Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

FOTO: Cozi uriașe în Diaspora pentru votare. Nervi la pământ, proteste

GALERIE
coada vot diaspora (1)
  • coada vot diaspora (1)
- +

Cozi uriașe s-au format la secțiile de votare din diaspora. La unele se așteaptă și câte 4 ore. Însă prezența este copleșitoare.

UPDATE

Coadă la vot și în Brent (nord-vestul Londrei)

UPDATE

Cozi la ambasada României în Grecia

UPDATE

Bătăie de joc la secția de votare din Leicester! Urnele au fost amenajate în două coșuri de gunoi și o cutie specifică firmelor de curierat.

Aflați amănunte de AICI.

UPDATE

Cozi în Spania, la Tarragona

UPDATE

Un cititor al "Ziarului de Iași" ne-a trimis un clip în care se vede cât de lungă este coada la vot din Leicester.

UPDATE

Și în Liverpool au fost probleme. S-au epuizat buletinele de vot.

UPDATE

Și la Palermo este coadă. Aproximativ 200 de persoane așteaptă să voteze.

FOTO: Ami Touring Palermo

UPDATE

La sectia de votare din Eindhoven oamenii se plang de organizare foarte proasta, coada se intinde pe mai mult de un kilometru, sunt doar sase stampile si nu e nicio toaleta amenajata sau disponibila prin zona.

"Un lucru stiu sigur, nimeni de aici nu voteaza cu PSD. Poate se schimba lucrurile, vrem sa votam si noi civilizat, ca suntem deja intr-o tara europeana", a spus unul dintre romanii aflati la coada, 33 de ani, sofer pe tir.

UPDATE

O ieșeancă care lucrează în Anglia ne-a trimis mai multe poze de la secția de votare din Leicester unde stă la coadă de peste două ore.

Estimările acesteia sunt că, în medie, un alegător așteaptă patru ore pentru a-și putea exprima votul. Acum, la coadă sunt câteva sute de persoane, care au la dispoziție doar patru cabine de vot.

UPDATE

Duminică, până la ora 13.00, votaseră 99.788 de români în străinătate la alegerile europarlamentare şi 98.174 la referendumul pe justiţie.

"La Castellón, unde e cea mai mare comunitate de romani din Spania, se striga #hotii . Oamenii sunt foarte nemulţumiţi pentru că se înaintează foarte greu, mai sunt foarte multe persoane care vor sa voteze şi autorităţile nu vor sa suplimenteze stampilele de vot!", a scris o femeie, pe Facebook.

Oamenii au început să scandeze ”Hoţii! Hoţii!” şi la faţa locului a venit Poliţia.

"Off offf... Autorităţile romane ne pun mereu în situaţii jenante în fata Europei ", a mai scris femeia.

Sute de oameni aşteaptă, duminică, şi la coadă la secţia de votare deschisă la Harrow Council din Londra, imaginile fiind postate pe reţelele de socializare.

Cozi s-au format şi în faţa secţiilor de votare din Roma, Verona, Offenbach, Dublin, Londra sau Antwerp, românii declarându-se nemulţumiţi, pe reţelele de socializare, că aşteaptă ore bune la coadă din cauza organizării slabe a autorităţilor române.

O coadă uriaşă s-a format la singura secţie de votare amenajată în Valencia (Spania), românii aşteptând în medie 4 ore. Mai mulţi spanioli s-au oprit din drum şi i-au întrebat pe români ce au păţit de s-au adunat în număr atât de mare.

UPDATE

În jurul orei 11.30, la secțiile de votare din străinătate se prezentaseră deja de peste două ori mai mulți alegători decât la finalul zilei la alegerile europarlamentare din 2014.

Vă prezentăm imagini din mai multe orașe europene:

FOTO: Facebook (Irina Schrotter) și primite pe adresa ziarului

Trendul este vizibil în mare parte dintre orașele europene, unde sunt cozi mari formate de românii care au venit la urne.

Potrivit rezultatelor finale ale alegerilor europarlamentare din 2014, la urne au venit 30.248 de oameni și au fost 29.633 de voturi valabil exprimate.

Duminică la amiază, 64.674 de români votaseră pentru europarlamentare, iar pentru referendum 63.939.

hotnews.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri