Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Romania - Finlanda 1-1/ Gol Hoban in prelungiri/ Tricolorii evita dezastrul, dar nu si rusinea/ Calificarea se va decide in Feroe

GALERIE
nationala romaniei
  • nationala romaniei
- +

Romania a reusit sa egaleze Finlanda in prelungirile partidei si s-a salvat de la una din cele mai urate infrangeri din istorie, infrangere care ne-ar fi putut costa calificarea la Euro. Golul lui Hoban din minutul 90+2 ii pastreaza de tricolori pe locul doi in grupa, la un punct in fata Ungariei, si avem nevoie neaparata de victorie in ultima etapa in Feroe.

 

 Tricolorii au avut o prima repriza extraordinara, in care si-au creat ocazii mari de gol cat in intreaga campanie de calificare, dar Keseru avea nevoie in aceasta seara doar de o poarta goala ca sa inscrie. Finlandezii au dat lovitura pe contraatac, au avut apoi o lovitura clara de la 11 m refuzata de arbitru si alte doua ocazii mari. Demisia! Demisia! Demisia! s-a auzit din tribune. Cor de huiduieli la adresa tricolorilor. Si ce frumos a inceput meciul!
 
LIVE TEXT: hotnews.ro
 
Repriza secunda
 
min 90+2 GOOOL Romania. Andone reia din cadere, portrul respinge, dar Hoban impinge mingea in plasa din 7 m
 
min 87 A iesit Torje si a intrat Hoban
 
Demisia! Demisia! Demisia! se aude din tribune. Cor de huiduieli la adresa tricolorilor. Si ce frumos a inceput meciul!
 
min 83 Un nou contraatac ca la carte al finlandezilor, dar Chiriches reuseste sa-l ajunga din urma pe Hamalainen in urma unui efort considerabil.
 
Romania trebuie se marcheze neaparat pentru a nu ceda locul 2 Ungariei, dar lasam spatii mari in aparare, iar Finlanda are tot mai multe ocazii
 
min 79 O noua ocazie mare in dreptul Finlandei. Atac purtat in viteza pe partea stanga incheiat cu un sut respins de Tatarusanu. Urmeaza imediat inca o ocazie pentru adversari
 
min 75 Keseru continua sa rateze cu ejeritate, Torje incearca poarta dar nu poate mai mult, iar publicul de pe Arena Nationala isi pierde rabdarea si incepe sa huiduie
 
min 71 Ocazie mare pentru finlandezi. Pukki scapa din nou singur in partea stanga, dar este deposedat in momentul sutului. Finlandezii au cerut penalti. Reluarile arata ca a fost lovitura de la 11 m
 
min 67 Finlanda este gata sa dea lovitura de gratie Romaniei imediat dupa repunerea mingii, dar Chiriches si apoi Tatarusanu blocheaz ain extremis un gol ca si facut
 
min 66 GOL Finlanda. Chiriches si Dragos Grigore strang slab pe jucatorul cu mingea, acesta paseaza in dreapta pentru Pohjanpalo care inscrie fara probleme din interiorul careului
 
min 64 Torje executa mult peste o lovitura libera de la 25 de m usor lateral dreapta
 
min 60 Iese Chipciu si intra Maxim. Chipciu, fluierat si la Nationala. Motivul? Nimeni nu-l stie.
 
min 58 Keseru reia cu capul la coltul scurt, dar Hradecky este la post si respinge cu pieptul. Succesiune de ocazii la ambele porti
 
min 55 Contraatac rapid al Finlandei, iar Tatarusanu ne da emotii.
 
min 54 O noua bara in contul tricolorilor. Torje suteaza excelent din marginea careului mare, dar mingea, deviata usor de portarul finlandez, loveste stalpul din stanga portii.
 
min 50 Romania incepe din nou in atac, dar finlandezii reusesc sa tina ceva mai mult de balon si sa echilibree jocul. 
 
Prima repriza 0-0 
 
min 43 De cate ocazii are nevoie Keseru pentru a marca? Keseru este lansat perfect in centru careului, dar suteaza direct pe directia portarului Hradecky care respinge fara prea mari probleme.
 
min 27 Sanmartean si Torje fac legea in banda dreapta a atacului nostru. Torje dribleaza doi adversari, patrunde in careu si centreaza, dar Keseru si Stancu se incurca reciproc, iar fundasii finlandezi mai scapa o data cu fata curata
 
min 21 Iures ofensiv al Romaniei. Un nou corner, o noua ocazie mare. Dragos Grigorie reia cu capul putin peste poarta. paradoxal, finlandezii par depasiti in jocul aerian
 
min 17 Dubla ocazie pentru Romania. Bogdan Stancu reia din 10 m, dar portarul scoate formidabil de sub bara. Se executa lovitura de colt, mingea este trimisa spre linia portii, iar Chiriches nu reuseste sa impinga mingea in poarta cu varful bocancului. Meci foarte placut. Chiar daca folosesc un limbaj de lemn, dar "golul pluteste in aer" :)
 
min 15 Finlandezii arata ca nu au depus armele si, Tatarusanu, cu un reflex formidabil, scoate un gol ca si facut de la "radacina barei"
 
min 8 Bara pentru Romania. Corner executat de pe partea dreapta si Stancu trimite balonul cu capul in bara, mingea ii revine dar trimite pe langa poarta.
 
min 3 Prima actiune ofensiva a Romania si prima ocazie majora. Torje executa  un corner, mingea ajunge la coltul lui la Keseru care reia spre poarta, dar un aparator finlandez respinge in ultima instanta. Se tine de cuvant "generalul" si romania va ataca mai mult?!
 
min 1 Moment impresionant pe Arena Nationala cand intreg stadionul canta Imnul national
 
 
Echipele de start la meciul Romania - Finlanda sunt:
 
Romania: Tatarusanu - Papp, Chiriches, Grigore, Rat - Hoban, Sanmartean - Torje, Stancu, Chipciu - Keseru. Selectioner: Anghel Iordanescu.
 
Finlanda: Hradecky - Arkivuo, Arajuuri, Moisander, Uronen - Ring, Halsti, Schuller, Hetemaj - Pukki, Pohjanpalo. Selectioner: Markku Kanerva.
 
Arbitrul scotian Craig Thomson va conduce la centru meciul dintre echipa nationala a Romaniei si reprezentativa Finlandei. Thomson va fi ajutat de asistentii David McGeachie si William Conquer, de arbitrii aditionali Steven McLean si Andrew Dallas, in timp ce Douglas Ross va fi arbitru de rezerva.
 
Centralul scotian a mai condus Romania - Olanda, scor 1-4, in preliminariile CM-2014.
 
Cu doua partide ramase de disputat, Romania ocupa locul doi in clasamentul Grupei F, cu 16 puncte. Finlanda se afla pe pozitia a patra, la trei puncte in spatele Ungariei, ocupanta locului trei.
 
Conform regulamentului UEFA, la turneul final al Campionatul European din 2016 se califica direct primele doua echipe din cele noua grupe ale preliminariilor si reprezentativa cu cel mai bun punctaj dintre ocupantele locurilor trei.
 
Celelalte opt echipe de pe locurile trei vor disputa un baraj de calificare, in urma caruia patru dintre acestea vor accede la Euro-2016.
 
Clasamentul grupei F:
 
1. Irlanda de Nord - 17 puncte
2. Romania - 16 puncte
3. Ungaria - 13 puncte
4. Finlanda - 10 puncte
5. Insulele Feroe - 6 puncte
6. Grecia - 3 puncte

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri