Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

CSM Politehnica Iaşi - Juventus București 3-1, FINAL. Platini ('11), Sin ('28), Cissé ('50) / Calintaru ('26)

GALERIE
@@@@cristea-dandea-iasi-astra
  • @@@@cristea-dandea-iasi-astra
- +

Ultimul meci oficial al anului pentru CSM.

3-1, min. 50: In sfarsit, inscrie si Cisse, dupa centrarea lui Platini.

'47 - Gol anulat lui Cisse, pentru un presupus hent.

'37-Cisse incearca sa reia in plasa cu calcaiul centrarea lui Cristea.

'35 - lovitura libera executata de Cristea, Cioinac a inscris, dar golul este anulat pentru fault in atac.

2-1, min. 28: Cristea trimite o minge de pe partea dreapta, peste toata apararea oaspetilor, Sin preia si inscrie la coltul lung.

1-1, min. 26: lovitura libera executata de Petre, reia Calintaru cu capul peste Koselev.

1-0, min. 11: Platini are o patrundere reusita, dar primeste o pasa de la adversar dupa ce aparatorii resping si inscrie din apropiere.

CSM: Koşelev –Bosoi, Frăsinescu, Cioinac, Bădic ('89 - Pantiru) – Platini ('85 - Kizito), Qaka, Chelaru, Sin – Cissé ('76 - Stefanescu), Cristea. Antrenor: Flavius Stoican.

Juventus: Stoian – Dima, Neag, Morariu, Ştefan – C. Petre, Călinţaru – Zaharia ('78 - Neacsu), Cazan ('46-Ticamuca), Stoenac ('57 - Carabela)– Ţîră.  Antrenor: Marin Barbu.

Arbitru: Robert Dumitru.

Cartonase galbene: Frasinescu, Badic

LIVETEXT realizat de ZIARUL DE IASI.

****************

Ultima etapă din Liga I programată în acest an este pentru CSM Politehnica un prilej de dregere a busuiocului. După ce a pierdut neaşteptat etapa trecută, pe teren neutru, la Braşov, disputa cu modesta grupare nou-promovată, Sepsi Sfântu Gheorghe, duminică, în meciul cu o altă echipă nou-venită Juventus Bucureşti, Iaşul poate să salveze cât de cât finalul, mizând pe faptul că ultima impresie contează.

Gazdele sunt mari favorite în confruntarea de mâine. Trupa din Colentina a demonstrat aproape în permanenţă în acest sezon că Liga I este o căciulă prea mare pentru ea. Drept urmare, Juventus a stat mereu în coada clasamentului, unde se află şi acum, punctele obţinute fiind privite drept surprize aproape de fiecare dată. În plus, bucureştenii vin în Copou cu probleme grave pe multiple planuri. Antrenorul Marin Barbu a anunţat că după întâlnirea de la Iaşi va preda ştafeta lui Marius Baciu, urmând a redeveni director tehnic, iar problemele de efectiv depăşesc cu mult limita normalului: Bărbulescu, Walace, Mihăescu şi Băjenaru sunt suspendaţi, primii trei din cauza cumulului de cartonaşe galbene, ultimul – pentru că a fost eliminat runda precedentă, în duelul cu Astra, iar Măzărache, Benga şi Beţa sunt accidentaţi.

Necazurile lui Juventus, setea de victorie şi calculele matematice care mai întreţin iluzia posibilităţii atacării play-off-ului de către CSM (în această rundă, echipele de deasupra Iaşului au meciuri dificile) i-au făcut pe moldoveni să anunţe răspicat că nu se gândesc decât la victorie. “Trebuie să luăm trei puncte la ultimul meci al anului. Oaspeţii au probleme serioase de efectiv, noi sperăm încă la play-off, nu ne gândim decât la victorie. Pentru aceasta, nu trebuie să subestimăm adversarul, trebuie să tratăm partida serios” a declarat antrenorul CSM, Flavius Stoican.

Acesta nu va putea conta pe Mihalache şi Jagodinskis, care sunt suspendaţi. Primul stă din cauza cumulului de cartonaşe galbene în timp ce letonul a fost suspendat două meciuri pentru eliminarea din disputa cu Sepsi. Astăzi, după ultimul antrenament dinaintea duelului cu Juventus, va fi luată o decizie în privinţa lui Qaka şi Kizito, jucători care şi-au revenit după problemele de natură medicală pe care le-au avut în ultima perioadă, dar şi a lui Jo. “Qaka şi Kizito se antrenează normal, vedem dacă vor fi apţi de joc. Ne bazam pe revenirea lui Jo, care a fost suspendat cu Sepsi, însă au apărut ceva probleme musculare la el. Vedem sâmbătă dacă va putea juca” a declarat preşedintele CSM, Adrian Ambrosie.

Un bilet de intrare la meciul de mâine costă 10 lei la peluze, 20 lei la tribunele A şi B, 30 lei la tribunele 0A şi 0B, 50 lei la tribuna 0.

Patru amicale în Turcia

CSM Poli a anunţat programul meciurilor amicale pe care le va disputa la începutul anului viitor, în cantonamentul de iarnă, care se va derula în perioada 10- 25 ianuarie, în Turcia. Ieşenii vor întâlni pe 15 ianuarie formaţia uzbekă FK Olmaliq, pe 19:00  pe Korona Kielce (Polonia), pe 21 va juca în compania Cernomoreţ Odessa (Ucraina), iar pe 23 cu Sandecja Nowy Sacz (Polonia). La echipa uzbekă (locul VII în prima ligă), evoluează sârbul Nemanja Jovanovic, care a jucat în România la Unirea Urziceni, FC Argeş, Pandurii Târgu Jiu, “U” Cluj şi FC Vaslui. Korona Kielce este antrenată de un elveţian, Gino Lettieri şi ocupă locul VII în prima ligă poloneză (Extraklassa). Cernomoreţ a încheiat campionatul ucrainean pe locul VI, acum aflându-se patru locuri mai jos. În sfârşit Sandecja este nou-promovată în Extraklassa şi se află pe locul XIII.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri