Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Eveniment

Brikston: 10 ani de existență și funcționare la capacitate maximă

GALERIE
Sigla brikstonInfografic Brikston 10 ani-01
  • Sigla brikston
  • Infografic Brikston 10 ani-01
- +

După un deceniu de la lansarea mărcii Brikston, producătorul de materiale pentru zidărie şi finisaje Brikston Construction Solution SA estimează că va atinge pragul de 20 de milioane de euro ca cifră de afaceri în 2018. În ultimii 10 ani, secțiile au funcționat la capacități maxime, iar producția de cărămidă a fost dublată. Totodată, compania și-a propus să crescă valoarea exporturilor către Republica Moldova și Ucraina până la 2 milioane de euro.
 

Brikston este marca de cărămizi şi blocuri ceramice produse de  Brikston Construction Solution SA și reprezintă peste 90% din cifra de afaceri a companiei. Brikston Construction Solution SA este unul dintre liderii pieţei româneşti a materialelor pentru zidărie şi finisaje, cu o experienţă de 50 de ani şi peste 200 de angajaţi, fiind recunoscută pentru calitatea superioară a produselor sale.

Compania a împlinit o jumătate de secol de activitate pe piața românească a materialelor de zidărie și finisaje, din care ultimii 10 ani sub brandul Brikston. În anul 2007, pachetul majoritar de acţiuni Ceramica SA a fost preluat de către fondul privat de investiţii, moment în care au fost efectuate schimbări majore în cadrul companiei. Datorită investițiilor majore în liniile de producție, branding și cercetare-dezvoltare, Brikston a ajuns la un volum anual al vânzărilor de aproximativ 350.000 mc de cărămidă și blocuri ceramice, mai mult decât dublu comparativ cu 2007.

 

Decizia strategică din spatele brandului Brikston

 

Brikston, unul dintre brandurile cele mai cunoscute de pe piaţa de cărămidă, a fost creat în anul 2008 cu sprijinul companiei Brandient, în  momentul transformării Ceramica SA dintr-un operator local într-un producător naţional. Decizia de a intra în acel an pe piaţa din România cu o nouă marcă a fost una strategică, bazată pe o nouă nevoie de identitate a companiei şi a produselor” a declarat Iulian Mangalagiu, CEO Brikston Construction Solution SA.

Datorită faptului că 85% din vânzările Brikston sunt adresate segmentului rezidenţial care a înregistrat creşteri constant în ultimii ani, afacerile companiei s-au situat pe un trend ascendent. La aceste rezultate a contribuit inclusiv extinderea reţelei de distribuţie, brandul Brikston fiind prezent în peste 250 de puncte de vânzare a distribuitorilor din întreaga ţară cât şi în lanţurile de tip DIY precum Dedeman, Leroy Merlin, BricoDepot, Hornbach, dar şi în magazinul online al companiei.

“Suntem în plin sezon de construcții în acest moment. Piaţa rezidenţială se dezvoltă rapid în toate zonele ţării, cu precădere în polii economici Bucureşti, Cluj, Timişoara, Brașov şi Iaşi și estimăm o creștere a pieței între 5-10% până la finele anului. Avantajați de poziționarea geografică, deservim cu uşurinţă Republica Moldova şi Ucraina, unde ne-am propus să creştem volumul exporturilor până la 10% din cifra de afaceri în acest an.” a adăugat Iulian Mangalagiu, CEO Brikston Construction Solution SA.

În 2018, Brikston s-a concentrat pe îmbunătăţirea eficienţei şi productivităţii în diverse sectoare de activitate, derulând investiţii de peste 1 milion de euro în achiziţii de utilaje, în optimizarea portofoliului de produse şi în activitatea de cercetare-dezvoltare, o componentă esenţială pentru companie în contextul cerinţelor actuale ale pieţei. Managementul Brikston are în vedere crearea unor noi soluţii cu aplicabilitate în construcţia de case eficiente energetic, o tendinţă europeană care începe să devină evidentă şi în România.

Preocuparea pentru protecţia mediului este în centrul atenției noastre şi vrem să fim leaderi și la acest capitol. Creșterea costurilor utilităților din ultimii doi ani ne motivează să dezvoltăm materiale de construcții cu calități superioare din punct de vedere al eficienței energetice. Ne îndreptăm cu paşi repezi către 2020 când noile proiecte rezidenţiale vor trebui să respecte legislaţia europeană, prin reducerea consumului energetic până la aproape de zero, iar acest lucru va avea impact semnificativ în transformarea industriei de materiale de construcţii” a declarat Iulian Mangalagiu.

INFOGRAFIC MOMENTE CHEIE DIN ISTORICUL COMPANIEI

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

Liste electorale

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri