Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Halep şi-a învins nerăbdarea

GALERIE
halepena-rose
  • halepena-rose
- +

Cu ajutorul antrenorului Darren Cahill, Simona a lichidat seria erorilor neforţate, a învins-o pe chinezoaica Wang Zhang şi o aşteaptă pe Petra Martic în semifinalele turneului de la Indian Wells

 

 

Liderul mondial  WTA, Simona Halep a mai făcut un pas important şi a învins-o, aseară cu scorul de 7-5, 6-1, pe chinezoaica Wang Qiang (55 WTA),   calificându-se pentru a patra oară în ultimii cinci ani în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells. Simona  nu a făcut un meci grozav în primul set, care a fost echilibrat pentru că românca a greşit mult (19 erori neforţate, faţă de 18 Wang), nu pentru că adversara ar fi surprins-o în vreun fel. Wang a dat mingea înapoi, uneori sub un unghi mai dificil, alteori a trimis lung, către linia de fund a terenului, dar nu de nereturnat. Nervoasă, grăbită, Halep a oferit cadouri multe, care au ţinut-o aproape pe chinezoaică. Liderul WTA i-a cerut sfatul lui Cahill, care i-a atras atenţia asupra greşelilor neforţate şi asupra nerăbdării afişate. Halep a înţeles mesajul şi jocul ei s-a schimbat cu 180 de grade, evoluând dezinvolt, precis, în stil de campioană, cu doar opt greşeli neforţate în setul secund. Setul I a avut trei părţi diferite. Una, în care cele două jucătoare şi-au fructificat serviciul, până la 2-2, a doua, în care niciuna nu a făcut-o, până la 4-4, şi sprintul final al Simonei Halep.  La 4-5, fără break avans, Halep l-a chemat pe Cahill, iar acesta şi-a calmat eleva, care a câştigat apoi următoarele şase jocuri la rând, nouă din următoarele zece. După trei dintre ele, Halep a luat primul set, cu 7-5, după 45 de minute. Ultimul game al setului a fost unul caracteristic Simonei, cu abia a patra minge de set fructificată şi cu o minge de break salvată. Setul secund a însemnat pentru Wang doar un game, rebreak, la 0-3. Halep s-a impus cu 6-1, după 75 de minute de joc.

După ce a învins-o pe Qiang Wang, în optimi, la Indian Wells, Simona Halep a declarat că s-a antrenat cu jucătoarea chineză în urmă cu câteva zile şi a pierdut partida jucată la şedinţa de pregătire."Ştiam cum o să fie pentru că m-am antrenat cu ea în urmă cu câteva zile şi m-a bătut la anternament. A fost greu să vin aici şi să joc meciul, dar am fost pregătită, am ştiut ce trebuie să fac, am încercat doar să ţin mingea, să nu ratez mult şi în final am dominat un pic mai mult. Ţin minte că nu am putut ridica trofeul în 2015, pentru că este foarte greu. E întodeauna o plăcere să vin să joc pe terenul central, este o arenă frumoasă şi întotdeauna publicul este frumos. Vă mulţumec că aţi venit şi sper ca data viitoare să fiu mai bună ca azi", a declarat Halep, la interviul de pe teren. 

În faza următoare, Simona Halep va evolua cu croata Petra Martic (51 WTA), care a învins-o cu 6-3, 7-6, pe jucătoarea cehă de 18 ani Marketa Vondrousova (54).  Simona Halep şi Petra Martic sunt la egalitate la întâlnirile directe, 1-1, dar partidele sunt din 2015 (victorie Halep) şi 2011.

 

“Big Sister” a  năucit-o pe Serena

 “Duelul în familie” dintre Serena şi Venus Williams, disputat în lurul al III-lea al turneului de la Indian Wells, s-a încheiat cu un rezultat nescontat: Venus, sora mai mare, a câştigat cu 6-3, 6-4 în 86 de minute. În sens strict, victoria lui Venus, numărul 8 în clasamentul mondial, n-ar fi o surpriză, însă pronosticurile se îndreptau spre Serena, care îşi anunţase ideea de a reveni spre piscuri după pauza impusă de maternitate. În primul set s-a jucat tare pe servicii, capitol la care a excelat Venus  (cinci aşi!). Ea a realizat singurul break (la zero) al setului, la 3-2, care a fost suficient pentru adjudecarea manşei cu 6-3. În setul al doilea, s-au realizat cinci break-uri (trei Venus, două Serena), dar tot sora mai mare a deţinut controlul, conducând cu 3-1 şi 5-2.  Aceasta a fost a 29-a partidă (17-12 pentru Serena) între cele două jucătoare, prima victorie a lui Venus din 2014, din semifinalele turneului de la Montreal. Ultima victorie a Serenei a avut loc în finala Australian Open din ianuarie 2017, ultimul meci oficial de simplu jucat de fostul lider WTA, înainte de actuala ediţie a Indian Wells. La partidă a asistat şi Simona Halep. Ea este pe cealaltă parte a tabloului şi ar putea juca împotriva lui Venus doar în finală. "Azi sunt suporter al tenisului şi al surorilor Williams", a scris românca pe Instagram.

Surpriza serii în turneul feminin a fost eliminarea favoritei numărul 4, ucraineanca Elina Svitolina, de către Carla Suarez (27). Iberica s-a impus după un meci care a durat aproape o oră şi jumătate şi va evolua în optimi cu americanca Danielle Collins (117 WTA), beneficiară a unui wild card, care a depăşit-o, cu 6-4, 6-4, pe rusoaica Sofia Juk (136) de asemenea beneficiară a unui wild card. Favorita principală a jumătăţii a doua a tabloului, daneza Caroline Wozniacki a avut nevoie de două ore şi 17 minute pentru a trece de Aliaksandra Sasnovici din Belarus, locul 49 WTA, cu 6-4, 2-6, 6-3. Wozniacki va evolua în optimi cu rusoaica Daria Kasatkina (19 WTA) care a întrecut-o, cu 6-4, 6-3, pe americanca Sloane Stephens  (13). Germana Angelique Kerber (10) a învins-o, cu 7-5, 6-2, deţinătoarea trofeului, rusoaica Elena Vesnina (24). Şi jucătoarea franceză Caroline Garcia, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 7, s-a calificat în optimi, după 7-5, 6-4, cu australianca Daria Gavrilova(26). Kerber şi Garcia  se vor întâlni în faza optimilor de finală. În fine, letona Anastassija Sevastova a trecut cu 6-3, 6-3 de germana Julia Görges.

* În turneul masculin de dublu, perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda) a fost învinsă în optimi, scor 4-6, 6-7, de către cuplul spaniol Marc Lopez şi Feliciano Lopez. Rezultate din turneul de simplu: Jérémy Chardy (Franţa) – Adrian Mannarino (Franţa) 7-5, 4-6, 6-1; Roger Federer (Elveţia) – Filip Krajinovic (Serbia) 6-2, 6-1; Pablo Carreño (Spania) – Daniil Medvedev (Rusia) 6-1, 7-5; Borna Coric (Croaţia) – Roberto Bautista (Spania) 6-1,6-3; Taylor Fritz (SUA) - Fernando Verdasco (Spania) 4-6, 6-2, 7-6; Patricio Cuevas (Uruguay) – Dominic Thiem (Austria) 3-6, 6-4, 4-2 ab; Chung Hyeon  (Coreea de Sud) – Tomas Berdych (Cehia) 6-4, 6-4..

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri