Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Apel la oamenii cu suflet mare. O tânără este chinuită de o boală grea

GALERIE
alina, fata bolnava
  • alina, fata bolnava
- +

O tânără aflată în suferință are nevoie de bani pentru tratament. Alina are 28 de ani și suferă de boala Lyme.

Mesajul impresionant lansat pe Facebook:

Oameni cu suflet, apelez la dumneavoastră pentru a o ajuta pe Alina, o fată de 28 de ani să aibă șansa să se trateze de o boală grea, care se agravează pe zi ce trece: boala Lyme.

În 2007, prietena mea a început să se simtă rău brusc: leșina, sau avea stări de leșin zilnic, palpitații, dureri în piept, vertij, probleme cu respirația, probleme de memorie, concentrare. Au urmat tot felul de vizite și controale medicale, însă doctorii nu au reușit să îi pună un diagnostic concret, recunoscând că acest caz e un mister medical. Pe zi ce trecea, starea de sănătate a Alinei se deteriora tot mai mult, apărând noi și noi simptome, astfel că aceasta a ajuns în scurt timp la pat cu dureri inimaginabile de piept, mușchi, oase, probleme neurologice (vertij, parestezii, lipsă de coordonare în mișcare, probleme de vorbire, probleme de vedere), extenuare fizică inexplicabilă, probleme cardiace (tahicardie, hipertensiune paroxistă sau hipotensiune foarte accentuată).

Luni de zile prietena mea se ducea la baie târându-se în 4 labe, deoarece nu se putea ține pe picioare, iar ani de zile a stat 80% din timp în pat. În 2014, mâna stângă i-a paralizat, și abia atunci, făcând diferite investigații în spital, a primit diagnosticul de Borrelioză. Însă, din cauză că această boală în faza ei cronică în România nu este cunoscută și recunoscută, nici protocoale adecvate nu există, așadar tratamentul administrat în spital nu a scăpat-o de această boală, prin urmare nici de durerile și simptomele inumane.

După sarcină, starea de sănătate i s-a agravat chiar și mai mult: a început să dezvolte alergii care duceau direct în șocuri anafilactice, alergii cauzate de diferiți stimuli: orice cantitate de substanță chimică de orice natură, temperatură mai ridicată sau mai scăzută de 20-25 de grade, diferite alimente. Din două în două zile prietena mea era în spital, medicii neștiind să-i dea un tratament pentru a-i stabiliza starea.

In 2018 a fost diagnosticată de unul din cei 2 medici care cunosc această boală, cu Borrelioză + alte coinfecții, însă tratamentul dat de doctor nu a putut fi ținut deoarece Alina făcea șocuri anafilactice la antibioticele prescrise (tratament antibiotic injectabil + 6 antibiotice orale combinate, timp de 2 ani), astfel că, singura șansă pentru prietena mea este ori terapia cu celule stem, ori tratament personalizat pentru boala LYME, într-un cadru supravegheat, la o clinică din afară care să fie specializată în această maladie: Serbia, Germania sau SUA.

VĂ ROG DIN SUFLET SĂ O AJUTAȚI PE PRIETENA MEA SĂ AIBĂ O ȘANSĂ LA VIAȚĂ (fie prin donații, fie prin distribuirea campaniei pe rețelele de socializare sau alte mijloace); din păcate, familia traiește doar din indemnizația de creștere copil luată de soț (1200 RON) + alocația copilului, bani din care trebuie să-și plătească chiria, facturile, mâncare, haine, scutece pentru copii, toate necesare pentru casă și tratamentul fitoterapeutic (dat de același doctor, pentru ca boala să nu avanseze și mai mult), suma din care nu își permit nici să se intrețină, cu atât mai puțin să aibă acces la o clinică din afară, pentru tratament.

Deoarece, după cum spuneam, faza cronică a bolii Lyme nu este cunoscută și recunoscută (încă) de statul român, pacientul nu primește niciun fel de ajutor pentru vreun tratament, asigurare medicală, pensie de boală, deși acești pacienți ajung la pat, cu probleme neurologice (și sistemice) grave.

Donațiile se fac în contul deschis din Marea Britanie, la banca HSBC, pe numele:

  • Ramona-Maricica Bogos
  • IBAN: GB21HBUK40271575155568
  • SWIFT/BIC: HBUKGB4105B

Donațiile se pot face și direct, în contul special deschis pentru Alina la BRD pe numele:

  • Popa Tudor Dumitru
  • IBAN:RO67BRDE240SV66840352400
  • SWIFT:BRDEROBU

Pentru cine dorește mai multe detalii, se poate lua legătura telefonic cu soțul Alinei: 0748.910.836.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri