Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Greu cu chinezoaica la Shenzhen

GALERIE
duan-yybegu-irinuk
  • duan-yy
  • begu-irinuk
- +

Simona Halep a învins-o pe Duang Yinyin şi va aborda sigur Australian Open de pe poziţia de număr 1 mondial. Irina Begu merge şi ea mai departe, Ana Bogdan a picat în turul II. Dacă înving astăzi, Simona şi Irina se vor întâlni în semifinale. Surprize în turneul masculin de la Brisbane

 

 

 

Simona  Halep va aborda pentru prima dată în cariera ei un turneu de Grand Slam, în speţă, Australian Open, din postură de prim-favorită. Aceasta după victoria obţinută, ieri, în turul II al turneului de la Shenzhen, împotriva jucătoarei chineze Duan Yingying (92 WTA). Dar victoria aceasta, în faţa unei jucătoare mai slab clasate, nu a fost obţinută uşor, meciul fiind la fel de greu ca şi prima întâlnire disputată între cele două sportive, la Eastbourne, anul trecut (3-6, 6-3, 6-2 pentru Simona). Istoria s-a repetat, ieri, când Duan, 1,86 metri înălţime, a început agresiv, cu serviciu puternic (constant peste 160 de kilometri/oră), lovituri tari, trimise alternativ către liniile laterale ale terenului, şi retururi bine plasate. Halep s-a văzut pusă în dificultate de evoluţia ofensivă a adversarei, a ajuns de multe ori cu întârziere la minge şi a fost obligată să lovească din poziţii dificile. Românca a încercat să o joace mai mult pe rever pe Duan, unul dintre punctele slabe ale acesteia, a reuşit o facă să greşească de câteva ori, dar nu a putut împiedica pierderea primului set. Duan a obţinut un break la 2-1, pe care l-a păstrat pâna la finalul setului, câştigat cu 6-3, în 32 de minute. Sportiva chineză de 28 de ani a "ars" însă repede, ca la Eastbourne. Serviciul ei a început să scadă în precizie, la fel loviturile nu şi-au mai atins ţinta, în apropierea marginilor terenului. Halep a simţit slăbiciunile adversarei şi a început să puncteze din ce în ce mai mult pe tabelă. La 2-1, Halep a avut primele ei mingi de break în acest meci, a fructificat una, apoi a câştigat alte opt jocuri la rând. După primele trei, setul al doilea s-a încheiat cu 6-1 pentru Halep, într-o oră de la start. Duan  a acuzat dureri la coapsa stângă, a cerut time-out medical, astfel că decisivul s-a reluat după o pauză de aproximativ opt minute. Chinezoaica a încercat să se agaţe de acest meci, dar a mai reuşit câte ceva pe tabelă după ce Halep a ajuns la 5-0. Duan a luat două game-uri la acest scor, înainte ca Simona Halep să pună capăt  meciului, după o oră şi 37 de minute.

În faza următoare, Halep va evolua pentru prima dată cu Arina Sabalenka din Belarus, în vârstă de 19 ani şi ocupantă a locului 73 WTA. Sabalenka a avut partide bune la Shenzhen, obţinând două victorii destul de clare, 6-4, 6-4, cu Monica Niculescu şi 6-1, 6-0, cu Danka Kovinic din Muntenegru.

Simona Halep nu a fost prima jucătoare română calificată în sferturile turneului de la Shenzhen. Înainte de meciul Simonei, Irina Begu (43 WTA), a trecut de rusoaica Ekaterina Aleksandrova (96), scor 4-6, 6-1, 6-2, după un meci de două ore şi cinci minute. Ca şi Simona, Irina a început mai puţin bine partida. Rusoaica a câştigat primul game al partidei şi a ţinut avantajul acesta până la finalul primului set. Irina a revenit tare în setul doi, iar în cel decisiv, după un “schimb de break-uri” de la început şi încă două jocuri de serviciu, românca nu a mai lăsat nici o speranţă adversarei. De-a lungul întâlnirii, românca a servit trei aşi, a comis cinci duble greşeli şi a avut procentaje la serviciu de 67 la sută cu prima minge şi 60 la sută cu cea de-a doua. Begu a reuşit cinci break-uri şi şi-a cedat serviciul de două ori. În faza următoare, Begu va evolua cu Timea Babos din Ungaria (56 WTA). Dacă va trece de Timea Babos, Irina Begu ar putea evolua în semifinale în faţa partenerei de dublu, Simona Halep, dacă şi liderul WTA va atinge aceeaşi fază.

Cea de-a treia româncă prezentă în optimi la Shenzhen, Ana Bogdan, a pierdut după un meci de oră şi 55 de minute în faţa jucătoarei cehe Kristyna Pliskova (62 WTA). După un prim set pierdut la limită, Bogdan a ratat două şanse de a-şi adjudeca actul secund, la scorul de 6-5, şi s-a văzut învinsă în tie-break, chiar la prima minge de meci a adversarei.De-a lungul întâlnirii, românca a servit doi aşi, a comis patru duble greşeli şi a încheiat meciul cu mai multe lovituri câştigătoare decât adversara sa: 20-19. Ana Bogdan a comis, de altfel, mai puţine erori neforţate decât Pliskova, 28 faţă de cele 38 ale cehoaicei. În sferturi, Kristyna Pliskova o va întâlni pe compatrioata Katerina Siniakova, care a dispus cu 7-5, 6-3 de chinezoaica Wang  Yafan.

Astăzi, prima care intră în concurs este Irina (6:00)  cu Babos. În cea de-a doua întâlnire, rusoaica Maria Şarapova (59 WTA) o va înfrunta pe Zarina Dias din Kazahstan. După ora 09:00, Simona Halep, principala favorită a competiţiei, va juca împotriva Arînei Sabalenka (73 WTA), în cel de-al treilea meci de pe arena centrală.

Brisbane (WTA, optimi): Aliaksandra Sasnovici (Belarus) – Anett Kontaveit (Estonia) 1-6, 7-6, 6-3; Elina Svitolina (Ucraina) – Ana Konjuh (Croaţia) 6-3, 6-1; Kaia Kanepi (Estonia) – Lesia Ţurenko (Ucraina)  6-4, 6-3; Karolina Pliskova (Cehia) – Catherine Bellis (SUA) 6-1, 6-1.

Auckland (WTA, optimi): Hsieh Su Wei (Taiwan) – Ysaline Bonaventure (Belgia) 6-4, 6-3; Barbora Strycova (Cehia) – Johanna Larsson (Suedia) 6-1, 3-6, 6-2; Sofia Kenin (SUA)  - Varvara Lepchenko (SUA) 6-4, 7-6; Caroline Wozniacki (Danemarca) – Petra Martic (Croaţia) 6-2, 6-2; Shannon Vickery (SUA) – Veronica Cepede (Paraguay) 6-2, 6-4; Polona Hercog (Slovenia) – Kirsten Flipkens (Belgia) 6-4, 6-2; Julia Görges (Germania) – Viktoria Kuzmova (Slovacia) 6-4, 6-0; Agnieszka Radwanska (Polonia) – Taylor Townsend (SUA) 6-3, 7-5.

Brisbane (ATP, optimi): Aleksandr Dolgopolov (Ucraina) – Horacio Zeballos (Argentina) 6-1, 6-2; Nick Kyrgios (Australia) – Matthew Ebden (Australia) 6-7, 7-6, 6-2; Michael Mmoh (SUA) – Mischa Zverev (Germania) 6-2, 5-7, 6-4 (!); Alex de Minaur (SUA) – Milos Raonic (Canada) 6-4, 6-4 (!!).

Doha (ATP, optimi): Borna Coric (Croaţia) – Nikoloz Basilaşvili (Georgia) 6-1, 6-3; Mirza Basic (Bosnia) – Feliciano Lopez (Spania) 6-4, 7-6; Andrei Rublev (Rusia) – Fernando Verdasco (Spania) 6-4, 3-6, 6-4; Peter Gojowczyk (Germania) – Matteo Berrettini (Italia) 6-2, 6-2; Dominic Thiem (Austria) – Aljaz Bedene (Marea Britanie) 7-5, 6-4.

Pune (ATP, optimi): Benoît Paire (Franţa) –Marton  Fucsovics (Ungaria) 6-4, 6-7, 7-6; Pierre-Hugues Herbert (Franţa) – Yuki Bambri (Indonezia) 4-6, 6-3, 6-4; Robin Haase (Olanda) – Nicolas Jarry (Chile) 3-6, 7-6, 7-5; Gilles Simon (Franţa) – Roberto Bautista (Spania) 6-3, 7-6; Mihail Kukuşkin (Kazahstan) – Laslo Djere (Serbia) 7-5, 7-6; Marin Cilic (Croaţia) – Ramkumar Ramanathan (India) 6-4, 6-3; Ricardo Ojeda (Spania) – Ilia Ivaşka (Belarus) 6-4, 6-4; Kevin Anderson (Africa de Sud) – Thiago Monteiro (Brazilia) 7-6, 3-2 ab.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri