Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 îşi întrerupe funcţionarea

GALERIE
Andrei_Baciu
  • Andrei_Baciu
- +

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) îşi încetează activitatea, la un an şi jumătate de la înfiinţare, activităţile acestuia fiind preluate de către Ministerul Sănătăţii (MS), anunţă secretarul de stat din MS Andrei Baciu, miercuri.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), înfiinţat ca structură care a organizat, coordonat şi comunicat date privind vaccinarea împotriva bolii cauzate de virusul SARS-CoV-2, se închide, după 18 luni de funcţionare. 

Anunţul a fost făcut miercuri pe reţelele sociale, de către secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu. Acesta a precizat că atribuţiile CNCAV vor fi preluate de către ministerul de resort. 

Baciu a mulţumit celor implicaţi în funcţionarea Comitetului. „O echipă compusă din 67 de oameni, excepţionali din punct de vedere profesional şi uman, responsabili şi motivaţi, a lucrat continuu într-o perioadă delicată, plină de provocări, pentru ca fiecare român să se poată vaccina în siguranţă, simplu şi rapid. Le mulţumesc şi le sunt profund recunoscător, atât colegilor mei din CNCAV, dar şi celor 40.000 de persoane implicate în mod direct în campania de vaccinare din România, printre care medici şi cadre medicale, angajaţi ai Ministerul Afacerilor Interne, Romania şi Ministerul Apărării Naţionale, Romania - www.mapn.ro), mii de voluntari. Efortul şi dedicarea acestor oameni minunaţi au fost remarcabile şi pot fi măsurate în multe feluri. Dar cu adevărat valoroasă a fost dorinţa fiecăruia de a-şi face treaba cât mai bine. Mulţumită colegilor noştri, de la recepţie şi până la actul medical, activitatea de vaccinare din România s-a desfăşurat într-un mediu primitor, eficient şi sigur”, a transmis Andrei Baciu.

Acesta a mulţumit „şi celor care au avut înţelegere atunci când lucrurile nu au funcţionat cum trebuie”, apreciind criticile constructive care i-au ajutat pe cei din CNCAV să îşi îmbunătăţească activitatea.

Baciu a transmis, de asemenea, mulţumiri reprezentanţilor unor instituţii ale statului, organizaţii non-guvernamentale, mediului privat, cultelor religioase, societăţii civile, influencerilor, presei sau „simplilor cetăţeni”, precizând că „România a demonstrat că e capabilă să creeze sisteme publice funcţionale, online şi offline” atunci când se lucrează în echipă.

„Am redus barierele birocratice şi am îmbunătăţit experienţa cetăţeanului în interacţiunea cu reprezentatul statului. De la activitatea de programare online şi offline şi până la actul medical, procesul de vaccinare s-a desfăşurat eficient, sigur şi modern. (...) Acum, mă uit cu mare încredere şi determinare la ce putem construi în continuare aici, în România”, adaugă oficialul din Ministerul Sănătăţii în postarea de pe reţelele de socializare.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri