Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Jurnalist internat la psihiatrie în Vaslui, „salvat” la Iași. Avea meningită

GALERIE
sorin popliuc
  • sorin popliuc
- +

Caz şocant la Vaslui, acolo unde un crainic de radio a fost internat la spitalul judeţean cu presupuse probleme psihice şi s-a trezit legat de pat, la recomandarea medicilor. Acesta a povestit tot episodul în timpul emisiunii sale. El a explicat cum medicul a interpretat greşit anumite gesturi ale sale şi l-a tratat ca pe un om cu probleme psihice. După ce a reușit să ajungă la un spital din Iași, medicii de acolo l-au diagnosticat pe jurnalist cu meningită și l-au tratat întocmai.

„Am avut parte de un fel de criză, zic eu. M-a luat o durere foarte tare de cap și o amorțeală pe partea dreaptă, așa că am sunat la Ambulanță și a venit. M-a dus la spital...”, a început să povestească Sorin Popliuc, jurnalist Smile FM Vaslui.

După ce s-a tratat la spitalul din Vaslui şi s-a externat, jurnalistului i s-a făcut rău şi s-a întors câteva zile mai târziu. Acolo a avut o discuţie halucinantă cu un medic care nu înţelegea de ce bărbatul avea nevoie de ajutorul soacrei:

„Doamna doctor mă întreab: ”dar ce pastile?”. I-am spus că nu mai știu acum, că sunt nume de medicamente. ”Mă uit în hârtii și vă zic imediat”. ”Vai, dar nu știi ce pastile ți-au dat ăștia... înseamnă că nu le-ai luat!”. Am chemat-o să mă ajute și să pot să trec peste episodul ăsta. ”Dar de ce ai nevoie de ajutor”, întreabă ea, ”înseamnă că ai probleme, ai probleme”. ”Am probleme, că de asta am venit aici!”. ”Nu, domnule, aveți probleme psihice dumneavoastră. De ce nu vreți să înțelegeți că aveți probleme psihice?””, a continuat să povestească jurnalistul dialogul cu doctorița.

Bărbatul a fost apoi internat şi a trăit un scenariu de groază: „Adorm pe la nu știu ce oră, cred că 12, 1, 2 maxim, noaptea. Mă trezesc legat, bineînțeles, la recomandaea doamnei doctor Tudor. Ulterior, am aflat că am avut și diazepame, două, unul dimineață și unul în timpul nopți. Mi s-a pus și sondă urinară. Deci m-am trezit din somn legat de mâini și de picioare”.

Într-un final, Sorin Popliuc a reușit să ajungă  la Spitalul de Urgență ”Nicolae Oblu” din Iași, unde i s-a spus că suferea de meningită. A luat tratament trei săptămâni și acum se simte bine.

Aflați amănunte de pe b1.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri