Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Ce bine că avem primar cu facultate!

Inginerul geolog Chirica explică şoferilor exasperati de ce s-a surpat şoseaua în Nicolina

GALERIE
surpare Chestura3surpare Chestura1surpare Chestura2
  • surpare Chestura3
  • surpare Chestura1
  • surpare Chestura2
- +

Circulaţia rutieră în CUG se va desfăşura în continuare cu dificultate în următoarele zile din cauza surpării intervenite la şantierul din zona Selgros. Primarul Mihai Chirica a susţinut ieri că în zonă a fost un „accident geologic” care a dus la „evacuarea forţată a unei mase de pământ din exteriorul săpăturii”. Acest lucru, spune edilul, a provocat o glisare pe verticală şi a dus la o prăbuşire de aproximativ 70 cm. El şi-a exprimat speranţa că nu vor fi „urmări grave”, în timp ce toate cheltuielile suplimentare vor fi suportate de dezvoltatorul imobiliar. 

În zonă, pe o suprafaţă de circa 2.000 mp, Daniel Niculiţă construieşte un bloc cu 12 etaje şi două niveluri în subteran (parcare). „Nu este o tragedie, să nu încercăm să ne transformăm viaţa într-un dezastru, avem mult mai multe lucruri utile la care să ne gândim, la această chestiune vom încerca să fim cât mai operativi”, a declarat ieri primarul Mihai Chirica. Timp de gândit au avut ieri şi şoferii prinşi în traficul din CUG, coada de maşini fiind până spre Centrul Providenţa, în condiţiile în care inclusiv aleea alternativă Tudor Neculai a fost supraaglomerată. Iar veştile nu sunt deloc bune. Potrivit primarului, banda de lângă refugiul de tramvai ar putea fi deschisă luni, în timp ce banda de lângă trotuar abia într-un interval de circa trei luni. În schimb, edilul a menţionat că va fi păstrată posibilitatea ca şoferii să treacă în intersecţie şi pe lângă refugiu, pe linia de tramvai, astfel că şoferii care vin dinspre capăt CUG vor putea înainta pe două benzi.

„Investitorul a construit în regimul autorizaţiei de construire, Inspectoratul Judeţean în Construcţii l-a verificat, nu a ieşit din perimetrul propus pentru a fi construit. A fost un efect al săpăturii pe care a făcut-o, efect pe care trebuie să şi-l asume, va trebui să repare şi strada, şi trotuarul şi orice altă urmare ca şi consecinţă a săpăturii lui, dar asta nu înseamnă că trebuie să mergem să spânzurăm în piaţa publică un investitor”, a mai spus primarul Chirica. În ceea ce priveşte soluţiile tehnice implementate de dezvoltator, edilul Iaşului a menţionat că în acest caz se va pronunţa Inspectoratul de Construcţii. „Ce vor decide ei, vom aplica şi noi”, a susţinut primarul Chirica. 

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri