Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

LIVETEXT: Poli Iași - FC Voluntari,0-2,rezultat final.

GALERIE
frăsinescu-voluntari-iasi=bucurie
  • frăsinescu-voluntari-iasi=bucurie
- +

 

Meci în etapa a XXV-a a Ligii I de fotbal

90+1: un pic de trezire tardivă, cu două încercări ale fundașilor centrali ieșeni

76 - pasă luminoasă Gheorghe spre Ricardinho, respinge curajos Brănescu

0-2, min.67 - Ivanov se plimbă prin apărarea ieșeană și înscrie spectaculos

62:Dublă eliminare: Anghelov a intrat dur la Passaglia, argentinianul a reacționat. Ambii părăsesc terenul

50-Voluntari, la un pas de al doilea gol în urma unui corner, Passaglia respinge din fața lui Ivanov

min. 30:NIMIC. NIMIC. NIMIC

20 - mare ocazie Voluntari: lovitură liberă executată de pe stânga de Gheorghe, Pesic reia cu capul, Bornescu respinge în bară și balonul iese în corner

0-1, min. 6: Briceag centrează de pe stânga, Ivanov reia de lângă Bușu în plasă

 

Formaţiile de start

Poli: Brănescu – Onea, Frăsinescu, Baxevanos, Buşu – Flores (60 - Platini), R. Popa, Passaglia – Stan (5-Popadiuc; 41 - Vanzo), Djuranovic, Vega (46 - Gaitan).Antrenor: Andrei Cristea

Voluntari: Rîmniceanu – Balaur,,Tamaş, Armaş, Briceag – Ilie (75 - Mailat, Ivanov (75 - Ricardinho), Droppa (90+1 - Remacle), I. Gheorghe – Anghelov, Pesic (58 - Tavares). Antrenor: Bogdan Andone.

Arbitri: Radu Petrescu – Radu Ghinguleac, Vlad Bârleanu

Cartonașe galbene: Frăsinescu, Baxevanos / Droppa, Ricardinho, Briceag

Cartonașe roșii: Passaglia, Anghelov (62)

LIVETEXT REALIZAT DE ”ZIARUL DE IAȘI”

................................

 

Politehnica Iaşi are astăzi un nou prilej de a sparge gheaţa în acest an în ceea ce priveşte obţinerea unei victorii, echipa ieşeană rămânând, după succesul Viitorului de vineri, singura din elită care nu a bifat trei puncte într-un meci din retur. Chiar dacă formaţia pregătită de Andrei Cristea primeşte vizita unei alte grupări situată pe unul dintre locurile care duc în Liga a II-a, FC Voluntari, misiunea gazdelor nu este deloc facilă. Ilfovenii s-au întărit serios în acest an, când au adus jucători experimentaţi, cum sunt Ivanov (împrumutat de la Craiova), Droppa, Pesic ori fostul internaţional Gabi Tamaş, care ştiu bine campionatul. Efectele sunt vizibile în ultima perioadă, mai ales în deplasare, când FC a arătat o faţă solidă. Astfel, în ultimele trei meciuri în afara Voluntariului, toate cu adversari redutabili, oaspeţii de azi au învins pe Viitorul şi au remizat cu două grupări solide, Sepsi Sfântu Gheorghe şi campioana CFR Cluj.

În plus, Poli are serioase probleme de efectiv. Marcatorii din ultima partidă încheiată în Liga I, cea cu Astra Giurgiu, Manuel De Iriondo şi Andreias Calcan, sunt suspendaţi, la fel cum este şi Andrei Cristea, iar Juan Pablo Passaglia şi Rafael Acosta nu s-au antrenat la capacitate maximă în cele câteva zile ale săptămânii trecute. Apoi, Dzenan Zajmovic are şanse infime de a face parte din lot, cu atacantul adus vara trecută, care nu a confirmat, demarându-se tratative pentru rezilierea contractului. În pregătirea partidei s-a pus accent mult pe recuperarea fizică şi mentală, mai ales că săptămâna trecută a fost un consum ridicat cu lunga deplasare la Constanţa şi meciul cu peripeţii cu Viitorul, început luni şi neterminat marţi.

În ciuda tuturor acestor elemente, Cristea şi fotbalistul Doru Popadiuc au etalat un discurs optimist la conferinţa de presă organizată vineri, în care ambii au anunţat că sunt încrezători că Poli se va impune.

Optimişti au fost însă şi antrenorul oaspeţilor, Bogdan Andone şi Tamaş înaintea deplasării de la Iaşi în care FC are o singură problemă importantă de lot, Alexandru Vlad (suspendat).Un alt aspect demn de urmărit astăzi este prestaţia arbitrului Radu Petrescu, care a dezavantajat flagrant Iaşul la ultima apariţie în Copou, în disputa cu Hermannstadt, din sezonul trecut. Asta mai ales că Poli a reclamat pe bună dreptate modul în care a fost arbitrată în ultimele două meciuri, la Sfântu Gheorghe, cu Sepsi, când nu a primit un penalty clar, şi cu Astra, care a egalat dintr-un ofsaid clar, în duelul cu giurgiuvenii moldovenii cerând şi două penaltiuri. (Ovidiu MINEA)

 

 

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri