Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

GALERIE
puls
  • puls
- +

Iată, dacă mai era nevoie, stimaţi telespectatori, dovada că şi în politichie este valabilă vorba aia că aşchia nu sare departe de trunchi şi unde altundeva puteam vedea mai bine o asemenea confirmare decât în familia fostului deputat Rachetă Patriot, hahalera universitară care a făcut de râs oraşul în ţară şi nu numai cu iniţiativa legii privind pensiile speciale, dar mai ales prin nenumăratele declaraţii şovine, patriotarde şi pompoase de tip vadimist. 

Când toată lumea credea că vremea sa s-a dus şi că, iată, ficioru-său, crescut din bani de-a gata, din ce a băgat ta-su în cufărul familiei, deci ficiorul dădea semne de mai multă cumpătare, iată că se comportă ca o beizadea care a decis că a venit vremea să-şi facă de cap. Nu mai târziu de deunăzi l-a activat pe omul său de casă, consilierul Balalaicu, să pună la cale schimbarea conducerii la o importantă instituţie din târg pe considerente personale, de familie, de pretenăreală şi de muşchi.

Juniorul lui Rachetă Patriot, care, între altele fie spus, şi fără să accentuăm prea mult asta,  moşteneşte gena şi în ceea ce priveşte obiceiul de a o lua cu agaliul, a făcut ochi pe la mijlocul zilei şi şi-a năpustit gorilla pe un obiectiv la care este în lucru un proiect de milioane bune de iepuroi, de importantţă absolut capitală pentru judeţ şi regiune. Cine ştie ce interese sunt la mijloc, dar desigur că acestea nu pot fi străine de mălai şi clientelă.

Una este ca o numire sau o critică să fie asumată parşiv de un partid politic, şi alta este ca aceasta să se facă în numele casei cutare, a persoanei mătăluţă sau a coanei doctor nu mai ştim cum. Chiar dacă orice numire politică este o mascaradă măcar este decontată politic, reflectă ori laşitatea ori prostia unui grup instituţional, nu hatârul unui filfizon rupt de vicii şi pretenţii. Tare rău s-a mai ajuns dacă jocurile în oraş se fac atât de rudimentar şi sunt puse în practică de indivizi de teapa lui Balalaicu şi săgeţile sale cu apucături de rackeţi de peste Prut.

O întrebarea pentru o mult stimată şi iubită doamnă din târgul nostru

Să sărim acum cu o anume relaxare în curtea spitalului de Covid, stimaţi telespectatori, acolo unde madam Dobrovăţ a devenit vedetă naţională, ba chiar internaţională, cu ocazia pandemiei.

Stimată doamnă, spun sursele noastre că există un mare prag de incertitudine (în paranteză fie vorba, mai mare decât cel acceptat de fizică, adică h/2pi, în care h este constanta lui Planck), deci există un mare grad de incertitudine în ceea ce priveşte găsirea dumneavoastră la lucru la spitalul pomenit, de când v-aţi luat normă babană şi la Regina Maria, la Bucale.

Este, de aceea, de înţeles demersul nostru de a vă adresa o întrebare, poate naivă, care ar putea aduce o contribuţie deosebită la lămurirea conceptului de ubicuitate. Anume, stimată doamnă, o persoană poate fi, în acelaşi timp, în două locuri diferite în lumea reală, fizică, pe care o trăim cu toţii? Sau acest lucru se poate întâmpla doar în contabilitate?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri