Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

(VIDEO&FOTO) Pancarte cu "Gioponta" la mitingul pro-Iohannis din Iaşi. DISCURS

GALERIE
miting iohannis (1)miting iohannis (2)miting iohannis (3)miting iohannis (4)miting iohannis (5)miting iohannis (6)miting iohannis (7)
  • miting iohannis (1)
  • miting iohannis (2)
  • miting iohannis (3)
  • miting iohannis (4)
  • miting iohannis (5)
  • miting iohannis (6)
  • miting iohannis (7)
- +

Candidatul Alianței Creștin-Liberale la Președinția României, Klaus Iohannis, s-a aflat sâmbătă, 18 octombrie, la Iași.

UPDATE 19 octombrie

Sâmbătă, la Iaşi, a avut loc cel mai mare miting regional organizat până acum pentru susţinerea lui Klaus Iohannis, după celelalte două, de la Craiova şi Constanţa. Anvergura acestui eveniment a fosta dată de numărul de participanţi (aproximativ 30.000 de persoane), dar şi de liderii Alianţei Creştin Liberale prezenţi, sâmbătă, la Iaşi.

Toate discursurile s-au referit la urgenţa schimbării politice a modului în care este condusă România şi, mai ales, Moldova. Liderii ACL de la nivel naţional, cât şi cei regionali, Klaus Iohannis, Vasile Blaga, Cătălin Predoiu, Mihai Răzvan Ungureanu, Cristian Adomniţei, Dumitru Oprea, Gheorghe Flutur, Cristian Buşoi, Mugur Cozmanciuc, Ioan Balan, Ionel Paler, au punctat faptul că lipsa unei autostrăzi care să lege Iaşul şi, implicit, Moldova de Transilvania şi de restul ţării reprezinta dovada supremă a indiferenţei PSD faţă de soarta regiunii şi a locuitorilor ei. În acelaşi timp, felul despotic, corupt, abuziv în care PSD înţelege să administreze comunităţile Moldovei şi pe locuitorii ei, au condus la falimentul acestei politici, care înseamnă migrarea forţei de muncă, şomaj masiv, subdezvoltare, lipsa investiţiilor străine şi a infrastructurii.

“Cum să vorbești în Moldova despre unire dacă nu există nicio autostradă care leagă Moldova de restul țării și de Europa. Ce fel de unire vroia să fie asta? Noroc că avem un președinte al Consiliului Județean care a realizat, cu toate că n-a fost sprijinit prea mult de Guvern, a realizat un aeroport, dar pentru dezvoltarea Moldovei este nevoie de autostradă. Este nevoie pentru Moldova de locuri de muncă, de infrastructură și de dezvoltare economic”, a punctat, sâmbătă, la Iaşi, în faţa a 30.000 de susţinători, Klaus Iohannis, candidatul ACL la Preşedinţia României.

„Vreau să mulţumesc, pe această cale tuturor ieşenilor care au fost alături de noi la acest moment decisiv nu numai pentru campania electorală din acest an, ci şi pentru viitorul Iaşului, a Moldovei şi a României în următorul deceniu. Ieşenii şi toţi cei care au fost prezenţi au dat un semnal şi un imbold puternic întregii ţări, că Moldova are puterea şi determinarea de a schimba soarta alegerilor prezidenţiale. Deja pentru noi, aceasta campanie este o victorie. Am schimbat o percepție, un mit, am învins o mentalitate. Am arătat Bucureștiului si întregii țări ca Moldova va da viitorul preşedinte al României, pe Klaus Iohannis.

Vreau, de asemenea, să mulţumim Poliţiei şi Jandarmeriei pentru concursul pe care l-au dat în buna desfăşurare a evenimentului, cât şi celorlalte autorităţi. Desfăşurarea mitingului a fost o reuşită din toate punctele de vedere”, a declarat Cristian Adomniţei, preşedintele PNL Iaşi.

UPDATE ORA 16:15

GALERIE FOTO I

În timpul discursului ţinut de Klaus Iohannis în faţa miilor de susţinători adunaţi în faţa Palatului Culturii din Iaşi au fost ridicate diverse pancarte.

GALERIE FOTO II

Pe unele afişe era ironizat Victor Ponta, fiind desenat drept "Gioconda", numit fiind "Gioponta".

UPDATE ORA 16:00

O parte a discursului ţinut de Klaus Iohannis la Iaşi îl puteţi vedea în clipul de mai jos:

 

Discursul candidatului ACL la Președinția României, Klaus Iohannis, susținut sâmbătă, 18 octombrie, la Iași, în cadrul mitingului Alianței Creștin-Liberale

Bine v-am găsit, moldovenii mei, aici, în Iași!

Bine v-am găsit! Sunteți mulți, și hotărâți și împreună vom învinge!

Mulțumesc! Mulțumesc pentru această primire deosebit de frumoasă pe care mi-ați făcut-o aici, astăzi, în Iași.

De multe săptămâni sunt în campanie și, din păcate, dragii mei, acum vedem mai bine ca niciodată la ce catastrofă ne-au dus 25 de ani de politică de scandal, gălăgie și corupție.

Mă întristează când întâlnesc oameni care-mi spun că nu-și găsesc un loc de muncă, când întâlnesc oameni care-mi spun că pensia nu le ajunge de pe-o lună pe alta, când întâlnesc oameni care-mi spun că abia așteaptă să se întoarcă copiii din străinătate, și toate acestea în timp ce ei se îmbogățesc.

Este trist, dar noi, împreună, noi avem soluția: Este vremea României lucrului bine făcut! Este vremea României normale!

România lucrului bine făcut, România normală este România noastră, este România oamenilor normali. România lucrului bine făcut înseamnă o țară cu o justiție independentă, înseamnă România stat de drept, înseamnă România liberă de corupție, iar în calitatea mea de președinte, voi garanta în România statul de drept și independența justiției.

Să nu mai avem niciodată politicieni care cred că pot băga mâna în banul public. Să nu mai avem niciodată partide care cred că ce este al tuturor, este mai ales al lor. Să nu avem niciodată un Guvern care crede că poate să ia tot.

Am umblat mult și în ultimele săptămâni peste tot unde merg, peste tot văd reclame făcute pentru Victor Ponta. Pe fiecare stâlp, pe fiecare copac, pe fiecare gard și pe fiecare banner și mă întreb, mă întreb ca și dumneavoastră, de unde, de unde atâția bani pentru campanie electorală? Oare sunt banii voștri din impozite și taxe? Oare sunt bani din corupție? Și atunci, dragii mei, vă spun, imediat ce voi fi președinte, voi propune partidelor politice să schimbăm legislația de finanțare a partidelor politice și a campaniilor electorale. În luna ianuarie nu trebuie să fie vacanță pentru Parlament, trebuie să lucrăm, să ajungem, o dată pentru totdeauna, să facem ordine în legea de finanțare a partidelor și de finanțare a campaniilor electorale. Să avem o lege decentă care ne spune foarte clar cine și cât poate să cheltuie în campanie electorală. Este inadmisibil ca unii să cheltuie zeci de milioane de euro în campanie electorală.

Este nevoie de mai multă ordine, este nevoie de mai multă disciplină și vreau să vă spun ceva: Este nevoie de cinste.

Cu toții știm că se întâmplă lucruri ciudate. Cu toții știm că se poartă modelul de găleată și cizmă, dar câteodată preferăm să ne uităm în altă parte și să spunem: Eh, asta e, la noi merge și așa. Și vă spun, nu mai merge așa, trebuie să schimbăm aceste lucruri în mai bine!

Vine primul ministru Victor Ponta, tânărul politician care a dezamăgit, și ne vorbește despre unire. Cum să vorbești în Moldova despre unire dacă nu există nicio autostradă care leagă Moldova de restul țării și de Europa. Ce fel de unire vroia să fie asta? Noroc că avem un președinte al Consiliului Județean care a realizat, cu toate că n-a fost sprijinit prea mult de Guvern, a realizat un aeroport, dar pentru dezvoltarea Moldovei este nevoie de autostradă. Este nevoie pentru Moldova de locuri de muncă, de infrastructură și de dezvoltare economică și, dacă îmi permiteți, în acest loc încărcat de istorie, să spun câteva cuvinte și de soră noastră, Republica Moldova, ai cărei cetățeni vor să vină  în Uniunea Europeană și pentru ei este nevoie de o infrastructură care să-i lege de Moldova noastră și de Europa de Vest.

Republica Moldova este pe drumul spre Europa. Alaltăieri s-a aprobat, în Comisia pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, Acordul de asociere și sunt politicieni în România care spun că integrarea europeană a Republicii Moldova este în contradicție cu unirea Moldovei cu România. Și eu vă spun că nu este așa, fiindcă unirea cu Moldova este un lucru pe care doar Bucureștiul îl poate oferi și doar Chișinăul îl poate accepta. Iar dacă frații noștri de peste Prut vor să se unească cu țara, nimeni nu-i poate opri.

Dragii mei, văd aici, în mulțime - o mare mulțime, și vă mulțumesc că ați venit, văd oameni de 40, de 50 de ani. Voi ați fost tineri când am făcut Revoluția din decembrie ’89, ați crezut că acum lucrurile se schimbă, ați crezut că acum e șansa voastră și de 25 de ani munciți ca să plătiți impozite și taxe, și banii abia vă ajung și abia aveți ce să puneți în ghiozdanul copiilor când merg la școală. Ați fost generația de sacrificiu și vă spun, pentru voi, voi fi președintele care creează locuri de muncă că să se întoarcă copiii voștri din străinătate.

Văd aici, în Piață, foarte mulți oameni cu părul alb, pensionari, seniorii noștri. Voi ați muncit și în regimul trecut, și după Revoluție și societatea nu v-a răsplătit cum se cuvine. În mine veți avea un președinte care vă respectă și în mandatul meu niciodată nu se vor tăia pensiile.

Văd aici, în Piață, și mă bucură foarte mult acest lucru, văd foarte mulți oameni tineri și vă spun, pentru voi, voi munci cel mai mult. Pentru voi, tinerii care sunteți viitorul României, voi munci ca să aveți locuri de muncă, ca să puteți să vă întemeiați o familie, ca să puteți să vă construiți o carieră, să aveți școli pentru copiii voștri. Voi sunteți viitorul României și pe voi mă bazez cel mai mult!

Am auzit cu toții și am văzut în ultimele zile multe discuții legate de chestiuni sensibile și va spun, dragii mei, Victor Ponta este un om manevrat, este omul unui sistem. Președintele României nu poate să fie un om manevrat. Președintele României trebuie să fie președintele oamenilor. Președintele României trebuie să fie un om liber. Eu sunt un om liber!

A venit vremea să schimbăm lucrurile. A venit vremea să le arătăm că România nu este a lor, ci România este a oamenilor și vă invit pe 2 noiembrie și pe 16 noiembrie să facem schimbarea în România. Să mergeți la vot și să votați pentru România lucrului bine făcut, pentru o Românie normală.

Dragii mei, în acest moment încărcat de emoție, trebuie să vă pun o întrebare: Dragii mei, moldovenii mei, credeți că voi și cu mine, împreună vom câștiga alegerile din noiembrie? Atunci, dragii mei, dați-mi încrederea, dați-mi forța, dați-mi sprijinul vostru și vă voi da forța și hotărârea mea ca să facem România lucrului bine făcut!

UPDATE 12:45

Mitingul început la ora 11:00 s-a încheiat la ora 12:40, odată cu venirea unei ploi puternice, după ce toată dimineaţa a burat. Puhoiul de lume s-a risipit în câteva clipe. Reprezentanţii ACL estimează că au fost 25.000 oameni. Majoritatea au pornit spre autocarele care i-au adus din toate colţurile Moldovei (Suceava, Botoşani, Neamţ, Galaţi, Vrancea, Vaslui). Şirul de autobuze a fost parcat de-a lungul Bahluiului, pe Splai, din Tudor şi de la Pod Cantemir până în Podu Roş.

"Avem nevoie pentru Moldova de locuri de muncă, de infrastructură economică. Voi fi preşedintele care creează locuri de muncă, să se întoarcă acasă copiii. Nu voi tăia pensiile", a precizat Klaus Iohannis. El a mai spus: "Este nevoie de mai multă disciplină şi mai multă cinste. Nu mai merge aşa. Trebuie să schimbăm lucrurile în mai bine".

Ceilalţi reprezentanţi ai ACL (Vasile Blaga, MRU, Cătălin Predoiu, Dumitru Oprea, Cristian Adomniţei şi liderii locali din celelalte judeţe ale Moldovei) i-au îndemnat pe ieşeni să-l voteze pe Iohannis pe 2 noiembrie.

UPDATE ORA 12:00

Dumitru Oprea le-a urat "bun-venit" miilor de participanţi la miting, dar şi celor pe care îi susţin la alegerile prezidenţiale.

UPDATE ORA 11:45

Mii de oameni au umplut Pietonalul "Ştefan cel Mare" şi piaţa din faţa Palatului Culturii la mitingul organizat de ACL pentru susţinerea lui Iohannis la prezidenţiale. Liderii ACL sunt pe o scenă uriaşă. Există şi ecrane pentru cei care sunt mai în spate. Oamenii au umbrele şi steaguri în mâini.

UPDATE ORA 11:00

La întâlnirea cu reprezentanţii ACL sunt aşteptaţi 20.000 oameni. Din păcate, vremea s-a stricat şi nu mai e propice desfăşurării unui miting electoral de amploare. Din judeţul Iaşi vor fi prezenţi în jur de 10.000 de oameni, restul participanţilor provenind din alte judeţe. Numai Suceava şi Botoşaniul vor trimite se pare la Iaşi 3.000 de persoane.

UPDATE ORA 10:00

Alături de Iohannis vor fi copreședintele ACL Vasile Blaga și liderii Alianței Creștin-Liberale Cătălin Predoiu, Mihai Răzvan Ungureanu, Cristian Adomniței, Dumitru Oprea, Florin Țurcanu, Gheorghe Flutur, Victor Paul Dobre, Varujan Vosganian.

Programul de la Iaşi:

11.00 - 12.30 - Miting electoral (Piața Palatului Culturii)

13.30 - 15.00 - Lansare carte Pas cu Pas (Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu”). La eveniment participă scriitorii Liviu Antonesei și Dan Lungu.

"Vă invit să ne cunoaştem. Iaşul este oraşul Unirii, este oraşul culturii şi spiritualităţii româneşti şi, sunt convins, Iaşul va da tonul schimbării la alegerile prezidenţiale. Iaşul are un loc special în inima mea pentru că de aici s-au pornit cele mai mari schimbări sociale care au împins România pe drumul dezvoltării", a spus Iohannis.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri