Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Una congelată, alta fierbinte

GALERIE
hamouma-stetienne
  • hamouma-stetienne
- +
 ASA Târgu Mureş a pierdut la scor meciul cu francezii în turul III preliminar al Europa League. La Londra, Astra Giurgiu a obţinut o remiză promiţătoare cu West Ham
 


* ASA Târgu Mureş - St. Etienne 0-3 (0-1)
 
ASA: Stăncioiu – Golanski, Bejan, Gonzalez, Balic – Gorobsov, Mureşan (’67 – Costa), N’Doye – Jazvic, Brandan (’61 – L.Pedro) – Axente (’79 – Manolov). Antrenor: Vasile Miriuţă
St. Etienne: Ruffier – Théophile-Catherine, Sall, Pogba, Assou-Ekotto (’61 – Brison) – Diomandé, Perrin, Clément – Hamouma (’84 – Pacquet), Roux (’74 – Mollo), Gradel. Antrenor: Christophe Galtier.
Arbitru: Pol van Boekel (Olanda)
Cartonaşe galbene: Mureşan, Gorobsov, N’Doye / Catherine, Gradel, Pogba
0-1, min. 24: Diomandé, şut senzaţional de la 25 de metri, după pasa înapoi a lui Pogba
0-2, min.75: Hamouma, şut cu efect de la marginea careului
0-3,min. 83: Hamouma, şut din afara careului, peste Stăncioiu.
 
Încă de la obişnuita tatonare de start s-a văzut clar care este echipa superioară. Fazele de poartă au apărut în căprăria lui Stăncioiu, iar terenul începea, lent dar sigur să se încline spre poarta mureşeană. Prudenţa lui Miriuţă, care a introdus trei închizători în teren, nu i-a fost de niciun folos, pentru că francezii făceau ravagii pe benzi, unde neobositul Hamouma (care a apărut des la finalizare, fiind chiar ghinionistul primei reprize) şi proaspăt transferatul Gradel au făcut cam ce-au vrut cu uzaţii Golanski şi Balic. Pentru ASA au punctat mai mult imprecizia acestui Hamouma, norocul şi odată bara. Lipsa unui play-maker la mijlocul terenului, în condiţiile în care N’Doye a prins o zi nefericită, s-a resimţit. Atâta timp cât s-a putut, jocul a fost împins spre poarta experimentatului Ruffier de Jazvic şi Brandan, dar Axente a fost din alt film: şi puţin jucat, şi neinspirat, cum a fost la marea ocazie din min. 14, când la o lovitură liberă executată bine de Brandan, vârful mureşean a preluat prost şi a tras peste poartă din trei metri. În aceste condiţii, diferenţa pe tabelă a fost făcută de execuţia de mare maestru a ivorianului Diomandé, gazdele având toate motivele să spună bogdaproste pentru numai atâta. În partea secundă, Galtier a schimbat aşezarea, trecând la un 3-4-3 de siguranţă, ceea ce a creat iluzia unui reviriment în tabăra mureşeană. Totuşi, cu un şut pe poartă în întreaga repriză (Golanski – min. 55), e greu să mai speri ceva, mai ales când pe contraatac prin apărarea gazdelor se trece ca prin brânză. Şi înfrângerea ASA a căpătat proporţii ruşinoase prin încă două şuturi de generic, fructificate de Hamouma, jucătorul care a ratat în prima repriză din poziţii ideale. Iar Costa a ratat, dintr-o poziţie incredibilă, golul de onoare pentru ASA.
 
 
* West Ham United – Astra Giurgiu 2-2 (1-0)
 
West Ham: Adrian – O’Brien (’35 – Burke), Collins, Ogbonna, Cresswell - Kouyaté, Oxford, Noble - Payet –Zarate (’76 – Jarvis), Valencia (’37 – Maiga). Antrenor: Slaven Bilic
Astra: Lung – Queiros, Geraldo, Găman, Moraes – Seto, Boldrin (’86 – Dandea) – Enache, Teixeira, William (’76 – Florea) – Budescu (‘90^1 – Lovin). Antrenor: Marius Şumudică.
Arbitru: Adrien Jaccottet (Elveţia).
Cartonaşe galbene: O’Brien, Collins 2, Cresswell, Payet  / Enache, Budescu
Cartonaş roşu:  Collins (’59)
1-0, min. 23: Valencia, cu capul dintr-un corner executat la bara a doua de Payet.
2-0, min. 51: acţiune Zarate, finalizată cu un şut din alergare.
2-1, min. 71: Boldrin, şut puternic de la 20 m, bară-gol!
2-2, min. 82: fundaşul Ogbonna trimite cu boltă acasă, mingea îl depăşeşte pe portarul Adrian.
 
Timp de o oră, West Ham a dominat autoritar întâlnirea cu Astra, parcă scurt-circuitată  de atmosfera incendiară de pe “Upton Park”. Cu trei jucători exponenţiali, ecuadorianul Enner Valencia, argentinianul Zarate şi francezul Payet, “ciocănarii” au ratat numeroase ocazii, iar spre finalul primei reprize şi începutul celei de-a doua, portarul Lung şi-a salvat echipa de la un scor fluviu. Echipa lui Slaven Bilic n-a fost răpusă de ghinionul accidentărilor din prima repriză, ci de eliminarea lui Collins, care a făcut două faulturi de “galben” în trei minute. Din acel moment, Astra a pus stăpânire pe joc şi chiar dacă egalarea a survenit printr-un autogol stupid, ocaziile imense ratate de Teixeira, Boldrin şi Geraldo fac ca egalul de la Londra să fie meritat cu prisosinţă de giurgiuveni.
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri