Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

UPDATE Anchetă ministerială în salonul mamei de la Maternitatea Elena Doamna, care şi-a pierdut bebeluşul

GALERIE
Maternitatea Elena Doamna
  • Maternitatea Elena Doamna
- +

Cazul bebeluşului mort la începutul săptămânii trecute va aduce schimbări la nivelul conducerii Maternităţii „Elena Doamna“. Aceasta pare să fie concluzia preşedintelui Consiliului Judeţean, Cristian Adomniţei. El a precizat în cursul zilei de ieri că adevărul va ieşi la iveală în acest caz, iar schimbările care vor fi făcute au menirea de a împiedica alte eventuale tragedii.

UPDATE

Azi, corpul de control trimis de Ministerul Sanatatii i-a audiat azi vreme de cinci ore pe toti cei implicati in cazul bebelusului mort la Maternitatea "Elena Doamna".

Secretarul de stat a discutat si cu familia Ciobanu, care a primit asigurari ca nu se va musamaliza acest caz.

"Am avut o zi de discutii cu toti cei implicati in caz, incepand cu familia, cu personalul medical care a fost implicat atat in supravegherea sarcinii, cat si in managementul pe perioada spitalizarii. Am solicitat o serie intreaga de documente si rapoarte pe care le vom primi de la conducerea spitalului. Asteptam rezultatul, vital, anatomo-patologic si in functie de toate aceste date se vor lua masuri si vreau sa va asigur ca nu va exista toleranta fata de neregulile pe care le vom constata. Atat Ministerul Sanatatii, cat si Consiliul Judetean Iasi sunt hotarati sa ia toate masurile cu exigenta maxima pentru a corecta anomaliile constatate si a preveni aparitia unor drame pe viitor", a spus secretarul de stat din Ministerul Sanatatii, Dorel Sandesc.

Tatal copilasului spera sa se faca dreptate: "Am siguranta ca se va face lumina in acest caz. Noi am declarat in fata lui (secretarului de stat - n.r.) tot ce s-a intamplat. Eu am spus ce s-a intamplat, sotia a spus ce i s-a intamplat in seara respectiva", a spus Constantin Ciobanu.

UPDATE

Secretarul de stat Cornel Sănduc, şeful DSP Iaşi, Lucian Indrei, însoţiţi de Diana Cimpoeşu, verifică acuzaţiile potrivit cărora în noaptea fatidică nu a existat un medic de gardă.

Text apărut în paginile Ziarului de Iaşi

„La Maternitatea Elena Doamna cu siguranţă nu se va putea în vreun fel muşamaliza dacă cineva îşi propune asta, nu se va putea în vreun fel pune batista pe ţambal. Adevărul va ieşi la iveală. Am mare încredere în Poliţia română care are deja înregistrată o plângere pe rol şi după ce ancheta lor se va fi încheiat noi vom continua cu ancheta administrativă a Consiliului Judeţean şi cu siguranţă lucrurile vor fi schimbate la Elena Doamna. Nu voi vorbi mai mult pentru a nu mă antepronunţa, în schimb, cu siguranţă, mai devreme sau mai târziu, acolo, dacă există vinovaţi, ei vor fi relevaţi, tot ce a însemnat vină din partea lor sau a managementului se va plăti şi nu se va mai putea repeta vreodată în viitor acolo sau la Cuza Vodă un asemenea eveniment trist“, a declarat Cristian Adomniţei.

Totodată, în cursul zilei de ieri era aşteptat la Iaşi un corp de control din partea Ministerului Sănătăţii care să ancheteze situaţia de la „Elena Doamna“. Surse neoficiale din cadrul ministerului spun că această comisie se îndrepta spre Iaşi, dar e posibil să nu fi ajuns din cauza grevei declanşate de angajaţii Tarom. Până în momentul de faţă nicio anchetă declanşată nu a fost finalizată, pentru că este aşteptat răspunsul de la Institutul de Medicină Legală. Doar specialiştii de aici pot spune cu exactitate cauza decesului. „Se încearcă ca undeva la începutul săptămânii viitoare să putem avea un rezultat în acest caz. Am fost contactaţi şi de cei de la minister, dar nu am putut oferi aşa repede un răspuns“, a precizat dr. Diana Bulgaru, director IML Iaşi.

Reamintim, că la începutul săptămânii trecute bebeluşul familiei Ciobanu a murit a doua zi după internarea mamei. Soţul femeii susţine că niciun medic nu i-a efectuat gravidei operaţia de cezariană, decât atunci când a fost prea târziu. Mai mult, medicul de gardă care ar fi trebuit să se ocupe de acest caz, ar fi venit abia a doua zi în unitatea sanitară, cu taxiul, după cum arată Ciobanu. Conducerea unităţii sanitare a contrazis acest lucru, însă nu a putut oferi dovezi clare în acest sens.


 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri