Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

COMUNICAT DE PRESA

Inițiatorii campaniei „Salvăm Inima Moldovei” prezintă rezultatele: “Am făcut încă un pas pentru redeschiderea Institutului Inimii din Iași!”

GALERIE
Logo 2
  • Logo 2
- +

Asociația „Încă Un Pas” din Iași anunță primele donații către Institutul de Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. George I.M. Georgescu” Iași strânse în cadrul campaniei „Salvăm Inima Moldovei”.

Ong-ul a lansat campania de colectare de fonduri la inițiativa parlamentarului ieșean Silviu Macovei imediat după incendiul care a mistuit în aprilie 2018 întregul etaj al IBCV și a deteriorat grav alte etaje ale clădirii care găzduiește Spitalul Parhon din Iași. Inițiatorul acestei campanii, deputatul Silviu Macovei a explicat că „nu am putut sta indiferenți la lovitura pe care a primit-o această unitate medicală de elită din Iași. În urma discuțiilor cu prof. dr. Grigore Tinică am identificat o serie de materiale care sunt foarte importante pentru IBCV Iași. ONG-ul a gestionat strângerea de fonduri, iar pasul următor este ca aceasta să doneze produsele medicale necesare către Institutul Inimii.”

Campania umanitară „Salvăm Inima Moldovei” a asociației Încă Un Pas a urmărit colectarea de fonduri exclusiv pentru achiziția de echipamente și consumabile necesare IBCV Iași. În urma donațiilor AIUP a reușit să strângă peste 52.000 lei. Mădălina Hristea, președintele Asociației Încă Un Pas a explicat ce urmează după strângerea acestor donații: „Am achiziționat în primul rând kit-uri doppler vascular performante și un scaun cu rotile pentru persoanele supraponderale. De asemenea, vom dota IBCV cu dozatoare automate cu senzor pentru dezinfectarea mâinilor, dar și cu saltele pentru paturi, lenjerie de pat, pilote matlasate, perne, toate aceste produse fiind de cea mai înaltă calitate și cu destinație specială pentru instituțiile medicale. ”

Reprezentanții AIUP doresc să implice cât mai mulți ieșeni în acest demers de a reabilita Institutul Inimii din Iași. „Am început campania dintr-o emoție și cred că am reușit să facem încă un pas măcar pentru reducerea riscului de infecții în spital. Acum dorim să predăm ștafeta și ca asociație nonguvernamentală să mergem un pas mai departe și să pornim lucruri și în alte domenii” a completat Mădălina Hristea. De altfel, același apel îl face și deputatul Silviu Macovei, inițiator al campaniei „Salvăm Inima Moldovei”: „Am pus umărul cum am putut atât ca simplu ieșean, dar și ca parlamentar prin declarații și interpelări susținute în Parlament, ca să nu mai vorbim de discuțiile de la Ministerul Sănătății. Însă, nu am dorit niciodată să îmi fac imagine sau să politizez acest demers și, de aceea, am considerat că o ONG trebuie să se ocupe de campanie. Doresc să le mulțumesc oamenilor care au făcut posibilă strângerea acestei sume și care au preferat sa rămână anonimi și, de asemenea, echipei cu care colaborez. Sper ca și alți ieșeni cu influență să preia campania „Salvăm Inima Moldovei” și să o ducă mai departe.”.

Asociația Încă Un Pas a fost înființată în anul 2017 de către un grup de tineri ieșeni care, după obiectivul general pe care și l-au trasat, doresc să miște lucrurile „măcar un pas înainte; apoi încă un pas și astfel construim o realitate mai bună!”.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri