Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Băcăuanul şef la Poştă: 1.800 euro pe lună, plus cazare şi transport

GALERIE
Sorin Sova
  • Sorin Sova
- +

Sorin Şova a început de ieri activitatea la Iaşi u liderii PSD Bacău îşi îndestulează astfel clientela politică cu posturi de şefi din Iaşi? Şova fiind consilier judeţean independent la Bacău, este foarte posibil ca postul de la Iaşi să îl fi primit în urma unor negocieri care să ducă la o majoritate calificată în CJ Bacău pentru PSD-ALDE.

Noul director al Regionalei de Poştă, băcăuanul Sorin Şova, se numără printre şefii de instituţii din Iaşi cel mai bine plătiţi. Conform unor surse, salariul net al acestuia va ajunge la circa 1.800 euro/lună, la care se adaugă cheltuieli de cazare şi transport. În funcţie de clasa de salarizare la care va fi inclus, venitul poate creşte. În ultima declaraţie de avere, din 2018, Şova a declarat venituri de 35.000 lei pentru tot anul 2017 (respectiv circa 7.500 euro, în jur de 600 euro/lună), bani încasaţi de la Poştă. Anul trecut, conform unor surse bine informate, Şova s-ar fi angajat temporar la Compania Naţională a Poştei Române tocmai pentru a putea, ulterior, să fie inclus într-o clasă de salarizare superioară. Faţă de veniturile din 2017, în următorul an începând din martie 2019, noul director al sucursalei regionale va încasa, cel mai probabil, o sumă totală de circa trei ori mai mare. Ca director general de surcursală, Şova va fi inclus la un salariu brut cuprins între 11.750 lei şi 14.269 lei, la care se adaugă o indemnizaţie de conducere de 3.000 lei, rezultând, astfel, venitul brut.

Sorin Şova a început ieri activitatea la sucursală

Numirea lui Şova în funcţie a stârnit controverse în condiţiile în care la şefia tuturor sucursalelor regionale din ţară, recent înfiinţate, au fost numiţi directori apropiaţi în special de PSD. Şova este neafiliat politic, iar în trecut a fost membru PDL. În 2016, a candidat independent pentru un mandat de consilier judeţean şi a adunat peste 16.000 de voturi, suficiente pentru a face parte din deliberativul de la Bacău. Pe un forum al sindicaliştilor din Poştă, mai multe voci susţin că noii directori ai sucursalelor regionale au fost numiţi cu sprijin politic. De exemplu, la Craiova, noul director a fost instalat în prezenţa mai multor lideri ai PSD, printre care s-a numărat şi fostul ministru Olguţa Vasilescu. În context, de remarcat că, la Consiliul Judeţean (CJ) Bacău, PSD şi ALDE nu deţin majoritatea de două treimi necesară pentru aprobarea hotărârilor ce ţin de administrarea patrimoniului public şi privat. Acest lucru a dus la speculaţii în mediul politic potrivit cărora numirea în funcţie a lui Şova la Regionala de Poştă Iaşi ar avea legătură inclusiv cu intenţia PSD-ALDE de a putea aproba în judeţul Bacău hotărâri de patrimoniu.

Precizăm că nu doar votul lui Şova ar putea asigura majoritatea, ci PSD-ALDE trebuie să beneficieze de sprijin şi din partea altor formaţiuni. Calitatea de consilier judeţean la Bacău nu este, conform juriştilor consultaţi ieri de „Ziarul de Iaşi“, incompatibilă cu cea de director regional al Poştei. În schimb, poate interveni o situaţie de conflict de interese dacă, în calitatea de consilier judeţean, Sorin Şova va aproba vreo hotărâre ce va implica o relaţie contractuală cu Poşta. Amintim că Regionala de la Iaşi are în subordine toate oficiile judeţene din zona de nord-est a ţării, inclusiv Bacăul. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri