Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

VIDEO: Cântecele produse de o ieșeancă răsună în casele a mii de copii din întreaga lume

GALERIE
nathalie marga dnathalie marga
  • nathalie marga d
  • nathalie marga
- +

O ieseanca stabilita in Canada are un hobby pe placul celor mici. Ea produce, compune, canta etc. cantecele pentru copii si multe dintre acestea au mii de vizualizari pe Youtube.  

Nathalie Marga este profesoara de Limba Romana in Toronto si, in timpul liber, devine instructor de canto si teatru in clubul personal. De asemenea, ea este si fondatoarea casei de discuri Bis music care produce muzica exclusiv pentru copii, melodiile fiind postate pe un canal YT intitulat simplu "Cantecele de copii" (cateva melodii gasiti mai jos).

Cântecele de copii - Gâzele

"Sunt un copil in fata unui brad de Craciun. Plina de entuziasm si care se bucura din orice (cu pauze de nostalgie). Sunt o ieseanca (mandra de asta), absolventa de facultate de teatru, un om sensibil…care inca mai crede in frumos si care refuza CATEGORIC sa creada ca ne-am ingropat sensibilitatea impreuna cu stramosii", s-a autocaracterizat Nathalie. 

Cantecele de copii - 10 degetele

"De unde ideea de a crea o sectiune speciala pentru copii", a fost una dintre intrebarile adresate iesencei. "Pai…vezi tu?!…copilaria si sensibilitatea merg mana in mana (dupa parerea mea)…cred ca ideea de a lucra exclusiv pentru copii s-a nascut din nevoia acerba de sinceritate. Calitate pe care, din pacate, doar copiii o detin in proportie de 100%. Ce poate fi mai frumos si mai curat?! Apoi…a intervenit faptul ca sunt mama si ca am vrut sa ofer copiilor mei…muzica de calitate (nu ca muzica veche nu ar fi de calitate….dar …copiii din ziua de azi sunt mult mai “pretentiosi”). Pe de o parte…a fost…ideea de a iesi din banal…(e o chestiune de care nu m-am putut debarasa)…si care m-a facut sa scot pe piata romaneasca, muzica noua. Pe de alta parte…nevoia mea de copilarie asumata. Stii…cand esti mic depinzi de altii sa te bucuri. Cand esti mare…iti poti construi bucuria. Interesant, nu? Si-atunci…de ce n-am profita?! Asa ca…mi-am sunat prietenii compozitori, am facut cunostinta si cu altii (unii cu nume cunoscute de cand eram eu mica, mica) si…m-am pus pe treaba", a spus ea.

Cantecele de copii - Invatatoarea

Mama a doua fetite, Nathalie a mai precizat ca se inspira... atat de la micutele ei, cat si de la parinti, "cu care tine o stransa legatura" "Parintii imi spun cu ce “probleme” se confrunta si noi (echipa) incercam sa le “rezolvam”. O mamica s-a plans ca puii ei nu inteleg cum e cu “maine”, “ieri”…si tot asa…si asa s-a nascut cantecelul “Ieri, azi, maine”…O alta…avea probleme cu mancatul…A iesit “Papa tot!” si …iaca…s-a rezolvat problema. Si tot asa…ne inspiram din natura, din faptele copiilor nostri si din experientele parintilor", a povestit ea.

Cantecele de copii - Mama

 Echipa Bis Music, care produce cantecelele pentru cei mici, este formata doar din compozitorii care lucrează cu sufletul. " Unul dintre compozitorii cu care lucram este Teodor Munteanu. Lista are doar compozitori care pun 100% SUFLET: Raluca Andrei, Dani Vasilescu, Viorel Andrinoiu, Maria Ene, Cristian Alivej, eu, Teodor Munteanu….Si…din fericire avem alaturi de noi si compozitori care, pe langa suflet, mai pun si celebritate: Marius Teicu, Virgil Popescu  si…lista va continua. La capitolul “texte”…majoritatea sunt semnate Raluca Andrei si Maria Ene (o mare textiera, dupa parerea mea)….Am avut onoarea sa colaboram si cu regretatul George Popovici…", a dat Nathalie cateva detalii.
 
Un cantecel, de la primul vers si pana la urcarea acestuia pe Youtube, dureaza de la cel putin doua-trei saptamani pana la doua luni. "Dureaza pana e gata orchestratia, apoi…se intra in studio pentru inregistrarea vocii (sau a vocilor, dupa caz) dupa care…se intra in studio-ul de animatie…deci…procesul nu e chiar…usor…dar e tare placut. Ma bucur ca un copil…pentru fiecare etapa realizata. Habar nu aveti cum plang de bucurie de cate ori bifez o treapta finalizata", a mai spus ieseanca. 

Cantecele de copii - Ieri, azi, maine
 
 
Nu a uitat de rolul fetitelor ei pana la incheierea unei melodii, care o si lauda, dar o si critica. "Tocmai am finalizat un cantecel (care imi apartine 100%) care se numeste “Doua fetite” si in care…veti afla cum sunt …eu (in viziunea lor). Ele sunt primul filtru prin care trec orice, de la idee, pana la masterizare. Daca lor nu le place…cum ar putea sa placa altor copii?! In alta ordine de idei (ca tot vorbesc de ele) sunt foarte geloase. Acasa…ne iubim, nu ne iubim…dar in public, mai exact intre copii, stau numai calare pe mine. Gelozie pura", a continuat Nathalie.
 
Mai are pregatite proiecte, "de la simple poezioare pana la scenarii de film", iar visul ei cel mai mare este sa promoveze talentul romanesc. "Sunt sensibila la frumos si…la talent in general. Consider ca Romania este fericita detinatoare a multor talente (in toate domeniile artistice) si…visez la clipa in care voi putea promova talentul romanesc la cote…mai ridicate. Deocamdata…fac ce pot. Am inceput cu pasi mici. Colaboram cu Oameni (nu e greseala, am scris cu majuscula intentionat) super-mega-extra-para talentati…si…incerc sa fac cunoscut acest talent…la nivel international (asta e unul dintre proiecte, de exemplu)", a spus ea in final reporterilor Ziarul de Iași.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri