Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Viitorul BMW Seria 7 va cântări mai puţin decât actualul Seria 5

GALERIE
BMW, seria 7
  • BMW, seria 7
- +

BMW promite că viitoarea generaţie Seria 7 va fi mai uşoară chiar şi decât actualul Seria 5. Oficialul responsabil pentru acest proiect garantează că vom face cunoştinţă cu cel mai avansat BMW din istorie.După ce Mercedes a lansat noul S-Klasse şi l-a promovat ca fiind cel mai avansat produs tehnologic din istoria sa, BMW se vede nevoit să vină cu o replică pe măsură. Nu este de mirare că Herbert Diess, omul care coordonează dezvoltarea viitoarei generaţii Seria7, ne promite cel mai avansat BMW din istorie.

Primele prototipuri au ajuns deja în faza de testare, pregătind lansarea versiunii finale, programată la sfârşitul anului 2015. Debutul mondial va avea loc chiar la Salonul Auto de la Frankfurt din 2015.

Esential 1900 de kilograme cântăreşte acum BMW Seria 7.
1670 de kilograme este cea mai uşoară versiune a actualului Seria 5 şi miza pentru viitorul Seria 7.
5010 mm va măsura viitorul Seria 7.

Una dintre noutăţile pe care ni le va propune noul Seria 7 este şasiul de tip monococă, construit dintr-un mix de aluminiu, oţel şi fibră de carbon. El va lua locul celui actual, construit doar din oţel de înaltă rezistenţă. Folosirea unor materiale mult mai uşoare va face ca masa totală a versiunii 740i să scadă cu mult sub cele 1900 ale actualei generaţii. Surse oficiale susţin chiar că va scădea sub 1670 de kilograme, actuala masă a modelului Seria 5 în versiune de bază.

Decizia de a supune modelul unui intens proces de slăbire vine după ce inginerii BMW au făcut progrese mari în dezvoltarea structurii de carbon a electricului i3. Deşi existau mai multe zvonuri în acest sens, pierderea în greutate nu se va face pe fondul unei reduceri a dimensiunilor, viitorul BMW Seria 7 urmând să măsoare 5010 mm lungime, 1815 mm lăţime şi 1425 mm înălţime.

Gama de motorizări va fi asigurată de unităţi pe benzină cu şase, opt sau 12 cilindri, precum şi de celebrele dieseluri cu şase cilindri. Nu va lipsi nici tracţiunea integrală xDrive şi nici o cutie automată cu nouă rapoarte, de provenienţă ZF, a cărei existenţă stă momentan sub semnul întrebării. automarket.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri