Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

VIDEO: Samsung Galaxy S6, cu bune si rele! Primele impresii de la lansarea in România

GALERIE
Samsung Galaxy S6
  • Samsung Galaxy S6
- +

Samsung a lansat aseară în România cele mai noi smartphone-uri Galaxy S6 şi Galaxy S6 edge. Cele două telefoane vin cu un design premium şi o serie de inovaţii, însă la un preţ pe măsură. Sunt cele mai scumpe smartphone-uri lansate vreodată de sud-coreeni

.Le-am testat marţi seară, la lansarea oficială, şi am ajuns la câteva concluzii, credem noi, relevante privind experienţa de utilizare.

Prima impresie este cea de produse premium. Ambele telefoane au un look spectaculos, ce ne-a dus cu gândul la iPhone 6. Dacă i-ai schimba sigla cu cea de pe iPhone, ar fi destul de greu să le deosebeşti.

Telefoanele sunt foarte subţiri, acoperite cu sticlă, şi extrem de uşoare. Galaxy S6 pare a fi versiunea pentru bărbaţi în timp ce Edge va fi apreciată, cu siguranţă, mai mult de femei.



Senzaţia, atunci când le iei pentru prima dată în mână, este de fragilitate. AcoperGalaxy S6_Blue_Topazite integral cu sticlă, ne gândim ce soartă vor avea dacă le scapi accidental din mână. Şi mai ales cât o să coste schimbarea sticlei.

Ecranele de pe Galaxy S6 și Galaxy S6 edge sunt cu adevărat spectaculoase. Culorile sunt naturale, nu ai senzaţia de artificial pe care o simţi la produsele mai ieftine. Din orice unghi le priveşti, arată spectaculos.



N-am inteles ce rol joacă marginea rotunjită de pe Edge, nu are nicio logică în materie de utilizare, fiind mai mult un artificiu menit să îl scoată în faţă.

Pe spate ambele telefoane au camera foto de 16 MP, flash-ul si senzorul devenit deja standard. Cea de selfie, de 5 MP, este cu adevărat excelentă. Am realizat câteva fotografii, iar calitatea imaginilor este cu mult peste cea oferită de Samsung Galaxy S5.

Obiectivele F1.9, funcțiile Auto Real-time High Dynamic Range (HDR), Smart Optical Image Stabilization (OIS) și IR Detect White Balance permit realizarea unor fotografii de calitate, chiar și noaptea sau în medii întunecate. În plus, camera foto poate fi accesată mai repede, în doar 0,7 secunde, prin apăsarea dublă a butonului home.

Legat de experienţa de utilizare, nu avem ce să-i reproşăm. Procesorul Exynos Octacore pe 64 de biți şi memoria LPDDR4 de 3 GB îşi fac treaba ireproşabil. Niciun fel de întârzieri, aplicaţiile se deschid instant, telefonul nu agaţă nici dacă deschizi 15 aplicaţii simultan.

Spaţiul de stocare este limitat la versiunea care o cumperi, de 32 GB, 64 GB sau 128 GB, asta pentru că Samsung a ales să elimine microSD-ul. O decizie menită, probabil, să îi determine pe utilizatori să îşi salveze fişierele în cloud.

Odata cu noile telefoane, Samsung introduce si noua interfata TouchWiz, mult optimizata, ce include si serviciul de plati Samsung Pay, care promite tranzacţii securizate prin MST si NFC.

In plus, senzorul pentru recunoşterea amprentelor a fost modificat, astfel ca nu mai este necesară acea glisare a degetului pe el, pentru a debloca ecranul.

Pe partea audio, Galaxy S6 si Galaxy S6 Edge au difuzoare de 1,5 ori mai puternice şi asta se simte.

În rest, am remarcat faptul că telefoanele se încarcă de 1,5 ori mai rapid decât modelul anterior Galaxy S5.

După doar 10 minute de încărcare, smartphone-ul oferă o durată de viață de 4 ore de utilizare, iar după jumătate de oră, bateria se încarcă până la 50%. Interesant este şi faptul că telefonul se încarcă şi wireless, bineînţeles dacă îi cumperi stand-ul dedicat. Nu am aflat încă preţul acestuia.

N-am înţeles de ce Samsung a trecut la bateriile capsulate (nu pot fi schimbate decât la service-ul autorizat) şi nici de ce a renunţat la rezistenţa la apă şi praf. Cu Galaxy S5 am vorbit pe ploaie, la piscină, pe plajă etc. Cu S6 sau S6 Edge va fi imposibil.

Pe ansamblu, experienţa oferită de Galaxy S6 și Galaxy S6 edge este una pozitivă, dar cu câteva semne de întrebare care cu greu pot fi ignorate.

Sud-coreenii au renunţat la câteva argumente care diferenţiau seria Galaxy S de iPhone – de la cardul de memorie, la bateria ce poate fi schimbată şi rezistenţa la apă şi praf. Iar senzaţia de fragilitate este pregnantă. Abia aşteptăm să vedem drop-testele pe internet.

Merită Galaxy S6 preţul record cerut de Samsung, de 3.300 de lei pentru versiunea de 32 GB? Dacă îl raportezi la iPhone 6, nu mai pare atât de scump. Celor care au posibilitatea să plătească tariful record, le va fi uşor să aleagă. Ceilalţi utilizatori vor trebui să se mulţumească, probabil, cu telefoanele din seria A.

Mai multe informaţii, pe gadgetreport.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri