Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Victorel Lupu s-a înscris în cursa din PSD pentru parlamentare

GALERIE
vlupu
  • vlupu
- +
El ar putea candida la Senat unde nimeni nu e sigur pentru locul său din cauza problemelor penale sau de imagine. Liderul PSD Liviu Dragnea ar fi respins listele propuse de la Iaşi.
 
Social-democraţii ieşeni întâmpină probleme în definitivarea listelor de candidaţi pentru alegerile parlamentare. În timp ce în cazul unor persoane a fost retras sprijinul politic, în cursa internă au apărut nume noi. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Victorel Lupu, este noutatea listei PSD, el depunându-şi intenţia de candidatura atât la Senat, cât şi la Camera Deputaţilor. El a confirmat ieri această informaţie, fără a oferi alte detalii. Surse din PSD spun că, cel mai probabil, Lupu se va regăsi pe lista de la Senat. În cazul acestei liste, deja două nume anunţate anterior nu se mai regăsesc.

Decanul Facultăţii de Medicină Dentară, Norina Forna, a declinat invitaţia de a candida, iar în cazul lui Sorin Lazăr, actual senator care are două condamnări cu suspendare la activ, a fost retras sprijinul politic. Unele voci din PSD spun că nici fostul prefect Romeo Olteanu nu se va regăsi pe listă din cauza problemelor de imagine pe care le are acesta. Totodată, probleme are şi Florin Constantinescu, actual senator care este trimis în judecată pentru abuz în serviciu. De asemenea, controversată este şi susţinerea pentru Florin Boca, consilier local care este şef al Comisiei de urbanism a CL şi, în acelaşi timp, desfăşoară proiecte imobiliare prin intermediul unor firme-paravan. Practic, în cazul tuturor celor cinci candidaţi anunţaţi la Senat sunt diverse probleme penale sau de imagine.

Singura certitudine la PSD este că şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean, Camelia Gavrilă, va deschide lista de deputaţi, iar pentru celelalte poziţii eligibile ar urma să fie selectaţi social-democraţi dintre Bogdan Alexa (vicepreşedinte Autoritatea Naţională de Reglementare a Serviciilor Comunitare de Utilităţi Publice), Vasile Axinte (viceprimar Paşcani), Tudor Ciuhodaru (deputat), Vasile Câtea (consilier judeţean), Bogdan Cojocaru (consilier judeţean), Camelia Gavrilă (consilier local), Sorin Iacoban (deputat), Mihaela Ivancia, Silviu Macovei, Cristian Stanciu (toţi trei consilieri judeţeni), Ionuţ Câmpeanu (fost şef TSD) şi Mihai Mihalache (primar Schitu Duca). 

A respins Dragnea lista de la Iaşi?

Potrivit unor lideri ai PSD, lista prezentată de organizaţia judeţeană Iaşi nu a fost nici pe placul preşedintelui Liviu Dragnea. „Dacă aceasta este lista pe care mi-a aduceţi, vă rog să vă întoarceţi înapoi la Iaşi şi să veniţi cu alta”, ar fi fost mesajul lui Dragnea către organizaţia Iaşi, conform unei declaraţii a liderului PSD Prahova, Bogdan Toader. Potrivit presei prahovene, social-democratul a făcut această declaraţie fiind întrebat într-o conferinţă de presă despre problemele în întocmirea listelor de candidaţi ai PSD. „Vă spun: orice ar putea aduce prejudicii de imagine partidului nu va fi pe liste”, a mai spus liderul social-democrat din Prahova. Listele PSD Iaşi pentru alegerile parlamentare trebuie finalizate până pe 16 octombrie. 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri