Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Interviu Hugh Laurie: Muzica a fost intotdeauna cel mai bun prieten al meu

GALERIE
hugh-laurie
  • hugh-laurie
- +

Hugh Laurie, actorul care i-a dat viata personajului Gregory House, va veni in Romania la jumatatea lunii iulie pentru a sustine un concert. Muzica reprezinta pentru Hugh o pasiune, un mod de viata si locul in care de multe ori isi gaseste refugiul. La fel ca si personajul Dr. House, Hugh Laurie se detaseaza de lume si incearca sa isi gaseasca alinarea in muzica. A inceput sa cante la pian inca de la varsta de 6 ani, iar acum putem spune ca este un muzician desavarsit.

Hotnews: Cei mai multi copii, la varsta de 6 ani se joaca cu mingea, dar tu la varsta asta invatai sa canti la pian, chitara, tobe, muzicuta si la saxofon. Cum ai ajuns in acest univers magic al muzicii si cum simteai aceste activitati cand erai mic?

Hugh Laurie: Ma jucam si cu mingea, desigur, dar stii cum e, cand se intuneca... Muzica a fost intotdeauna cel mai bun prieten al meu, cea mai placuta companie. Muzica e un loc in care te pierzi, e un lucru care te consoleaza, te bucura, te uimeste sau te emotioneaza. Pur si simplu iubeam sa stau in fata pianului si sa ma joc incercand sa urmaresc pasii eroilor mei.

Hotnews: Cum a ajuns influenta blues-urilor americane si a jazz-ului tocmai pana in U.K? Care a fost primul tau contact cu blues-ul, cu muzica din New Orleans?

Hugh Laurie: Sigur ca au existat multi alti britanici care si-au gasit calea catre universul muzicii din New Orleans inaintea mea. Cu siguranta nu am fost eu primul care sa paseasca pe acest drum. The Yardbirds, The Animals, The Rolling Stones, Led Zeppelin - ei toti au ascultat si au fost influentati de aceasta muzica si cultura cu mult inainte ca eu macar sa ating clapele vreunui pian.

Hotnews: Fiecare gen muzical are un anumit rol si un anumit efect asupra oamenilor. Care este efectul jazz-ului asupra ta si ce ai vrea ca publicul tau sa resimta cand asculta acest stil muzical?

Hugh Laurie: Jazz-ul poate avea orice tip de efect asupra mea si asupra oricui il asculta, sper eu. Poate sa te faca sa razi, sa plangi, sa dansezi, sa suspini, orice. Toata viata unui om zace in aceasta muzica.

Hotnews: Daca ar fi sa intocmesti o lista de 10 piese care sa devina soundtrack-ul vietii tale, ce melodii ai alege?

Hugh Laurie: Sunt groaznic la facut liste. Cand ajung sa completez a 10-a pozitie din lista, imi vine sa ma intorc si sa le schimb deja pe primele cinci. Preferatele mele se schimba constant. Ar fi ca si cand m-ai pune sa aleg portiunea preferata dintr-o mare in care sa inot.

Hotnews: Daca ai putea canta pe aceeasi scena cu unele dintre legendele blues-ului si jazz-ului, pe cine ai alege si de ce?

Hugh Laurie: Nu ar trebui sa cant cu niciunul dintre ei. As fi fericit doar sa stau si sa ascult in timp ce Ray Charles, Bessie Smith, Muddy Waters sau Professor Longhair, sau oricare din sutele de eroi ai muzicii ar cuceri scena.

Hotnews: Te rugam sa transmiti un mesaj publicului din Romania care abia asteapta sa te vada live.

Hugh Laurie: Sper ca publicul din Romania e la fel de incantat ca noi. Abia asteptam sa venim. Show-ul e unul de care sunt tare mandru. Sper sa putem face publicul la fel de fericit precum suntem si noi cand interpretam aceste piese. Ne vedem acolo!

Cititi interviul complet pe hotnews.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri