Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Iată-l pe cel mai gogoman hoţ din judeţ! S-a tot dat de gol în fața păgubiților

GALERIE
telefon bibicleta
  • telefon bibicleta
- +

Un sătean din Lespezi poate candida cu şanse reale de succes la titlul de cel mai neinspirat tâlhar din judeţ. Într-o seară, a încercat să-l jefuiască tocmai pe cel în casa căruia băuse în timpul zilei, fiind recunoscut imediat după haine. Altădată, l-a jefuit chiar pe cel pe care îl luase în căruţă să-l ducă acasă, fiind din nou recunoscut cu uşurinţă. Cunoscut în sat ca poamă bună, bărbatul ar putea petrece aproape 5 ani în spatele gratiilor.

Pe 1 februarie 2018, Ioan Onişor a fost solicitat să transporte un pachet până la V.C. După predarea bagajului, V.C. l-a omenit cu un pahar de vin, ocazie cu care Onişor a observat ce mai are omul prin ogradă. Pe seară, beat fiind, Onişor s-a gândit să fure ceva de la cel care-l omenise. A sărit gardul în ograda unui vecin de-al acestuia. De acolo a luat un uscător de rufe pe care l-a pus lângă gardul lui V.C., pe care l-a escaladat. S-a îndreptat spre coteţ, de unde a furat patru iepuri şi un cocoş, pe care i-a băgat într-un sac de rafie. A încercat să plece, dar a fost observat din locuinţă de familia lui V.C. Urmărit de păgubiţi, Onişor a aruncat prada peste gard şi a sărit, dar a trebuit să fugă fără sac. Păgubitul l-a recunoscut după haine, întrucât nu şi le schimbase. În plus, vecinul în curtea căruia sărise iniţial avea instalate camere video, aşa că identificarea hoţului nu a pus probleme.

Până la finalizarea rechizitoriului, în noiembrie 2019, Onişor a mai avut timp de încă o faptă. M.M. venise de dimineaţă în Lespezi pentru a face cumpărături. A trecut şi pe la un praznic, ajungând în stare de ebrietate. În jurul orei 15, a fost sunat de fiica sa, pe care a asigurat-o că tocmai avea de gând să vină casă. A plecat pe lângă bicicletă, spre satul vecin, Dumbrava, unde locuia. A fost ajuns din urmă de căruţa lui Onişor. Acesta i-a propus să urce, că-l duce el acasă. Au urcat bagajele şi bicicleta în atelaj, continuându-şi drumul spre Dumbrava. Pe drum, fata lui M.M. l-a sunat din nou, bărbatul confirmându-i că e pe drum, urmând să ajungă acasă în 10 minute. Drumul însă s-a prelungit. Cei doi au oprit întâi la un prieten al lui M.M., cu care acesta voia să schimbe o vorbă. Continuându-şi drumul, Onişor a cerut să fie plătit. M.M. l-a asigurat că-i dă şi bani şi ceva de băut imediat ce ajung la destinaţie. Răspunsul nu l-a mulţumit pe Onişor, care l-a bătut crunt pe pasager, până l-a adus în stare de inconştienţă. L-a aruncat din căruţă în preajma bisericii din Dumbrava, nu înainte de a-i lua telefonul şi portofelul, în care avea actele şi 70 de lei. Actele le-a aruncat peste gardul bisericii.

După câteva minute, fiica lui M.M., îngrijorată că era aproape ora 19 iar tatăl său nu răspundea, l-a sunat din nou. Onişor a răspuns, spunând nonşalant că are telefonul de doi ani de zile. Când fata i-a spus că nu e telefonul lui, că l-a furat de la M.M., Onişor a înjurat-o şi a închis. Fata a sunat din nou, de mai multe ori, Onişor respingând apelul de aproape fiecare dată. A răspuns, din greşeală, tocmai când discuta cu un localnic, încercând să-i vândă bicicleta lui M.M. Tranzacţia nu a reuşit, întrucât săteanul îl ştia pe Onişor de cal breaz şi i s-a părut suspect faptul că acesta căra o bicicletă cu căruţa. Până la urmă, tâlharul avea să lase bicicleta rezemată de un gard, cu telefonul pe portbagaj. Ştersese amprentele, dar identificarea lui nu a fost nici acum prea dificilă: fusese văzut de mulţi oameni împreună cu M.M.

Audiat ca suspect, Onişor a negat comiterea faptelor, nereuşind să-i convingă însă pe anchetatori. A fost trimis în judecată pentru furt calificat şi tâlhărie calificată, fiind găsit vinovat de ambele fapte. Magistraţii Judecătoriei Paşcani l-au condamnat la 4 ani şi 8 luni de închisoare, ca şi la plata a 6.000 de lei ca daune morale către M.M. În proces, V.C. nu s-a constituit ca parte civilă, considerând că recuperarea iepurilor şi a cocoşului este suficientă. Tâlharul a atacat sentinţa, Curtea de Apel luând ieri în discuţie cazul.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri