Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Camera bebeluşului: culori vii sau pastelate?

GALERIE
camera bebelusului
  • camera bebelusului
- +

Viitorii părinţi ştiu foarte bine că pregătirile încep cu mult înainte venirii pe lume a celui mic. Mai exact, cu câteva luni înainte. În această privinţă, acolo unde este posibil, specialiştii recomandă ca bebeluşii să aibă de la început propria cameră şi, pe cât posibil, să doarmă singuri, încă din primele luni de viaţă.

 

În linii mari, există trei momente importante când părinţii trebuie să amenajeze sau reorganizeze camera copiilor: la naşterea acestuia, când părinţii trebuie să amenajeze camera pentru un bebeluş, atunci când copilul va merge la grădiniţă şi atunci când va merge la şcoală - acestea fiind momentele cheie în viaţa unui copil. Sigur că pe parcurs camera va mai avea nevoie de unele ajustări, însă nu vor fi schimbări radicale, aşa cum vor fi atunci când copilul va merge la şcoală, moment în care acesta va avea nevoie de un birou, de exemplu. În rândurile ce urmează, vom discuta despre amenajarea camerei pentru un bebeluş, aşadar, până când copilul va merge la grădiniţă. Astfel, cele mai importante criterii de care trebuie să ţineţi cont sunt cele care ţin de igienă şi sănătate. Aşadar, este esenţial să alegeţi un pat confortabil, dotat cu o saltea potrivită, şi să vă asiguraţi că încăperea este bine ventilată (dispune de o fereastră care se deschide) şi bine încălzită - temperatura constantă să fie de 20 de grade Celsius.

Culorile în tonuri neutre sunt cele mai potrivite

În ceea ce priveşte culorile, este indicat să optaţi pentru o paletă neutră: bej, gri, alb sau culori pastelate deoarece, în general, lucrurile destinate copiilor sunt foarte colorate. Astfel, într-o încăpere decorată neutru, jucăriile vor fi observate mai bine şi vor deveni parte din decor. După ce bebeluşul va creşte, puteţi să aplicaţi stickere sau să alegeţi o draperie, un covor sau lenjerii de pat colorate. Până atunci, este suficient dacă decoraţi tavanul într-un mod creativ, aceasta fiind zona pe care cel mic o va „studia“ cu atenţie în primele luni din viaţă.

Patul bebeluşului

În ceea ce priveşte patul celui mic, acesta trebuie ales în funcţie de dimensiunile camerei, precum şi în funcţie de sexul copilului, dar şi preferinţele părinţilor. În momentul de faţă, oferta pentru pătuţuri bebeluşi este foarte variată, aşadar, cu siguranţă veţi găsi un model pe placul vostru. Pe lângă patul celui mic, specialiştii ne recomandă să amplasăm în camera bebeluşului şi un fotoliu comod sau un pat de o persoană. Acestea pot fi atât loc de alăptat, cât şi un loc în care vă puteţi odihni, alături de copil.

Centrul camerei trebuie să rămână mereu liber

Nu în ultimul rând, este recomandat să aveţi în camera o masă de înfăşat şi câteva rafturi sau corpuri suspendate. Pe măsură ce copilul va creşte, veţi fi nevoiţi să adăugaţi diferite lucruri în cameră, însă este esenţial ca centrul camerei să rămână mereu liber pentru că acesta va fi locul de joacă. De exemplu, odată ce copilul va merge la grădiniţă, în cameră vor exista patru zone funcţionale - cea de dormit, cea de depozitare (haine şi jucării), cea de joacă şi cea de studiu. Aşadar, este recomandat, pe cât posibil, să alegeţi mobila de copii care va face faţă şi acestor cerinţe viitoare.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri