Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

1.200 de elevi ieşeni mănâncă la şcoală pe banii Uniunii Europene

Aceştia sunt beneficiari ai proiectelor „Şcoala după şcoală“ din judeţul Iaşi, în cadrul cărora elevii beneficiază de sprijin inclusiv pentru teme.

GALERIE
mancare Iasi
  • mancare Iasi
- +

Peste 1.200 de elevi din judeţ beneficiază de proiecte de tip Şcoală după şcoală, proiecte cu finanţare europeană destinată elevilor din comunităţile sărace din mediul rural. În cadrul acestor proiecte, elevii beneficiază de sprijin educaţional suplimentar, cadrele didactice oferind ajutor în realizarea temelor pentru acasă, realizează activităţi de tip remedial sau activităţi extra şcolare, dar beneficiază şi de o masă caldă.

„ISJ Iaşi este proocupat să implementeze măsuri concrete pentru egalizarea de şanse a elevilor din mediul rural. Mă refer aici la programul de tip Şcoală după şcoală. Este un program implementat prin şase proiecte cu finanţare europeană, dintre care două aparţin Inspectoratului: Şcoli prietenoase în comunităţi implicate este un proiect de anvergură, derulat pe trei ani şcolari, aplicant fiind ISJ Iaşi, iar beneficiari ai acestui fiind elevi din şase comune din judeţul nostru, dar şi proiectul Comunităţi integrate, educaţie de calitate, un proiect în care Inspectoratul Şcolar este partener şi, de asemenea, în cadrul căruia se dezvoltă astfel de programe de tip Şcoală după şcoală“, explică prof.dr. Genoveva Farcaş, inspector şcolar general al ISJ. Cele şase proiecte de tip Şcoală după şcoală desfăşurate la nivelul judeţului Iaşi au drept grup ţintă elevii săraci din învăţământul primar şi gimnazial, în anumite cazuri fiind oferit şi sprijin individualizat, nu doar la nivel de clase.  

„Este vorba de un program gratuit de care elevii beneficiază. Dacă m-aş raporta la proiectul ISJ, Şcoli prietenoase în comunităţi implicate, trebuie să menţionez că, în afara serviciilor educaţionale, timp de trei zile pe săptămână, aceşti elevi primesc şi o masă caldă gratuită. Nu este puţin lucru“, a subliniat Genoveva Farcaş.Cele şase proiecte sunt implementate în 20 de unităţi şcolare din judeţ.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri