Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

(VIDEO) Corduneanu: M-a pus în libertate şi sunt nevinovat. Justiţia a făcut dreptate

GALERIE
corduneanu
  • corduneanu
- +

Costel Corduneanu a fost reţinut de procurori după ce ar fi comandat o armă letală de la un interlop periculos din Târgovişte, Florin Ghinea, zis „Ghenosu“. Costel Corduneanu ar fi înmânat ulterior pistolul unui alt interlop, din judeţul Constanţa u pistolul cu pricina, un revolver de 9 milimetri, a fost descoperit în maşina constănţeanului Ovidiu Ranzburg, într-un sat de lângă municipiul Vaslui. Din acel moment, în caz a fost implicat şi avocatul vasluian Neculai Horobeţ, care a încercat să o determine pe concubina lui Ranzburg să dea declaraţii mincinoase în faţa autorităţilor. Instanţa a decis cercetarea acestora în libertate, cei doi interlopi urmând a se afla sub control judiciar.

UPDATE

După ce a fost eliberat, Costel Corduneanu a dat declaraţii şi ulterior a postat un mesaj pe Facebook:

Mesajul postat pe Facebook de Costel Corduneanu: "Acum 2 zile procurorii DIICOT au emis o ordonanta de retinere pe numele meu pe motiv "grup infractional organizat si contrabanda calificata"..Bai voi sunteti sanatosi??Pe ce dovezi ma retineti?? Mi-ati devastat masina mi-ati luat actele,lucrurile personale, imi ascultati telefoanele..............Bai nebunilor fiecare om are dreptul la LIBERTATE in vorbire. La dosar NU EXISTA dovezi pt care as fi facut eu asa ceva nici convorbiri nici fapte NIMIC. Si fac eu rau ca va cer despagubiri si daune morale?? Scriu aici pt ca stiu ca cititi voi aia va stiti voi de acolo de sus care imi vreti raul..Dar pot sa zic un lucru doar,cine ride la urma ride mai bine!!DISTRIBUITI MAI DEPARTE sa vada lumea de cine e condusa tara asta si NU ma refer la presedinte,ma refer la cei care conduc DIN UMBRA(magistrat procurori si asa mai departe) RUSINE DIICOT,RUSINE JUSTITIA ROMANA,BAGATI OAMENI PE AREST NEVINOVATI!! SI VA PLANGETI CA A CRESCUT RATA".

UPDATE

O nouă acţiune spectaculoasă a auto­rităţilor ieşene aruncă în aer lumea interlopă din oraş. Liderul clanului Cordu­nea­nu, Cos­tel, a fost ridicat de procurori, fiind acuzat de constituire a unui grup in­frac­ţional şi contrabandă calificată. Costel Cor­duneanu a fost reţinut într-un caz în care ar fi colaborat cu unul dintre cei mai periculoşi interlopi din ţară, Florin Ghinea, zis „Ghenosu“, pentru a introduce în ţară un pistol letal. La opera­ţiunea ilegală ar mai fi participat şi interlopul constănţean Ovidiu Ranzburg, cel în maşina căruia a fost descoperit în urmă cu câteva zile pistolul. Judecătorii au respins aseară pro­punerea de arestare în cazul lui Costel Cor­duneanu şi Ovidiu Ranzburg stabilind ca măsură preventivă cercetarea acestora sub control judiciar. După eliberare, Corduneanu a declarat scurt: „Sunt nevinovat... Ei (an­chetatorii-n.r.) au spus ce au spus, justiţia a făcut dreptate“.

Traseul pistolului

Potrivit procurorilor Direcţiei de In­vestigare a Infracţiunilor de Crimă Orga­nizată şi Terorism (DIICOT) Iaşi, Costel Corduneanu ar fi pus pe picioare grupul organizat în luna iulie a acestui an, în sco­pul de a aduce în ţară armament şi muniţia aferentă. Atunci, Costel Corduneanu ar fi luat legătura cu interlopul Florin Ghinea, zis „Ghenosu“, din Târgovişte, aflat în spatele gratiilor. „Ghenosu“, unul dintre cei mai sângeroşi infractori din România, l-ar fi pus pe liderul clanului ieşean în legătură cu Ovidiu Ranzburg, interlop din Constanţa, condamnat în trecut pentru fapte de violenţă şi ajuns celebru pe plan local după ce a înjunghiat mai mulţi deţinuţi în perioada în care se afla în spatele gratiilor. Ranzburg a făcut rost din Italia de arma letală, pe care, cu ajutorul unor persoane necunoscute, a reuşit să o introducă în ţară. În luna august, din mo­tive necunoscute, Corduneanu i-a înmânat pistolul înapoi lui Ranzburg.

Deşi pro­curorii ieşeni au filat toţi membrii reţelei, descinderile au fost efectuate în Vaslui, acolo unde procurorii locali au întocmit un dosar propriu, de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor. Dosarul a fost preluat însă în scurt timp, de DIICOT. „În urma monitorizării specifice, în data de 15.10.2014, Ranzburg Ovidiu a fost prins în flagrant. Autoturismul cu care călă­to­rea, împreună cu inculpatul Iarcă Ne­cu­lai (n.r. - şoferul maşinii), a fost oprit în tra­fic de către organele de poliţie din cadrul IPJ Vaslui, fiind găsite un pistol revolver marca Astra Unceta Cadix seria R 205165 - de producţie spaniolă şi muni­ţia aferen­tă (19 cartuşe de calibru 38 special - 9 mm)“, au precizat procurorii. 

Avocatul interlopilor a intervenit

Duşi la audieri, Ranzburg şi Iarcă au fost reprezentaţi de avocatul vasluian Neculai Horobeţ. Acesta din urmă ar fi sunat-o pe concubina interlopului constănţean, în­dem­nând-o pe aceasta să-şi schimbe de­claraţiile date iniţial în faţa anchetorilor, în care precizase parcursul armei şi cum aceasta ar fi urmat să ajungă la Cor­du­neanu. De asemenea, Ranzburg ar fi luat legătura cu interlopul „Ghenosu“, care este în spatele gratiilor în prezent, relatându-i acestuia că a fost prins cu pistolul care ar fi trebuit să ajungă la Costel Corduneanu. O zi mai târziu, procurorii au efectuat per­cheziţii la domiciliul liderului clanului interlop. „Cu ocazia percheziţiilor, la domiciliul inculpatului Constantin Cor­du­neanu au fost găsite mai multe agende care conţin însemnări cu privire la arme şi sume de bani“, au mai precizat pro­cu­rorii ieşeni. „Din punctul meu de vedere, nu există niciun fel de probe care să-l incrimineze pe clientul meu“, a declarat Ciprian Mitoşeriu, unul dintre avocaţii li­derului clanului interlop. Costel Cordu­neanu, avocatul Neculai Horobeţ şi Ovidiu Ranzburg au fost reţinuţi în noaptea de joi spre vineri, ei fiind aseară la Curtea de Apel Iaşi cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a respins propunerea DIICOT, dar Parchetul va contesta decizia.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri