După trenuri, la CFR Iaşi şi contractele întârzie. Unele cu anii
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

vineri, 28.01.2022

După trenuri, la CFR Iaşi şi contractele întârzie. Unele cu anii

GALERIE
CFR Iasi
 • CFR Iasi
- +

Cu excepţia furnizării gazelor naturale necesare consumului propriu, procedurile de atribuire în licitaţiile lansate de CFR prin Sucursala Regională de Căi Ferate Iaşi au marcat anul acesta doar prelungirea finalizării contractelor. Termenele merg până la întârzieri de 400 de zile.

 

O licitaţie lansată în urmă cu exact 2 ani şi 3 luni şi atribuită în ultima zi din 2019 urma să aducă Regionalei CF Iaşi studiile de fezabilitate şi documentaţia necesară pentru refacerea a 21 de poduri şi podeţe din reţeaua feroviară. Printre obiectivele vizate se află podul dintre Holboca şi Cristeşti, cel dintre Scânteia şi Rebricea şi două podeţe între Lespezi şi Dolhasca, ca se le menţionăm doar pe cele de pe raza judeţului Iaşi. Termenul de finalizare era de 13 luni, dar durata contractului a fost decalată cu 400 de zile, potrivit anunţului afişat pe platforma electronică de achiziţii publice.

„Durata contractului este de 28 de luni de la data de începere a prestării serviciilor conform caietului de sarcini şi include perioada efectivă de prestaţie de 24 luni şi perioada de 4 luni necesară activităţilor de verificare şi aprobare a documentelor/livrabilelor de către entitatea contractantă”, este explicaţia din procedura de licitaţie. Reluarea executării contractului vizează Institutul de Studii şi Proiectări Căi Ferate, care şi l-a adjudecat contra sumei de 1,49 milioane de lei.

Un alt contract prelungit vizează modernizarea/ reabilitarea a şase staţii de cale ferată, într-un proiect mai mare care include 47 de gări din ţară. Beneficiarele Regionalei CF Iaşi sunt Suceava Nord, Paşcani, Vatra Dornei Băi, Vereşti, Dolhasca şi Gura Humorului (oraş). Contractul cu o durată de 16 de luni, atribuit în octombrie 2019 pentru 2,47 milioane de lei de asemenea pentru realizarea studiilor de fezabilitate, a primit şi el o prelungire consistentă. Este vorba tot de reluarea executării contractului, cu o decalare cu 370 zile a duratei, care ajunge astfel la 29 de luni şi 10 zile de la data de începere a prestării serviciilor, se arată în anunţul publicat pe SEAP. Executantul, Baicons Impex SRL, este o firmă din Bucureşti, iar proiectul este propus pentru finanţare în acelaşi program european, POIM.

Amânare şi în cadrul unui proiect de importanţă majoră pentru zona Moldovei, şi nu numai. În august, predarea SF-ului pentru reabilitarea liniei de cale ferată Roman-Iaşi-frontieră a fost amânată cu 8 luni. Contractul încheiat pe 11 martie 2020 cu o firmă din Bucureşti (TPF Inginerie SRL) a fost atribuit pentru 16,5 milioane de lei, finanţare europeană asigurată prin Fondul de Coeziune.

Termenul iniţial de 14 luni a fost majorat într-o primă fază cu două luni, iar acum, cu opt. Şi modernizarea trecerilor la nivel cu calea ferată - faza studiu de fezabilitate (1,4 milioane de lei) – a tras o vreme la depouri. Contractul încheiat pe 13 mai 2020 cu Vio-Top SRL din Bucureşti a fost sistat la începutul acestui an pe motivul unor revizuiri şi reluat abia săptămâna trecută. Durata a rămas cea iniţială, 12 luni. „Ţinând cont de angajamentele făcute de România în ce priveşte implementarea specificaţiilor tehnice de interoperabilitate, precum şi de faptul că se petrec numeroase incidente feroviare la joncţiunea drum-cale ferată, modernizarea trecerilor la nivel este o prioritate majoră a programului de investiţii pentru îmbunătăţirea siguranţei circulaţiei”, se arată în Caietul de sarcini. Documentul nu precizează care sunt cele „minim 20 de treceri la nivel de cale ferată” din cele peste 900 aflate pe raza Regionalei ieşene.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Deloc-surprinzătoarea legătură dintre Iohannis şi AUR

Pavel LUCESCU

Deloc-surprinzătoarea legătură dintre Iohannis şi AUR

Criza declanşată din umbră de Iohannis, în care Cîţu şi penibila lui #echipăcâştigătoare au funcţionat pe post de simple marionete, avea să producă, practic, relansarea în forţă a AUR până la a-l ajuta să ajungă la cele peste 20 de procente de acum (mai exact, 20,6, cf. INSCOP).

Filmuletul zilei

opinii

Dintr-una într-alta

Alexandru CĂLINESCU

Dintr-una într-alta

Uns - cum se spune - cu toate alifiile, Dîncu este şi unul dintre cei care au creat şi au dezvoltat „fabrica de doctori” din zona armatei şi a serviciilor. A încurajat, aşadar, impostura, frauda, minciuna. Spoiala lui intelectuală îl face cu atât mai detestabil.

Nomex

Neculai SEGHEDIN

Nomex

Cine nu-şi aduce aminte de faţa plină de cicatrice a lui Andreas Nikolaus Lauda, adică Niki Lauda, campionul de Formula 1 din anii 1975, 1977 şi 1984?

Scadenţa minciunilor „de stat”

Nicolae CREŢU

Scadenţa minciunilor „de stat”

Deşi nu ne-a lipsit, nici nouă, românilor, ca şi tuturor celorlalţi trecuţi prin „raiul” comunist, pe aici, prin partea asta de lume din „sfera de influenţă” a Moscovei, experienţa, trăită „pe propria piele”, a minciunilor tot mai gogonate de care era în stare - şi este şi acum - propaganda oficială, ce se întâmplă, sub ochii noştri, de la o vreme, depăşeşte orice „aşteptări” în materie de ţanţoşă neobrăzare. 

pulspulspuls

Viorica şi Doiniţa: un cuplu vechi de prin vecini, care sapă de ani buni la temelia Iaşului

Viorica şi Doiniţa: un cuplu vechi de prin vecini, care sapă de ani buni la temelia Iaşului

Ne tot întreabă lumea de prin Iaşi cum de au ajuns aşa de influenţi botoşănenii în partidoi la Bucureşti şi cum de au decăzut ieşenii că nu-i lasă să intre prin ministere nici pe holuri, că sunt opriţi de portari. 

Caricatura zilei

Auto-sanie

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X