Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

La trei săptămâni după rinoplastie, ne putem relua activitatea

GALERIE
rinoplastie
  • rinoplastie
- +

Cristina Laura Radu, 28 ani, Iași: „Sunt profesoară la o școală din județ și, deși îmi este greu să recunosc public, nasul meu are o formă acvilină destul de pronunțată. Cred că anticipați, acest lucru reprezintă, pentru elevii mei, suficiente motive pentru a le oferi subiecte de glumă. Soțul meu susține că ar trebui să îi ignor dar, sincer, încă nu m-am putut detașa de micile lor răutăți. Și m-am gândit, tot mai mult în ultimul timp, să mă operez, mai ales că orele se țin on-line. Am suportul soțului meu, indiferent că voi recurge sau nu la această intervenție chirurgicală. Eu înclin să o fac, dar, înainte de a mă opera, mi-aș dori să cunosc cât mai multe detalii, în acest sens“.

 

Dr. Lucian Popa, medic primar în Chirurgie plastică, reconstructivă și estetică: „Am înțeles că vă deranjează forma nasului dumneavoastră. Am mai înțeles, de asemenea că soțul dumneavoastră vă susține, indiferent de decizia pe care o veți lua, ceea ce înseamnă că pentru el aceste detalii fizice sunt mai puțin importante. Dar pentru dumneavoastră sunt și fiecare om are dreptul să se simtă bine în propria piele. În cazul în care doriți să apelați la o intervenție chirurgicală de remodelare a nasului, rinoplastie, eu vă recomand să aveți o discuție cu medicul chirurg despre așteptările dvs. Eu, de exemplu, îmi întreb pacientele ce le deranjează în legătură cu aspectul nasului și în ce fel doresc să îl modifice. 

De asemenea, trebuie evaluate structurile nasului, respectiv oasele și cartilajul subiacent, tegumentul care le acoperă, precum și alte aspecte ale nasului. După această evaluare, chirurgul estetician va putea preciza dacă așteptările pacientului sunt realiste și dacă rinoplastia va putea îmbunătăți aspectul natural al feței.
 
Dar, ceea ce vreau să precizez este că nu există o formă standard a nasului care ar putea înfrumuseța aspectul oricărei femei. Tocmai de aceea este necesară acea discuție și primă evaluare de care v-am vorbit. În prezent, modificările făcute de către chirurgie au rolul de a sublinia aspectele naturale ale feței și de a accentua frumusețea unică și naturală a fiecărei persoane. Tocmai de aceea, rolul chirurgului estetician este acela de a descrie aspectele faciale care ne conferă unicitate și modificările care ne vor îmbunătăți înfățișarea.
 
Ca și definiție, rinoplatia constă într-o intervenție chirurgicală asupra nasului, pentru a-i modifica forma și a-i îmbunătăți funcția. Practic, rinoplastia este indicată pentru a corecta afecțiunile respirației legate de regiunea nazală sau pentru a corecta anomaliile de formă ale nasului survenite în urma traumatismelor sau a defectelor din naștere, cele care îi modifică forma. Sintetizând, rinoplastia cosmetică se aplică asupra nasurilor „anormale“, pentru a le îmbunătăți forma și mărimea. 
 
Această intervenție chirurgicală poate reduce sau mări dimensiunea nasului sau poate schimba mărimea și forma vârfului nasului, septului nazal sau orificiilor nazale. Dacă sunteți fumătoare, înainte de operație este bine să renunțați la țigări, așa cum este recomandat să nu luați medicamente de tip aspirină, care subțiază sângele. 
 
Ca și procedură de lucru, această intervenție nu necesită întotdeauna internarea pacientului și se efctuează fie cu anestezie generală, fie cu locală, în funcție de amploarea operației. Evident, atunci când vorbim despre anestezie generală, pacientul este adormit pe perioada operației care, cel mai adesea, presupune mai importante la nivelul nasului. În timp ce, prin anestezie locală, pacientul este sedat, dar nu adormit, nasul este amorțit, deci pacientul va fi relaxat deoarece nu simte durere. Inciziile sunt făcute în interiorul foselor nazale, iar în cazuri mai complicate pot fi efectuate la baza nasului. Osul si cartilajul subadiacent sunt remodelate pentru a conferi o formă mai placută. Important pentru dvs de știut este faptul că inciziile se fac, de obicei, în zone „ascunse“, aflate în interiorul nasului, astfel încât ele nu vor fi vizibile după operație.
 
În ce privește rinoplastia structurală, aceasta este o tehnică prin care se îndepărtează numai cantități minore de cartilaj nazal. Modificarea formei nasului se obține prin remodelarea cartilajului existent sau prin adăugarea de grefe de cartilaj. Deoarece se îndepărtează numai o mică porțiune din cartilaj, rezistența nasului se pastrează, astfel forma nasului nu se va modifica cu trecerea anilor.
 
În prima săptămâna de la intervenția chirugicală, pacienta va purta o atelă nazală. De asemenea, după intervenția chirurgicală, poate apărea tumefiere și câteva vânătăi în jurul ochilor, însă, acestea se estompează după a treia zi, dar poate persista până la două săptămâni. 
După aceasta mai persistă o tumefiere discretă, care este observată fie de către pacient, fie de medic, dar și aceasta va dispărea în maximum șase luni. Din acest moment putem vorbi despre forma finală a nasului care va schimba substanțial, atât aspectul fizic cât și în plan emoțional, încrederea și părerea de sine. 
 
Se recomandă evitarea suflării nasului timp de două până la trei săptămâni, ca și purtarea ochelarilor grei, fumatul și administrarea de medicamente pentru subțierea sângelui. Glumind serios, pentru fumători, această operație este un bun prilej de a se lăsa de fumat, ceea ce ar fi un câștig pe mai multe planuri.
Dar, un lucru extrem de important de știut este că pacientul își poate relua activitatea după două sau trei săptămâni, fără aspecte vizibile ale intervenției chirurgicale“.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri