Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

După Wizz Air, se pare că şi Blue Air are „ezitări“ de a aduce încă un avion la Iași

GALERIE
wizz air iasi
  • wizz air iasi
- +

Fostul manager al regiei vorbeşte de o ezitare şi la Blue Air şi acuză „intruziunea domnului Maricel Popa în activitatea aeroportuară“. Deşi a negat în mod repetat că s-ar amesteca în activitatea aerogării, şeful Consiliului Judeţean a promis constituirea unei comisii pentru evaluarea situaţiei. Apar şi acuzaţiile din mediul politic.

„Din motive comerciale, alocarea celei de-a doua aeronave la baza Wizz Air de la Iaşi şi ope­rarea noilor zboruri spre Dort­mund, Paris Beauvais, Malmö, Salonic, Billund şi Eindhoven vor începe în iulie 2018. S-a demarat notificarea pasagerilor care şi-au rezervat bilete pentru date anterioare, iar aceştia pot solicita returnarea contravalorii biletelor“.

Acesta este mesajul companiei Wizz Air transmis ieri, după ce ziarul nostru a relatat despre dispariţia subită a curselor spre cele şase destinaţii de mai sus prevăzute pentru lunile mai şi iunie, din relatările clienţilor. Noile zboruri fuseseră anunţate oficial în luna august a anului trecut, alături de reprezentanţii Wizz Air aflându-se preşedintele CJ, Maricel Popa, şi directorul ge­neral al Aeroportului, Alexandru Anghel.

Directorul de comunicare al companiei, Sorina Ratz, mai spu­nea atunci că trei dintre cele opt curse pe care compania aviatică le efectuează deja de pe aeroportul ieşean îşi vor mări frecvenţa. Era vorba de zborurile către Tel Aviv (patru curse în loc de două pe săptămână), Milano-Bergamo (patru în loc de trei) şi Roma (trei în loc de două). Întârzierea venirii celei de-a doua aeronave pune sub semnul întrebării şi acest obiectiv.

Amânarea survine la nici două săptămâni după ce Consiliul de Administraţie l-a îndepărtat pe Alexandru Anghel de la condu­cerea Aeroportului. Deşi motivele invocate nu se regăsesc în fişa postului, ba, mai mult, regia a încheiat anul trecut cu un profit de 2 milioane de euro, directorului acum suspendat i-a fost in­terzis inclusiv accesul în incinta aerogării.

Bodea: „E un climat de impredictibilitate“

Criza de la Aeroport este aspru criticată de opoziţie.

„Acest climat de impredictibilitate influ­en­ţează deciziile companiilor de a des­chide baze aeriene la Iaşi sau de a deschide noi curse de pe aeroportul ieşean. Anunțul Wizz Air de a amâna lansarea destinaţiilor din Iaşi confirmă starea de neîncredere a companiilor aeriene în viitorul Aeroportului Iaşi, în urma unui an plin de incertitudini la aerogara ieşea­nă. Această veste proastă, care vine la pachet şi cu decizia Blue Air de a nu mai aduce la Iaşi un nou avion în 2018, adică alte 5 noi destinaţii, sunt semnale puternice că «turbulenţele» generate de intruziu­nea domnului Maricel Popa în activitatea aeroportuară au efecte nefaste pe termen mediu şi lung asupra dezvoltării Aeroportului Interna­ţional Iaşi“, a afirmat fostul director al regiei, deputatul PNL Marius Bodea.

La rândul său, deputatul Petru Movilă i-a cerut şefului CJ - RA Aeroportul se află în subordinea Consiliului Jude­ţean - „să prezinte public şi să ofere un punct de vedere pertinent asupra situaţiei create cu girul instituţiei pe care o prezidează“.

Fără plan de management, fără investiţii

La sfârşitul anului trecut, după suspendarea lui Alexandru An­ghel, preşedintele CJ ne declara că în primele zile din 2018 va alcătui o comisie cu care va merge la Aeroport pentru a ana­liza activitatea din ultimele luni, promisiune care încă nu s-a materializat. La rândul său, Anghel a expediat consilierilor judeţeni o scrisoare deschisă în care explică, din punctul său de vedere, unde au greşit administratorii regiei în unele hotărâri adoptate de CA.

Tot în aceste zile urmează să fie publicat anunţul de concurs pentru selecţia conducerii executive a Aeroportului: directorul gene­ral, directorul de operaţiuni aeroportuare, directorul economic şi cel tehnic. Planul de management - cerut insistent de opoziţie şi promis de preşedintele CA, Mi­tică Rebegea, încă din octombrie - întârzie şi el să apară. Întocmit de directorii regiei, nu este clar în acest moment dacă planul mai poate fi definitivat după în­depărtarea lui Anghel sau dacă va fi făcut abia la primăvară, după ocuparea celor patru posturi executive.

VEDEȚI ȘI:

Țeapă de la WizzAir? Lansarea destinaţiilor din Iași, amânată fără anunțarea clienților

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri