolai Pralea, asistent medical, purtător de cuvânt al SAJ Iaşi. Trupul neînsufleţit al medicului ieşean a fost transportat la Institutul de Medicină Legală, în vederea efectuării necropsiei. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean, cu o zi înainte de moartea profesorului Cristian Popescu, familia acestuia a depus o sesizare privind dispa­riţia sa. „Pe data de 1 aprilie, familia bărbatului a sesizat dispariţia acestuia. Bărbatul ar fi dispărut cu o zi mai devreme, de pe 31 martie. Azi dimineaţă (n.r. - ieri, 02 aprilie), în jurul orei 00.45, bărbatul a fost găsit decedat în autoturismul personal, pe raza comunei Golăieşti. În acest caz s-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzelor decesului“, a arătat Adina Lupu, purtător de cuvânt al IPJ Iaşi.
 
Cunoscuţii medicului Cristian Popescu au anunţat inclusiv pe grupurile de Facebook dispariţia acestuia. Sâmbătă, 1 aprilie, Roxana Huzum, anunţa pe grupul Radar Iaşi Oficial că maşina medicului a fost reperată ultima dată vineri, 31 martie, în zona Tudor Vladimirescu. „Dacă a văzut/vede cineva în trafic în zona Iaşului un Jeep Wrangler negru cu număr de în­matriculare IS 52 PDC, vă rog să lăsaţi un mesaj. Persoana de la volan a dispărut de ieri de la prânz. Pe camerele de filmare din oraş a fost reperat în zona Lidl - Tudor Vladimirescu“, arăta ieşeanca. Potrivit unor informaţii, starea de sănătate a medicului s-a deteriorat după accidentul vascular cerebral suferit în iunie 2016, în timp ce se deplasa către un congres.
 
În ultimele luni, profesorul se afla sub tratament şi făcea recuperare medicală. Anul acesta, neurologul Cristian Popescu s-a pensionat, şi astfel şi-a încheiat activitatea medicală de la Spitalul de Recuperare şi pe cea didactică de la UMF Iaşi. Profesorul Cristian Dinu Popescu a fost directorul Spitalului de Recuperare şi a coordonat activitatea clinicii de neurologie din unitatea medicală timp de mai mulţi ani. A fost vicepreşedintele Societăţii Ro­mâne de Neurologie, membru al Comisiei de Neurologie a Ministerului Sănătăţii şi membru în Comitetul de experţi al CNSAS Bucureşti. Medicul s-a născut pe 18 martie 1950, la Buzău. Neurologul a publicat peste o sută de lucrări ştiinţifice în ţară şi în străinătate.  

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri