Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Comunicat de presă

Uniunea Națională a Notarilor Publici din România (UNNPR) organizează sâmbătă, 9 mai, „Ziua porților deschise” la Camerele Notarilor Publici, sediile principale şi sediile secundare judeţene.

GALERIE
1
  • 1
- +

UNNPR organizează sâmbată, 9 mai, în parteneriat cu Asociaţia Naţională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România (A.N.P.C.P.P.S. Romania - InfoCons) “Ziua porţilor deschise”. Acţiunea realizată în baza Protocolului de Colaborare încheiat între cele două instituţii reprezintă un prim pas în dezvoltarea unor proiecte ample de educare şi informare a cetăţenilor cu privire la serviciile notariale.

Cu prilejul acestui eveniment notarii publici vor oferi publicului informații gratuite pe teme notariale. Dintre temele pe care se pot solicita consultaţii juridice în materie notarială menţionăm:
-    procedura succesorală notarială;
-    lichidarea pasivului succesoral, cu acordul tuturor moștenitorilor;
-    procedura divorţului;
-    redactarea înscrisurilor cu conţinut juridic;
-    autentificarea înscrisurilor;
-    legalizarea copiilor de pe înscrisuri;
-    efectuarea şi legalizarea traducerilor;
-    eliberarea de duplicate de pe acte;
-    numirea custodelui sau a curatorului special;
-    primirea în depozit a bunurilor, a înscrisurilor şi a documentelor prezentate de părţi, precum şi a sumelor de bani, a altor bunuri, înscrisuri sau documente găsite cu ocazia inventarului succesoral.

Acţiunea „Zilele porţilor deschise” se va desfăşura la Camerele Notarilor Publici, sediile principale şi sediile secundare judeţene. Programul de acordare a consultaţiilor va fi între orele 9 si13.

Oraşele în care va avea loc acțiunea “Zilele porţilor deschise” sunt: Bucureşti, Călăraşi, Giurgiu, Alexandria, Slobozia, Alba-Iulia, Deva, Sibiu, Bacău, Piatra Neamţ, Oneşti, Braşov, Sfântu Gheorghe, Cluj-Napoca, Bistriţa, Baia-Mare, Zalău, Constanţa, Craiova, Targu-Jiu, Drobeta-Turnu Severin, Slatina, Galaţi, Brăila, Focşani, Iaşi, Vaslui, Oradea, Satu-Mare, Piteşti, Râmnicu Vâlcea, Ploieşti, Buzău, Târgovişte, Suceava, Târgu-Mureş, Miercurea-Ciuc, Timişoara, Arad, Reşiţa.

Lista completă conţinând adresele sediilor la care se va acorda consultanţă o puteţi găsi accesând site-ul UNNPR http://www.uniuneanotarilor.ro/

Informaţii generale despre Uniunea Notarilor Publici din România - UNNPR

UNNPR este organizaţia profesională a notarilor publici din România, care exercită atribuţiile prevăzute de lege şi de statut pentru apărarea intereselor membrilor săi, a prestigiului profesiei de notar public si urmăreşte respectarea normelor Codului deontologic.

Uniunea asigură cadrul corespunzător pentru perfecţionarea activităţii notariale, pregătirea profesională a notarilor publici, întărirea autorităţii si prestigiul instituţiei

Toţi notarii publici fac parte din Uniunea Naţională a Notarilor publici din România. La rândul său Uniunea cuprinde 15 Camere ale Notarilor Publici, organizate după circumscripţia Curţilor de Apel. Elementul structural de bază este biroul notarului public.  

Informaţii generale despre Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România – InfoCons

A.N.P.C.P.P.S.România – InfoCons (www.protectia-consumatorilor.ro), unica organizaţie din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociaţie de consumatori neguvernamentală, reprezentativă, de drept privat, fară scop lucrativ, cu patrimoniu distinct şi indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apară drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federaţiei Asociaţiilor de Consumatori.

Miscarea de Protectia Consumatorilor a semnat un Protocol de Colaborare cu Uniunea Națională a Notarilor Publici din România

Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România – InfoCons, reprezentată de domnul Președinte Sorin Mierlea, a încheiat în data de  29 aprilie 2015,  un Protocol de Colaborare cu Uniunea Națională a Notarilor Publici din România, reprezentată de domnul Președinte Dumitru Viorel Mănescu, ce are ca obiect consultarea și susținerea reciprocă în inițierea și derularea de Programe și Campanii de Educare și Informare a cetățenilor în calitatea lor de consumatori cu implicații puternice la nivel social.

Prin semnarea acestui Protocol cele două organizații confirmă o colaborare îndelungată și se angajează instituțional să o dezvolte pe multiple planuri, în beneficiul cetățenilor din România.

Fii INFORMAT! IA ATITUDINE – 021.9615



Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm contactaţi:
Diana Dumitru – Specialist Relaţii Publice UNNPR
General Berthelot nr. 41, sector 1, cod 010164, BUCUREŞTI – ROMÂNIA
Tel. +(40)21-313.99.20; 021-313.99.23; 021-313.99.37; 021-313.99.41
Fax: +(40)21-313.99.10
Email: secretariat@unnpr.ro
http://www.uniuneanotarilor.ro/


 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri