Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Analiză, după remiza din weekend - Poli Iaşi are destui jucători. Îi mai trebuie însă echipă!

GALERIE
Poli_Otelul
  • Poli_Otelul
- +

Politehnica Iaşi a remizat alb în prima etapă a Ligii a II-a de fotbal, sâmbătă, la Galaţi, cu Oţelul. Ţinând cont de statutul echipei gazde, o nou-promovată, cu mulţi jucători fără ştaif, sau pe care Iaşi i-a refuzat (Gorovei) ori sunt la apusul carierei (Cîrjan), precum şi de pretenţiile oaspeţilor, mari favoriţi la promovare dacă luăm în calcul condiţiile pe care le au şi culoarul existent, rezultatul poate fi considerat un semi-eşec pentru Poli. În paranteză fie spus, Iaşi a primit o nouă confirmare, de la rezultatele primei runde, că pare singură pe drumul promovării: 

Chiajna a pierdut la scor, 0-3, acasă în faţa unei nou-promovate, Slatina, Buzăul s-a chinuit cu Ripensia (1-0), echipă aflată la un pas de desfiinţare, Csikszereda a cedat la Dej (1-2) iar Braşovul la Şelimbăr (0-1), Dinamo a etalat un joc de judeţeană în victoria cu 1-0 cu Progresul Spartac, Steaua nu a anunţat că are drept de promovare, doar Slobozia trecând la scor, 3-0, de o altă grupare venită din L3, Baia Mare.

Revenind la meciul de la Galaţi, dacă luăm în calcul faptul că Oţelul a avut opt mii de oameni în spate, că e greu de cerut ca o echipă formată din zece titulari noi, cum e Poli, să se articuleze încă din prima rundă, dar şi aspectul general al partidei, deznodământul este logic. Rezultatul este echitabil şi dacă luăm în calcul statistica celor două acte: 2-2 la şuturi (1-0 pe poartă), 1-1 la ocazii mari în prima repriză, 4-4 la şuturi (2-2 pe poartă), 1-1 la ocazii mari în actul secund.

Referindu-ne la evoluţia oaspeţilor, trebuie remarcat în primul rând faptul că portarul Knoflach s-a integrat rapid, austriacul având intervenţii sigure, una – de excepţie şi etalând siguranţă la debut. Pe linia de fund, Fosu-Mensah nu a stat bine în zona lui, olandezul, care are calităţi, nepărând că este fundaş dreapta. În centrul apărării, în ciuda faptului că a pierdut din viteză, la fel ca Vaşvari, care a fost plasat în faţa liniei mediene, rutinatul Tincu a fost sigur, în timp ce Lică a arătat şi calităţi fizice de excepţie, dar şi de ce a fost rezervă la Petrolul în sezonul trecut. Bine s-a stat pe palierul jucătorilor sub vârstă, capitol care a dat mari bătăi de cap anul trecut. Finica a fost activ pe flancul stâng, iar Anton nu a arătat complexe pe banda dreaptă. Ajungând la mijloc, mai trebuie precizat că Marchioni nu a părut integrat, Roman, deşi a irosit o ocazie uriaşă, nu a arătat deloc rău dacă luăm în calcul faptul că, probabil, nu cunoaşte nici măcar toate numele coechipierilor, el venind la echipă cu câteva zile înainte de meci, în timp ce Hunte a etalat câteva calităţi, chiar dacă nu a avut randament. În atac, singurul titular rămas din sezonul trecut, Plohotniuk, a irosit o mare ocazie în primul act, fiind schimbat la pauză cu Tomczyk, polonezul având un uşor plus în randament. Şi Fr. Cristea a adus o viteză şi o implicare superioară, însă el continuă să păcătuiască la capitolul disciplină de joc. Celelalte rezerve, Bujor, Martac şi Ştefanovici, nu au lăsat urme, chiar dacă al doilea a încercat să demonstreze că nu a venit la Iaşi să fie rezervă.

Ţinând cont de faptul că Plămadă, căpitanul din sezonul trecut, nu a prins niciun minut, că pe bancă a mai stat un portar de naţională, Jankov, iar în afara lotului au fost destui jucători, între care bulgarul Karachanakov, adus ca titular, şi Fică, transferat de la campioana CFR, ori că în această săptămână se speră a fi rezolvată şi legitimarea atacantului englez Harrison, este limpede că antrenorul Claudiu Niculescu are la îndemână foarte mulţi jucători, majoritatea cu o calitate peste cea existentă la nivelul Ligii a II-a. Acum, mai trebuie doar ca aceşti fotbalişti să formeze o echipă, timpul cerut de tehnicianul care a avut posibilitatea să lucreze cu mulţi dintre elevii săi în două cantonamente, două-trei etape, interval în care Iaşi are şansa de a mai juca cu echipe modeste, Viitorul Pandurii Târgu Jiu (care a pierdut în prima rundă acasă, 0-1 cu Dumbrăviţa!) şi Unirea Dej, fiind logic. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri