Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

 
Echipa feminină de tenis a învins Elveţia cu 3-1 şi va juca anul viitor din nou în Grupa Mondială a Fed Cup . Cehia, SUA, Franţa şi Belarus sunt posibilele adversare

GALERIE
simona-halep-cluj
  • simona-halep-cluj
- +

 

Echipa feminină de tenis a României a revenit după trei ani în Grupa Mondială I a Cupei Federaţiei, după ce a învins, sâmbătă şi duminică, formaţia Elveţiei cu 3-1. În deschiderea întâlnirii, liderul mondial, Simona Halep, a avut o partidă neaşteptat de complicată cu a doua jucătoare elveţiană, Viktorija Golubic (115 WTA), mai mult din cauza propriei evoluţii, una oscilantă, decât din cea a adversarei. Simona a greşit mult, oferind încredere jucătoarei elveţiene că poate face o surpriză. Halep a avut un meci complicat, mai mult din cauza propriei evoluţii, una oscilantă, decât din cea a adversarei. Simona Halep a întors un scor de 1-3 în primul set, cu cinci game-uri câştigate la rând, înainte ca evoluţia ei să intre din nou pe o pantă descendentă şi să o readucă pe Golubic în joc. Din fericire pentru România, Halep a avut "sprintul" final, cu agresivitate şi lovituri spectaculoase şi a reuşit să aducă prima victorie echipei "tricolore".Scor final, 6-3, 1-6, 6-1 pentru Halep într-o oră şi 45 de minute de joc.

Lovitura zilei a fost dată de Irina Begu (38 WTA) care a învins-o foarte clar pe Timea Bacsinszky (46) cu 6-4, 6-1 în doar 77 de minute şi a dovedit că alegerea lui Florin Segărceanu a fost inspirată. Irina a evoluat concentrată şi a contracarat jocul variat al adversarei, care nu a prins totuşi o zi prea bună la Cluj,  a venit cu unele probleme medicale în România şi acest lucru s-a văzut în prestaţia ei, mai ales în setul secund. De altfel, căpitanul nejucător, Heinz Günthardt a decis cu puţin înainte să o înlocuiască pe Timea cu veterana Patty Schnyder, cu puţin timp înainte de meciul cu Simona, din cauza unor dureri pe care Patty le resimţea la muşchii aductori.

Vedeta echipei tricolore  a avut o evoluţie superioară celei din partida cu Viktorija Golubic şi şi-a arătat forţa încă din primul game, când a obţinut break-ul deşi a condusă cu 0-40. Halep a câştigat cu 6-2, 6-1 în 65 de minute, scorul general a devenit 3-0  şi, conform înţelegerii dintre cele două staff-uri, a patra partidă de simplu nu s-a mai disputat. Florin Segărceanu le-a preferat pe Sorana Cîrstea şi Mihaela Buzărnescu pentru partida de dublu, contra cuplului Viktorija Golubic / Jill Teichmann. Elveţia a obţinut punctul de onoare, după o evoluţie ciudată a scorului: 0-6, 6-0, 10-6.

România a reuşit să ajungă din nou în grupa de elită a Fed Cup şi aşteaptă cu emoţii tragerea la sorţi pentru sferturile de finală de la începutul anului viitor. În această grupă, România va fi alături de semifinalistele ediţiei curente (Cehia, SUA – care vor juca finala în 2008 – Germania şi Franţa) şi de celelalte trei echipe calificate din barajele de promovare, Belarus, Belgia şi Australia. Criteriul de seeding este clasamentul Fed Cup-ITF, iar România nu va fi cap de serie. Tricolorele pot întâlni în această fază Cehia, SUA,Franţa sau Belarus.

Rezultate din barajul pentru GM 1: România – Elveţia 3-1; Australia – Olanda 4-1; Belarus – Slovacia 3-2; Italia – Belgia 0-4. Semifinalele competiţiei: Germania – Cehia 1-4; Franţa – SUA 2-3.

 

Tenis pe firul scurt

* Simona Halep va juca direct în turul II la Stuttgart, (816.000 $) cu învingătoarea meciului dintre rusoaica Daria Kasatkina (14) şi jucătoarea din Slovacia, Magdalena Rybarikova (18) * În calificări a jucat Alexandra Cadanţu (170 WTA). Ea a învins-o cu 6-4, 7-5 pe americanca Bernarda Pera (92) însă a abandonat în turul II la scorul de 7-5, 2-0 pentru ucraineanca Maria Kostiuk (156) * La turneul de 220.000 $ de la Istanbul, cele două jucătoare române din calificări au fost eliminate: Elena Ruse (220) a fost învinsă de slovena Dalila Jakupovic (130), scor 4-6, 6-2, 2-6, iar Alexandra Dulgheru (179) a cedat în faţa olandezei Bibiane Schoofs (208) cu 4-6, 6-4, 4-6. Pe tabloul principal se află Sorana Cîrstea (34) - în primul tur, cu kazaha Iulia Putinţeva (83) – şi Irina Begu (38), care va întâlni o jucătoare din calificări * Turneul masculin de la MonteCarlo a fost câştigat pentru a 11-a oară de Rafael Nadal (Spania), 6-3, 6-2 în finală cu japonezul Kei Nishikori (36).

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri