Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Afterhills: distracţia la pădure pare să fi întrecut aşteptările

GALERIE
a1afterhills4afterhills2afterhills1
  • a1
  • afterhills4
  • afterhills2
  • afterhills1
- +

Noua locaţie a celui mai mare festival din Moldova pare să fi fost pe placul chiar al celor mai cârcotaşi festivalieri. Primul weekend Afterhils a debutat cu cozi supărătoare, vineri seară, dar lucrurile au revenit la normal de a doua zi.

Prima ediţie a festivalului Afterhills în noul spaţiu amenajat la Dobrovăţ a întrecut aşteptările şi celor mai cârcotaşi festivalieri. Aerul curat, locul bine ales, momentele artistice şi spaţiile de relaxare i-au încântat pe cei prezenţi, iar voluntarii şi organizarea, cu unele mici excepţii, au fost puse la punct până la cel mai mic detaliu.

Chiar dacă în prima seară, pentru că cei mai mulţi participanţi nu au ascultat sfaturilor date de organizatori şi nu au lăsat maşinile acasă pentru a evita aglomeraţia şi cozile, şi nici nu şi-au procurat din timp brăţările de acces în incinta festivalului din puntele amenajate în oraş pentru a nu aştepta la intrarea în festival, şi o parte dintre festivalieri au pierdut şi câteva ore pentru a intra în spaţiul amenajat pentru festival, sâmbătă şi duminică, toate aceste lucruri nu au mai creat probleme, iar distracţia nu i-a ocolit nici pe cei mai ursuzi participanţi.

Prima seară

Petrecerea a început vineri seara ceva mai timid, motivul principal fiind faptul că nu au reuşit toţi festivalierii să intre la Afterhills încă de la primele concerte de pe scena principală.

Volumul mare de oameni care s-au înghesuit să îşi procure brăţările de acces într-un timp extrem de scurt a creat o coadă de câteva sute de metri la Dobrovăţ, chiar dacă exista posibilitatea să ţi le achiziţionezi, fără timp de aşteptare, de la punctul amenajat în Iaşi pe durata săptămânii trecute.

Zeci de mii de festivalieri din întreaga ţară, dar şi din străinătate, s-au bucurat de jocuri de lumini, muzică, de standurile cu băuturi şi mâncare şi, nu în ultimul rând, de programele şi concertele pregătite de către artiştii invitaţi.

Vineri, scena a aparţinut artiştilor Mark Stam, 5Gang, Feli, Quintino şi Don Diablo, iar trupele au părut a fi mai mult pe gustul adolescenţilor decât al celor trecuţi de 30 de ani. Aşa că cei din urmă s-au orientat mai mult spre zonele de relaxare, spre zona de food, spre standurile cu produse hand made sau spre zona de realitate virtuală şi jocuri.

A doua seară

Sâmbătă, pentru că au dispărut cozile, iar timpul de aşteptare la intrare a devenit aproape zero, distracţia a început mult mai repede, festivalierii bucurându-se şi de spaţiile amenajate în perimentrul festivalului, de zona de food, de spaţiile de relaxare, dar şi de activităţile inedite, precum cinematograful în aer liber, zona de realitate virtuală sau de spaţiile pentru handbal.

Una dintre principalele atracţii pentru cei prezenţi sâmbătă la Afterhills, înainte de concertele de pe scena mare, a fost însă spectacolul de stand-up comedy. Sorin Pârcălab a reuşit să umple cortul de la scena Beta, care a rămas în permanenţă plin la toate spectacolele.

Băieţii de la Adam’s Nest au încălzit atmosfera şi i-au făcut pe cei prezenţi la scena Gamma să îşi strângă şireturile de la papucii de dans pentru restul serii, iar în momentul în care Nane a urcat pe scena principală festivalierii au început imediat dansul şi distracţia.

Pe măsură ce se înainta în noapte, numărul celor aflaţi în faţa scenei principale a tot crescut. Şatra B.E.N.Z., Guess Who şi Carla’s Dreams i-au scos din amorţeală pe cei aflaţi în zonele de relaxare şi i-au adus să petreacă, să danseze sau să se legene cu luminile de la telefoane pe piesele pregătite de artişti.

Cei care nu au obosit de la dansat nici după miezul nopţii au mai putut să-i asculte pe L.B. One, Mahmut Orhan, iar Pegboard Nerds au fost cei care i-au ţinut lângă scenă pe festivalieri până dimineaţă devreme.

Duminică, ziua în care festivalierii „s-au dres“

Programul de duminică chiar aşa a şi fost, ca o după-amiază leneşă înainte de începerea programului de lucru de luni. Chiar dacă forfota şi agitaţia nu a mai fost la fel ca cea de sâmbătă pentru cei trecuţi de prima tinereţe, adolescenţilor nu le-a păsat nici de oboseală şi nici de pantofii de dans.

Ieri, de la ora 19.30, scena principală a aparţinut artiştilor Vanotek & Lori & Muse Quartet, Spike, CTC, Rita Ora, Sam Feldt şi Juicy M, însă mulţi dintre cei prezenţi s-au relaxat şi s-au bucurat de spaţiile amenajate la Afterhills încă de la amiază.

Cei prezenţi s-au bucurat de aerul curat, spaţiile de jocă pentru copii, de cele pentru volei sau au putut fie să se bucure de un cocktail stând întinşi într-un hamac, fie de tot felul de bunătăţi din zona de food.

În ceea ce priveşte spectacolele de comedie, acestea au începe de la ora 18, pe programul oficial fiind programaţi George Tănase, Mane Voicu, Radu Bucălae, Claudiu Popa, Ioana State şi Mukinka Chibanga. Scena Gamma a aparţinut artiştilor şi trupelor Deana, Lemonique, Suburbia11., Dan Hurduc şi Serotone.

Ce urmează la Afterhills de astăzi până duminica ce vine

Chiar dacă primul weekend s-a încheiat, petrecerea va continua şi la finalul acestei săptămâni. De azi până joi vor avea loc o serie de spectacole, scenele fiind însă dedicate, în principal, spectacolelor de teatru sau de comendie.

De vineri însă acestea se vor îmbina din plin şi cu muzica şi concertele. Vineri, scena va aparţine trupelor şi artiştilor de la Les Elephants Bizarres, Luna Amară, Subcarpaţi, Morcheeba, Gareth Emery, Maurice West şi Fedde Le Grand.

Sâmbătă vor concerta Lucia, Jurjak, Grasu XXL, Télépopmusik, CMC$ şi Claptone, iar duminică, în ultima zi de petrecere, vor urca pe scenă The Putreds (Macanache & Live Band), Şuie Paparude, Paraziţii, Kosheen Live, GusGus şi Faithless DJ Set.

VEZI MAI MULTE IMAGINI AICI

VEZI MAI MULTE IMAGINI AICI

VEZI MAI MULTE IMAGINI AICI

VEZI MAI MULTE IMAGINI AICI

VEZI MAI MULTE IMAGINI AICI

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri