Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

LIVETEXT CFR Cluj - Poli Iaşi, 1-0, rezultat final

GALERIE
@@cioinac-qaka-tucudean-omrani-cfr
  • @@cioinac-qaka-tucudean-omrani-cfr
- +

Meci in etapa a XII-a a Ligii I de fotbal. Muresan ('19)

'88 - Aguinaldo, incearca o foarfeca pe spate in careu

'86 - Petre, sut puternic, deviat in corner.

Momente de dominare autoritara a iesenilor

'56 - Djokovic, sut prin surprindere, prinde Rusu in doi timpi

'45 ^1: Patrick Petre iese la rampa:actiune frumoasa, pasa pe stanga la Sin, si reluare din voleu a centrarii acestuia. Sutul este retinut greu de Arlauskis.

'43 - Moutinho, sut prin surprindere de la 25 m, respinge Rusu in corner

32 - imensa ocazie clujeana. Culio face o cursa printre jaloane, interventie excelenta a lui Rusu in fata lui  Moutinho..

1-0, min. 19: corner de pe partea stanga, executat de Moutinho, Djokovic deviaza cu capul spre Muresan, care reia cu latul la vinclu, din apropiere

'7 - prima mare ocazie apartine Iasului. Petre recupereaza un balon de la Djokovic, reuseste o diagonala perfecta pentru Sanoh care patrunde si trage de la 10 m lateral dreapta pe langa poarta

Formaţiile de start

CFR: Arlauskis – Manea, Vinicius, Mureşan, Camora – Djokovic, Hoban ('34 - Bordeianu), Culio – Ioniţă ('67 - Deac), Ţucudean, Moutinho ('83 - Omrani). Antrenor: Sergio Conceiçao.

Poli:  Rusu  – Rus, Mihalache, Cioinac, Sin – Qaka, Flores ('82 - Badic) – Sanoh ('60 - Aguinaldo), Petre, Enoh  – Bekui ('46 -Platini). Antrenor: Flavius Stoican.

Arbitru: Cătălin Popa. Cartonase galbene: Ionita / Platini, Deac, Culio, Arlauskis


LIVETEXT REALIZAT DE ZIARUL DE IASI

 

..............

După întreruperea generată de acţiunile echipelor naţionale, Liga I de fotbal revine în atenţia microbiştilor. Astăzi, în penultima etapă a turului sezonului regulat, Politehnica Iaşi joacă la Cluj, cu echipa locală CFR.

Aşa cum a recunoscut şi antrenorul oaspeţilor, Flavius Stoican, ardelenii au, teoretic, prima şansă. Pe lângă avantajul terenului propriu, clujenii, campioni în sezonul trecut, au un lot mai valoros, condiţii financiare superioare ieşenilor şi şase puncte mai mult în clasament faţă de Poli. Totuşi, moldovenii au destule motive de a se agăţa de disputa de azi.

CFR a dat peste cap toate reperele de lipsă de profesionalism în acest sezon, modul în care l-au înlăturat pe antrenorul Edi Iordănescu, după doar trei meciuri oficiale, în competiţii diferite, ori luptele la baionetă de la vârful clubului, cărora i-a căzut victimă, într-un final, până şi preşedintele Iuliu Mureşan, unul dintre simbolurile de după 1989 ale grupării din Gruia, răsfrângându-se din plin spre echipă. Gazdele de astăzi au părăsit repede cupele europene şi au avut destule sincope, inconstanţa fiind simţită atât pe parcursul meciurilor cât şi de la o rundă la alta.

Foarte important este faptul că trupa pregătită de Toni Conceiçao are dificultăţi majore de exprimare pe teren propriu. În acest sezon, formaţia condusă de tehnicianul portughez nu a câştigat decât două dintre cele şase partide jucate la Cluj, remizând în alte trei rânduri, ultima dată, contra CS U Craiova, cu mare noroc. Rezultatele îi plasează pe ardeleni abia pe locul IX în clasamentul meciurilor disputate acasă, în condiţiile în care sub CFR mai sunt patru echipe cu un joc mai puţin!

Nu numai slăbiciunile gazdelor pot fi exploatate. Stoican a anunţat înaintea disputei cu Viitorul, ultima dinaintea întreruperii campionatului, că formaţia sa va ajunge la turaţia optimă la meciul de la Cluj, perioada de integrare a jucătorilor veniţi în vară ajungând la final. În plus, starea de spirit în tabăra ieşeană este foarte bună, jucătorii fiind cu toate drepturile financiare la zi, deplasarea fiind organizată iarăşi în condiţii foarte bun. Rămâne de văzut cum se va descurca echipa oaspete fără Cristea, Panţîru, lăsaţi acasă de Stoican şi Frăsinescu, ultimul fiind suspendat ca urmare a cumulului de cartonaşe galbene.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri