Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Volkswagen are un concept destinat să concureze cu Loganul

GALERIE
Volkswagen Foto Agerpres
  • Volkswagen Foto Agerpres
- +

Grupul auto german Volkswagen a dezvăluit în data de 18 decembrie, la un eveniment intern dedicat directorilor grupului, un concept al propriul său vehicul cu preț scăzut, modelul urmând să fie comercializat începând din 2016 pe piețele emergente sub o marcă specifică, informează revista economică franceză Challenges.

'Lucrăm la un vehicul cu preț scăzut, logic cu tarife sub cele de la debutul gamei actuale a Volkswagen, adică mai puțin de 80.000 de yuani (8.500 de euro) în China', a declarat recent Christian Klingler, responsabil de vânzări în comitetul director al Volkswagen. 'Prioritatea este China însă și cu declinări regionale în Rusia, America de sud sau în alte țări emergente', a spus Klingler. Întrebat dacă marca va ajunge și în Europa de Vest, Klingler a răspuns: 'nu e bine să spui niciodată nu. Însă acest lucru nu este prevăzut a priori'.

Dacă la început s-a arătat sceptic, Volkswagen a decis să urmeze exemplul dat de Renault cu faimoasele Dacia Logan, lansat în 2004, Sandero sau Duster. Între timp însă grupul francez a luat un avans serios pe segmentul low-cost și în 2014 ar urma să vândă peste un milion de unități, cu marje de profit semnificativ de peste 10% în cazul Duster.

Întrebat dacă Volkswagen se inspiră după exemplul constructorului francez, Christian Klingler a răspuns că 'Renault s-a adaptat foarte bine cu vehiculele ieftine', citând exemplul Sandero 'vândut în Rusia, America de Sud și Europa'.

După ce a lansat vehicule low-cost, Renault are de gând să treacă la următoarea etapă prin lansarea unui vehicul 'ultra low-cost'. Constructorul francez și aliatul său japonez Nissan vor începe să producă anul viitor în India un vehicul cu un preț de cost mai mic de 5.000 de euro, vehicul care va fi prezentat în mod oficial la mijlocul lui 2015. Vehiculul va fi vândut și de Nissan sub marca sa ieftină Datsun.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piața auto europeană. (Agerpres)

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri